Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start

2020


Enorme krab rooft peperdure camera Nederlandse onderzoekster

Het was een complete ravage die Annabel Dorrestein onlangs aantrof in de jungle van Christmaseiland. Haar apparatuur was vernield en van de peperdure warmtebeeldcamera ontbrak ieder spoor. De hoofdverdachte? Een kokoskrab, niet voor niets ook klapperdief genoemd.

Dorrestein doet op het Australische eiland in de Indische Oceaan onderzoek naar het gedrag van vleerhonden. Die gaan 's nachts op zoek naar eten en dat wilde ze graag filmen. De camera stond op een statief en was vastgemaakt aan een grote accu.

's Ochtends bleek dat haar onderzoeksplek ongewenst bezoek had gehad. "Het statief was omgevallen, er zaten overal diepe krassen op en een stekker was helemaal verbogen", zegt ze tegen de NOS. Het ergste was nog dat de camera van ruim 3000 euro was verdwenen. "We hebben uren in het oerwoud gezocht, maar vonden hem nergens."

Gezien de sporen op de apparatuur ging de verdenking meteen uit naar een kokoskrab. Die beschermde kreeftachtigen kunnen tot wel 1 meter groot worden en wegen dan zo'n 4 kilo.

Ze hoopt dat haar verzekering de diefstal dekt en ze een nieuwe camera kan kopen. "En ik plak er sowieso een zendertje op zodat ik hem kan terugvinden als hij weer wordt meegenomen."


Australische vrouw bevalt van enorme baby van 6,6 kilogram.

In de Australische staat Victoria is een vrouw bevallen van een enorme baby. Het meisje, Willow, woog bij de geboorte 6,6 kilo.

De baby kwam op natuurlijke wijze ter wereld en is met 6,6 kilo 'enorm'. Als je bedenkt dat een gemiddelde baby tussen de 2,5 en 4,5 kilo weegt, dan is dat niet mals.

De baby past al in kleding die eigenlijk voor een kind van drie maanden bedoeld is.

Eerder dit jaar werd in IJsland ook al eens een baby van zes kilo geboren. EditieNL ging vervolgens op zoek naar Nederlandse vrouwen die waren bevallen van een enorme baby. Sambrina is een van hen: "We hadden wel meegekregen dat hij groot was, maar we hadden niet verwacht dat hij boven de twaalf pond was."


Gentse toiletten lopen over met schuim

Bewoners van een paar huizen in Gent moesten deze week schuim uit hun toiletten en wastafels scheppen. Door een lek bij een nabijgelegen zeepverwerkingsbedrijf in de Belgische plaats kwamen er honderden liters schuim in het riool terecht en daardoor bij mensen thuis omhoog, meldt de VRT.

Een van de getroffen bewoners zegt tegen de Vlaamse omroep dat hij gek opkeek toen hij na een rondje fietsen thuis een warme douche wilde nemen: "Al vijf tonnen schuim heb ik vanuit mijn toilet en stookruimte weggeschept!"

Een vrouw in de Amerikalaan in Gent merkte al aan het einde van de middag dat er schuim uit een riooldeksel op straat kwam. Uren later stond het schuim duimendik op straat en kwam het bij drie huizen uit de riolering omhoog.

De brandweer heeft een anti-schuimmiddel in het riool gegooid. Ook heeft het zeepbedrijf Christeyns de riolering leeggezogen. Er zou geen sprake zijn van gevaar voor de gezondheid door het schuim. Sommige bewoners hebben wel wat schade in huis, die het chemische bedrijf belooft te vergoeden.


Belg vindt 10.000 euro op straat en brengt het naar politie

Eerlijkheid duurt het langst, moet degene die een flink geldbedrag in een Belgische winkelstraat opdook hebben gedacht. Maar liefst 10.000 euro lag er zo voor het oprapen in de Gasthuisstraat in Turnhout.

Intussen is het geld terug bij de rechtmatige eigenaar, zo meldt Het Nieuwsblad. „De Gasthuisstraat in Turnhout was dinsdag misschien wel even de meest aantrekkelijke winkelstraat van het land”, aldus de lokale politie. Een voorbijganger trof de biljetten aan en bracht direct de politie op de hoogte. Agenten die ter plaatse kwamen, konden direct achterhalen wie recht had op de 10.000 euro. „De inspecteurs konden niet veel later het stapeltje eurobiljetten overhandigen aan de gelukkige eigenaar.”

Het is niet duidelijk of de eerlijke vinder een beloning kreeg. De politie heeft geen details vrijgegeven over de persoon die het geldbedrag verloor.Al vijf auto's te water in haven van Marseille door fout in navigatiesysteem.

Een Franse automobilist is maandag door een fout in zijn navigatiesysteem de haven van de Franse stad Marseille in gereden. Het was al de vijfde keer in vijf maanden tijd dat een bestuurder niet goed oplette en daardoor in het water terechtkwam, schrijven Franse media.

De 56-jarige automobilist reed met zijn personenauto de oude haven in. De man wist via het raam zelfstandig uit de wagen te klimmen, waarna hij werd opgevangen door de toegesnelde brandweer. Hij reed via een aflopende helling het water in, omdat zijn navigatiesysteem aangaf dat hij in een tunnel reed. De man had dit blijkbaar niet door. Vervolgens verdween de auto in het metersdiepe water. Volgens politiebronnen heeft het slechte weer mogelijk ook een rol gespeeld. De man was volgens Franse media onderkoeld en in shock, maar mankeerde verder niets. De lokale politie waarschuwt dat het ongeval een "dramatische afloop" had kunnen hebben. Om soortgelijke ongelukken in de toekomst te voorkomen, wordt bij de verkeersveiligheidsdienst en politie melding gemaakt van de incidenten.


Japanner stal 5800 fietszadels, tegen stress en als hobby

In de Japanse stad Osaka is een man opgepakt die 5800 fietszadels heeft gestolen. De 57-jarige vrachtwagenchauffeur zei tegen de politie dat hij de zadels meenam tegen de stress.

De man kon worden opgepakt omdat een beveiligingscamera had vastgelegd hoe hij in november twee fietszadels ontvreemdde bij een treinstation. Na de arrestatie ontdekte de politie de duizenden zadels in een opslagruimte. De chauffeur heeft de diefstallen bekend. "Ik begon er 25 jaar geleden mee om van de werkstress af te komen. Daarna kreeg ik er langzaamaan steeds meer lol in", staat in de verklaring van de man tegenover de politie.


Duitser steelt stroom voor Tesla pal naast politiebureau

Een 48-jarige Duitser heeft stroom gestolen uit een toilet op een bouwplaats pal naast het nieuwe hoofdbureau van de politie in de Duitse stad Mettman. De man verschafte zich toegang tot de bouwplaats en begon te tanken. De politie ging een kijkje nemen nadat het inbraakalarm van het naburige overheidsgebouw, dat nog in aanbouw is, was afgegaan. Daarbij deden de politieagenten een merkwaardige ontdekking: een witte Tesla stond geparkeerd voor een geopend bouwhek en vanuit de auto liep een stroomkabel richting een toiletgebouw op het terrein. Toen de agenten de kabel volgden, ontdekten ze dat de stekker was aangesloten op een van de stopcontacten in de toiletvoorziening (bij de urinoirs) met als doel de elektrische auto op te laden. Even later kwam een 48-jarige man uit Kevelaer aan lopen, die vertelde dat hij was gestrand met een lege accu en daarom geen andere mogelijkheid zag dan stroom te stelen. De man had kennelijk niet gedacht aan de voor de hand liggende optie om hulp te zoeken bij het politiebureau zelf, waar laadpalen voor de deur zouden staan. Als de man zijn auto daadwerkelijk in het 220 volt-stopcontact had opgeladen, zou dat volgens de politie zo’n 40 uur hebben geduurd. Er is inmiddels een strafprocedure gestart tegen de Tesla-rijder.

Belg eet elke dag friet, al 32 jaar lang

Een medium friet met een vleesje erbij. Voor Rudy Gybels is het een bestelling waar hij elke dag in de snackbar om vraagt. Al 32 jaar lang. Ondanks het bizarre dieet heeft de 45-jarige Belg geen overgewicht of andere gezondheidsproblemen. "Ik voel me goed." Elke dag haalt Rudy frietjes bij een van de snackbars in de buurt van zijn huis. In 32 jaar sloeg hij de maaltijd slechts één keer over. Rudy weet dat nog goed, vertelt hij aan de Vlaamse omroep VRT. "Ik lag met griep in de zetel." Toch kon hij ook die ene dag niet stoppen met denken aan zijn goudgele vrienden. "Toen miste ik mijn frieten heel erg. Ik had zelfs het gevoel dat mijn lichaam om frieten vroeg. Misschien was ik daarom de volgende dag al beter om 's avonds toch weer naar de frituur te gaan voor mijn dagelijkse portie."Rudy werkt als radio-dj en toen hij als 14-jarige jongen bij een lokaal radiostation zijn carrière begon, werden de frietjes een dagelijkse gewoonte. Hij liep namelijk iedere dag langs de snackbar en na zijn radioprogramma had hij altijd zin in een bakje patat. Vooral de sfeer in de snackbar vond én vindt hij aangenaam: "De mensen die friet gaan halen zijn altijd goedgezind", vertelt hij aan de omroep. Of hij bang is voor zijn gezondheid door zijn eetgedrag? Nee, het interesseert hem niets. Hij voelt zich kerngezond en is van mening dat je in het leven gewoon moet doen wat je graag wil doen. "En dus eten waar je zin in hebt, dat is mijn visie."


Paaldanseres kukelt zes meter naar beneden

Een paaldans-act in een nachtclub in Dallas is flink misgelopen. Genea Sky kukelde van een hoogte van zes meter naar beneden, deed alsof er niets aan de hand was en danste zelfs nog even verder. Ze hield er wel een gebroken kaak, een verstuikte enkel en verschillende gebroken tanden aan over.

Genea, die in het ziekenhuis herstellende is van een kaakoperatie, zette deze week een Instagramfilmpje online. De danseres verklaarde overdonderd te zijn door de vele steunberichten. ,,Ik ben jullie erg dankbaar. Ik heb veel pijn, maar ben klaar om de lange weg naar het herstel in te slaan, zodat ik terug kan keren naar mijn normale leven.'' De val staat als een arbeidsongeval geboekt, maar of de verzekering van de XTC Cabaret-club over de brug zal komen, is nog maar de vraag. Haar striptease-inkomen volstaat niet om de medische kosten te dekken. De vrienden van Genea zijn daarom een GoFundMe-crowdfunding gestart waar tot nu toe al 38.000 dollar is opgehaald.


Agressieve Pool bijt agent stuk vinger af

Een 29-jarige man heeft in Polen een deel van een vinger van een politieagent afgebeten toen hij werd gearresteerd. Dat heeft een woordvoerster van de politie in Poznan, waar het incident zich afspeelde, gezegd. De gewonde politieman heeft inmiddels het ziekenhuis verlaten. ,,Het is een 1,5 centimeter lang stuk van de pink van de rechterhand", aldus de zegsvrouw. Of het afgebeten deel kon worden aangezet, kon zij niet zeggen. De automobilist uit Gdańsk trok de aandacht van de politie omdat hij niet bij een verkeerscontrole was gestopt en er hard vandoor ging. Met een snelheid van soms meer dan 140 kilometer per uur probeerde hij al spookrijdend via het centrum van Poznan aan de politie te ontsnappen.

Uiteindelijk werd hij klemgereden en gearresteerd, waarna hij de agent beet.

Volgens de eerste bevindingen had de man drugs gebruikt. Hij is een bekende van de politie en staat geregistreerd voor verschillende misdrijven, waaronder inbraken en diefstallen. Hij heeft geen rijbewijs.Zwitsers kwartje 3 millimeter groot

Een nieuwe Zwitserse munt geeft een nieuwe betekenis aan het woord kleingeld: het kwart-frank-stuk is maar 2,96 millimeter in doorsnee en 0,063 gram zwaar.

Volgens de Zwitserse Munt is het kwartje het kleinste gouden geldstuk ter wereld. Het is bedoeld om de vaardigheden van de Zwitserse muntmeesters te illustreren.

Op de munt is een afbeelding te zien van Albert Einstein die zijn tong uitsteekt. Althans, als je de bijgeleverde loep gebruikt, want met het blote oog is niks zichtbaar.

Er zijn 999 exemplaren geslagen die voor 199 frank (185 euro) te koop zijn aangeboden.

Op de website van de Munt zijn alle exemplaren inmiddels uitverkocht.


Japanse postbode neemt duizenden brieven mee naar huis

Een Japanse postbode heeft jarenlang brieven mee naar huis genomen, in plaats van ze te bezorgen.

In zijn huis heeft de politie nu zo'n 24.000 poststukken gevonden.

"Het kostte me te veel moeite om ze rond te brengen", zei de 61-jarige man tegen de agenten.

De man uit de regio Kanagawa, niet ver van Tokio, werkte al jaren bij de Japan Post. In 2003 nam hij voor het eerst brieven mee naar huis.

Lange tijd bleef dat onopgemerkt.

Pas in november liep de postbode tegen de lamp toen zijn werkgever een intern onderzoek deed.

Daarna schakelde de Japan Post de politie in.

Het Japanse postbedrijf biedt zijn excuses aan aan geadresseerden en probeert de brieven zo snel mogelijk alsnog te bezorgen.


Eigenaar gedode Duitse tv-kip krijgt hogere vergoeding in hoger beroep

Een Duitse rechter heeft vrijdag in hoger beroep bepaald dat de eigenaar van tv-kip Sieglinde een hogere schadevergoeding moet krijgen vanwege de bijzondere status die de hen had, meldt het Duitse persbureau DPA.

Sieglinde werd in 2017 doodgebeten door een hond, waardoor haar veelbelovende mediacarrière bruut ten einde kwam.

De eigenaar van de kip vroeg in eerste instantie een schadevergoeding van 4.000 euro aan de eigenaar van de hond, omdat hij zijn huisdier niet had aangelijnd.

Echter geloofde het baasje van de hond niet dat zijn dier een beroemde kip had doodgebeten en daarom stapte hij naar de rechter.

Daarin kreeg de man in eerste instantie ongelijk; het was Sieglinde de filmkip en niet één of andere onbeduidende legkip, oordeelde de rechtbank.

Desondanks verlaagde de rechtbank de schadevergoeding naar 307 euro, omdat de kip vrij rondliep over een erf toen zij werd gedood.

De rechter vond dat Sieglindes eigenaar de hen beter had moeten beschermen tegen dit soort gevaar.

Hiertegen ging de kipbezitter vervolgens in hoger beroep.

Een hogere rechter besloot het schadebedrag te verhogen naar 615 euro, omdat die vond dat Sieglinde een wel heel bijzondere kip was geweest waarvoor niet zomaar een vervanger te vinden zal zijn.

De specialiteit van Sieglinde was om uitzonderlijk lang te kunnen blijven zitten, zelfs wanneer er een auto op haar af kwam rijden.

Voor haar kunsten verdiende de kip honderden euro's per dag op de set.Vrouw uit Parijs verhuurt huis op AirBnb, huurders nemen dagenlang pornofilm op

Haar appartement verhuren op Airbnb is een nietsvermoedende vrouw uit Parijs duur komen te staan.

De huurders gebruikten de flat van 45 m² in 2017 voor de opnames van een pornofilm.

De 35-jarige vrouw kreeg van de conciërge in haar gebouw te horen dat verschillende buren hadden geklaagd over 'aanzienlijke geluidshinder van seksuele aard', vertelde ze aan de krant Le Figaro.

De eigenares had haar appartement in het Parijse 16e arrondissement in oktober 2017 vijf dagen verhuurd.

Het resulteerde in een vijftig minuten durende seksfilm die gedeeld werd op een pornosite genaamd Jacquie et Michel.

Meer dan twee jaar later is die al bijna drie miljoen keer bekeken.

De vrouw herkende op de beelden tot haar ontsteltenis het interieur van haar huis en het terras.

De vrouw lichtte Airbnbn in.

De website heeft gezorgd dat de huurders niet langer gebruik konden maken van de diensten van het bedrijf.

Ze ondernam ook juridische stappen tegen het pornobedrijf, maar verloor de rechtszaak. Haar nieuwe advocaat sleept nu de pornoactrice in kwestie voor de rechter.

Dat proces staat pas voor 2021 op de agenda.

Airbnb betaalde de vrouw al een schadevergoeding van 3.740 euro, genoeg geld om de bank en het tapijt te vervangen. 

Haar advocaat eist een hoger bedrag.Alarm om 'bombrief' in Haarlem, blijkt om chocoladeletter te gaan.

Een bedrijf in de Ampzingstraat in Haarlem heeft vrijdagochtend alarm geslagen toen een verdikte envelop binnenkwam.

Na onderzoek bleek echter niet een bombrief, maar een chocoladeletter bezorgd te zijn.

De Officier van Dienst (OvD), een functie binnen de crisisbeheersing, en het Team Explosieven Verkenningen kwam ter plaatse na de noodoproep van het bedrijf.

Bij openmaken van de verdikte envelop kwam de daadwerkelijke inhoud aan het licht.

"Een verlate chocoladeletter", aldus de politie.

De politie benadrukt dat er geen sprake was van paniek bij het bedrijf.

De laatste tijd hebben meerdere bedrijven bombrieven toegestuurd gekregen.

De politie heeft een foto verspreid en waarschuwt alle bedrijven voor verdikte enveloppen die het Centraal Invorderings Bureau (CIB) als afzender hebben.Gwyneth Paltrow verkoopt kaars die naar haar vagina ruikt en mensen staan massaal in de rij.

Dat Gwyneth Paltrow (47) met haar lifestylebedrijf Goop regelmatig bedenkelijke producten op de markt brengt, is bekend.

Toch weet de actrice iedereen weer te verbazen door een kaars te introduceren met de beeldende naam ‘This Smells Like My Vagina’.

Hoewel één kaars zo'n 67,50 euro kost, was de volledige voorraad na amper één uur al uitverkocht.

Haar merk kreeg al meerdere keren kritiek te verduren, onder andere omdat ze op haar lifestylewebsite soms bizarre tot ronduit gevaarlijke tips zou geven.

Zo promootte ze al een dildo van 13.000 euro, liet ze zich vrijwillig steken door bijen om haar jeugdige uitstraling te behouden en riep ze op een geitenmelkdieet van acht dagen te volgen, waarbij je ook allerlei anti-parasietkruiden moet slikken.

Toch is er blijkbaar een publiek voor haar alternatieve tips en producten.

Haar nieuwste creatie, de geurkaars ‘This Smells Like My Vagina’, is immers al volledig uitverkocht.

Het begon volgens Paltrow als grap tussen haar en haar parfumeur Douglas Little. De twee waren aan het experimenteren met nieuwe geuren, toen Gwyneth plots zei: ,,Oh, dit ruikt naar mijn vagina.”

Zo gezegd, zo gedaan.

Je zal het maar een kut geur vinden.
Duitse tram slaat op hol met bewusteloze bestuurder

In het Duitse Bonn is afgelopen nacht een tram ‘op hol geslagen’, nadat de bestuurder het bewustzijn had verloren. Plaatselijke media meldden dat passagiers zich eerst afvroegen waarom de tram niet meer stopte bij haltes. Toen realiseerden zij zich dat de bestuurder in zijn cabine bewusteloos was geraakt.

Er ontstond paniek toen bleek dat de noodrem niet werkte, waarop reizigers de politie belden. Ondertussen denderde lijn 66 ongestoord verder.

De politie gaf de geschrokken passagiers telefonisch de raad snel de cabine open te breken. Dat is uiteindelijk gelukt en de passagiers konden de tram bij de halte Adelheidstraat zelf tot stilstand brengen dankzij telefonische instructies. Van daar is de bestuurder door hulpverleners naar het ziekenhuis gebracht.

De overige inzittenden kwamen met de schrik vrij.


Vrouw valt uit ambulance, personeel heeft niks door

Een Russische ambulanceverpleegster die een patiënte verloor en daar pas 25 kilometer verderop achterkwam, hang een celstraf boven het hoofd.

De patiënte was vanwege klachten die leken op een beroerte onderweg van het ziekenhuis in de stad Lipetsk - even ten zuiden van Moskou - naar een regionaal ziekenhuis in Zadonsk, toen ze zich steeds slechter begon te voelen. „Ik zocht contact met de verpleegster die tegen de regels in voorin naast de chauffeur was gaan zitten,” zo vertelt Galina Dmitriyeva (56) aan een Russische krant.

De verpleegster, die kennelijk geen trek had in problemen, beet haar patiënte toe stil te zijn en te blijven liggen. Toen Galina Dmitriyeva wilde verzitten om een iets comfortabeler positie in te nemen, kwam ze tegen de achterdeur aan en die bleek niet afdoende te zijn afgesloten. „En toen werd alles zwart, ik vloog zo de weg op”.

De vrouw tuimelde over de druk bereden weg en werd op een haar na gemist door achteropkomend verkeer. Galina liep diverse ernstige verwondingen op en werd geholpen door automobilisten en een agent, die haar reanimeerde. Het ambulancepersoneel kwam er pas 25 kilometer verderop achter dat de patiënte niet meer achterin zat.

Nu, acht maanden na het ongeval, loopt Galina nog altijd op krukken. Zij zegt voor het leven invalide te zijn en heeft nog steeds moeite met spreken.

Hoewel de politie in eerste instantie geen reden zag voor een strafrechtelijk onderzoek hebben openbaar aanklagers daar nu toch toe besloten. Het ziekenhuis beweerde aanvankelijk dat de patiënte vrijwillig uit de ambulance was gestapt, maar kwam daar later van terug en erkent nu zijn verantwoordelijkheid. De verpleegster hangt een celstraf van een jaar boven het hoofd.Britse ‘serietrouwer’ blaast negende huwelijk op laatste moment af:

Een 71-jarige Brit die in zijn vaderland bekendstaat als de man die het vaakst trouwde, heeft op het allerlaatste moment zijn aanstaande huwelijk afgeblazen met de Amerikaanse verpleegkundige in opleiding Rose Hans (30). Volgens ‘serietrouwer’ annex Lord of the wedding rings Ron Sheppard zat de liefde voor de vrouw, die hij een jaar kende maar nog niet had ontmoet, toch niet diep genoeg. Sheppard en Hans kondigden vorige maand met veel bombarie aan te gaan trouwen. De extreem trouwlustige Brit deed haar met succes een aanzoek, maar bleef kennelijk twijfelen aan haar oprechtheid en zijn gevoelens voor de vrouw die de afgelopen maanden in de Afrikaanse republiek Ghana een cursus in een ziekenhuis volgde.,,Het voelde bij nader inzien toch niet goed. Ik voelde me door haar onder druk gezet. Ze wilde te graag. Vervolgens heb ik het per e-mail uitgemaakt. Ze reageerde dat ze me zou bellen, maar ik heb nooit meer iets van haar gehoord”, vertelde Sheppard aan de Britse tabloid Daily Mirror.


Bizar natuurfenomeen in Californië: strand bezaaid met duizenden 'penisvissen’

Bizarre taferelen op Drake’s Beach in Californië. Het strand ligt sinds een aantal dagen bezaaid met duizenden krioelende figuurtjes die als twee druppels water op een piemel lijken. Het gaat om de Urechis unicinctus, ook wel bekend als ‘penisvis’, zo meldt het gezaghebbende natuurtijdschrift Bay Nature.

De plotse invasie van de glibberige wormen is voor natuurliefhebbers een geschenk uit de hemel. De penisvis laat zich normaal gesproken namelijk niet zo snel zien, maar verstopt zich liever diep in het zand. Op veilige afstand van vissers en strandgangers.

Door het onstuimige weer in Californië is het zand op het strand weggevaagd en daarmee is ook meteen de schuilplaats van de 25 centimeter lange dieren verdwenen. De rozige piemelvissen liggen daardoor nu open en bloot op een enorme hoop.

Dat is niet alleen goed nieuws voor natuurliefhebbers, maar ook voor zeemeeuwen, otters en haaien die de worm als extra maaltijd beschouwen.

In Japan en Korea is de penisvis zelfs een delicatesse en wordt in dure restaurants vaak rauw gegeten. In de Chinese keuken wordt de worm gaar gebakken met groenten of gebruikt als smaakversterker.
Man (23) tovert tijdens eerste afspraakje via datingsite plots dode oma tevoorschijn

Een 23-jarige man uit Kiev heeft een onuitwisbare indruk afgelaten bij zijn eerste afspraakje met een meisje. Hij liet het meisje, dat hij op een datingsite had leren kennen, zijn dode oma zien die hij in een kast had gestopt. De man had zijn oma een zak over het hoofd getrokken. Nadat de twintiger uit de Oekraïense hoofdstad zijn lugubere geheim had onthuld, bedreigde hij de vrouw met wie hij een date had. Zij kon echter ontsnappen en belde de politie. Die arresteerde de man thuis. Op het politiekantoor bekende hij dat hij zijn grootmoeder (82) gewurgd had tijdens een ruzie om een stoel. Hoogstwaarschijnlijk komt er geen tweede date.

'Wildplasser' opent vuur in Mexico, drie doden

In de hoofdstad van Mexico zijn drie mensen doodgeschoten in de buurt van het presidentiële paleis. Volgens de politie was de dader in een gebouw in het centrum van Mexico-Stad op zoek naar een plek om te plassen. Toen hij daar op werd aangesproken, opende hij het vuur. Ruim honderd agenten waren naar het incident toegesneld en hadden de straten afgezet.Twee mensen raakten bij de schietpartij gewond, meldt de politie. Agenten hebben de schutter gedood. De Mexicaanse president Andres Manuel Lopez Obrador was in het buitenland toen het gebeurde.


Aan Tinder verslaafde oma (83) stopt met seksdates

De 83-jarige Hattie Wiener uit New York, die wereldberoemd werd nadat ze via datingapp Tinder in acht maanden tijd vijftig seksafspraakjes had geritseld met veel jongere mannen, is per direct gestopt met die manier van daten. Volgens de krasse dame is ze de gestage stroom wisselende contacten zat. ,,Ik wil nog maar één man, maar dan wel een partner die minstens 20 jaar jonger is.”

Wiener vertelt in een filmpje van het Britse persbureau Barcroft TV, dat een serie heeft met de veelzeggende titel Extreme Love, dat ze veel heeft geleerd van het daten via Tinder. ,,Ik heb mijn lichaam goed leren kennen en raakte de afgelopen jaren, zonder dat het de bedoeling was, verslaafd aan al die korte ontmoetingen. Maar na één goede nacht hoorde ik meestal niets meer. Daar ben ik klaar mee”, aldus de moeder van twee kinderen en oma van drie kleinkinderen. ,,Want geen van de jeugdige dates of toyboys wilde zich aan mij binden.”

De jongste man met wie ze de afgelopen tijd het bed deelde, was 19 jaar. ,,Maar hij zag er iets ouder uit.” Recent had ze nog een affaire met ene Shaun die 50 jaar jonger is dan zij.


Deense voetbalclub beticht Nederlandse ‘nep-prof’ van fraude

De Deense voetbalclub Viborg FF beschuldigt de Nederlandse ‘spookvoetballer’ Bernio Verhagen en zijn zaakwaarnemers van fraude. De 25-jarige Verhagen zou zich hebben voorgedaan als profvoetballer, maar dat in werkelijkheid helemaal niet zijn. De voetballer ontkent alles en zegt zelf te zijn bedrogen. Afgelopen dinsdag werd zijn contract bij de Deens club al na een maand ontbonden. Nu heeft Viborg FF een strafrechtelijke klacht ingediend tegen de speler. Volgens Deense media heeft Verhagen nooit een professionele wedstrijd gespeeld. Verhagen werd bij één van de eerste trainingen van het veld gehaald, omdat hij niet goed genoeg voetbalde. De club zegt in juli benaderd te zijn door een man die beweerde dat hij van het grote managementbureau Stellar Group was. Volgens diegene zou Verhagen in januari naar China verkassen, maar tot die tijd zou hij ergens moeten spelen. De voetballer speelde in de tweede divisie.  De Deense profclub geeft aan dat Verhagen is vastgelegd zonder dat ze hem aan het werk gezien hebben. ,,Er is duidelijk sprake van fraude, waarbij waarschijnlijk meerdere mensen in verschillende landen zijn betrokken”, meldt Viborg.

De voetballer zou diverse clubs op zijn cv hebben staan waar hij nooit heeft gespeeld. De spookvoetballer zou in het verleden hebben gespeeld in Moldavië en Zuid-Afrika, maar daar wordt ernstig aan getwijfeld.Yorkshire terriër verpletterd nadat koerier zwaar postpakket over schutting gooide

Een echtpaar uit het stadsdeel Venice in Los Angeles is in diepe rouw gedompeld, omdat hun zo geliefde Yorkshire terriër. De piepkleine, twee kilo zware minihond lag zich tijdens het incident net achter de schutting van het huis te koesteren in de zon. Volgens Keiko Napier en Mitchell Galin, de ontroostbare baasjes, hóórden ze de doos vallen. ,,Ik pakte het pakket met daarin zwaar kristal en een cadeau voor kerst op en zag vervolgens een piepende Cooper ernaast liggen in een grote plas bloed”, vertelde Galin met betraande ogen aan de Los Angeles-editie van nieuwszender CBS. Ze eisen dat bezorgdienst FedEx de verantwoordelijke medewerker op het matje roept en personeel nadrukkelijk wijst op de mogelijke gevaren van het te hardhandig deponeren van bestellingen. Een bezoek aan een dierenarts, die röntgenfoto's maakte van het beestje, leverde een schokkende diagnose op. Het dier had door de confrontatie met de doos ernstig inwendig letsel opgelopen aan haar longen en lever. Omdat de situatie uitzichtloos was, besloten Napier en Galin het hondje in te laten slapen. Zij benadrukt dat er niet alleen huisdieren achter schuttingen kunnen liggen. ,,Ons kleinkind speelt ook in onze tuin en mijn moeder en ik werken er regelmatig. Als dit pakket een van ons had geraakt, waren we ongetwijfeld ook zwaar gewond geraakt.” FedEx heeft nog niet gereageerd op het dringende verzoek van de baasjes die ook overwegen een schadeclaim in te dienen bij de bezorgdienst.


Piloot moet noodlanding maken omdat passagier niet ophoudt met winden laten

Een piloot van Transavia Airlines zag zich vorig weekend genoodzaakt een noodlanding te maken nadat in het vliegtuig een ruzie was uitgebroken omtrent een man die maar niet ophield met winden laten. Het incident deed zich voor tijdens een vlucht van Dubai naar Schiphol. De man hield maar niet op met winden laten, ondanks dat de twee passagiers hem verzochten ermee op te houden. Volgens HLN weigerde de bemanning zich ermee te bemoeien. De piloot gaf zelfs een waarschuwing, maar het mocht niet baten, de confrontatie was niet te stoppen. Er brak een handgemeen uit tussen de twee passagiers en de 'windenlater'. Daarom maakte de piloot een noodlanding in Wenen. Daar werden de twee passagiers die de ruzie begonnen en twee zussen opgepakt door de politie. De twee vrouwen hebben de maatschappij aangeklaagd en beweren niets fout te hebben gedaan. Ze zijn vrij gelaten omdat ze geen Oostenrijkse wetten overtraden, maar worden niet meer toegelaten op vluchten van Transavia. De luchtvaartmaatschappij geeft aan dat de twee vrouwen wel waren betrokken bij het handgemeen. Ze melden dat ze achter de bemanning en de piloten staan. Midden in een vlucht met winden worden geconfronteerd moet geen pretje zijn. Een raampje opendoen gaat natuurlijk niet zo makkelijk. Maar, dat kan geen reden zijn om de veiligheid van de vlucht in gevaar te brengen.Amerikanen opgeschrikt door sms'jes uit verleden

Een stortvloed aan verlate sms'jes heeft tot verwarring geleid bij duizenden Amerikanen.

168.149 berichten uit februari kwamen nu pas bij de ontvanger aan, midden in de nacht, wat soms bizarre situaties veroorzaakte.

 Zo was er een man die om 03.00 uur een schijnbaar willekeurig bericht van zijn vader kreeg: "Ik hou van je en steun je".

"Heel gek. Hij kon zich niet herinneren dat gestuurd te hebben."

Omdat de storing in februari plaatsvond, melden anderen Valentijnsberichten aan geliefden die inmiddels hun ex zijn geworden.Heel Woubrugge aan de loempia's en tjaptjoi om afhaalchinees te redden

In Woubrugge aten inwoners de afgelopen dagen massaal loempia's, tjaptjoi en nasi.

Het Chinese afhaalrestaurant in het dorp dreigde namelijk failliet te gaan.

Dorpsbewoners gingen zich daarom te buiten aan Chinese lekkernijen om de zaak te redden.

Eigenaar Jian Zhu runt het restaurant sinds februari.

En dat is tot nu toe erg stressvol.

"Ik heb heel veel verlies gedraaid", zegt hij tegen Omroep West.

Aan de kwaliteit ligt het volgens hem niet.

"Ik denk dat het dorp te klein is.

Ik heb ook klanten van buiten het dorp nodig.

" Een paar weken geleden concludeerde hij dat het zo niet langer ging en maakte hij plannen om faillissement aan te vragen.

Maar toen hij dat vertelde aan vaste klant Daniek de Groot, schrok de loempia-liefhebber daarvan.  Hij plaatste daarom een berichtje op Facebook.

"Net gehoord dat ons enige stukje erfgoed uit China gaat sluiten volgende week zondag.

Dit kan natuurlijk niet.

Ga deze week Chinees halen!", riep hij op.

Heel veel mensen deden dat en Zhu kan daardoor nu zeker een paar maanden door.

Om het restaurant ook op de lange termijn overeind te houden, wordt de uitbater ook geholpen met het vinden van klanten in omliggende dorpen en online.

Zhu is De Groot erg dankbaar.

"Hij is echt de held van de Chinese afhaal in Woubrugge.

Hij mag hier van mij voortaan altijd gratis eten."Ontslag voor Apple-techneut die pikante foto van klant naar zichzelf stuurde

De Amerikaanse Gloria Fuentes uit de plaats Bakersfield in Californië bracht vorige week haar iPhone naar een Apple-winkel om het kapotte scherm te laten vervangen. Uit voorzorg haalde ze er een aantal apps af, waaronder die voor sociale media en haar bankzaken. Dat de medewerker van de Apple Store het op haar foto's zou hebben voorzien, had ze niet kunnen bevroeden.  'Ik was nog van plan om al mijn foto's te verwijderen, maar vergat dat omdat ik een sms'je kreeg dat mijn afspraak was vervroegd. Ik moest me dus haasten', schrijft Fuentes op Facebook. Bij aankomst overhandigde ze haar defecte toestel aan de techneut, die er voortvarend mee aan de slag ging. Althans, zo leek het. Het viel haar al snel op dat de reparateur 'behoorlijk de tijd nam' voor het herstel.

Eenmaal thuis bleken haar aanvankelijke bedenkingen gegrond. Toen de vrouw haar telefoon aanzette, zag ze een berichtje dat naar een onbekend nummer was gestuurd. De inhoud van het bericht, deed haar gruwelen. De Apple-man was door haar foto's heen gegaan en had een wel heel persoonlijk kiekje naar zichzelf gestuurd. De pikante foto had Gloria ruim een jaar eerder gemaakt voor haar vriend, vertelt ze. 'Deze gozer is door mijn fotogalerij gegaan en heeft zichzelf een van mijn extreem intieme foto's toegestuurd.

Apple liet het er niet bij zitten en gaf de man direct de zak.


Na orkaan Dorian: in zee verdwenen koeien levend teruggevonden

Orkaan Dorian zorgde in september voor noodweer in de Verenigde Staten. Drie koeien die in september in de Verenigde Staten door orkaan Dorian in zee geslagen werden, zijn nu levend teruggevonden. Ze hebben waarschijnlijk acht kilometer zwemmend afgelegd. De koeien verdwenen van Cedar Island, bij de Amerikaanse staat North Carolina. Nadat orkaan Dorian daar huishield en een 'mini-tsunami' veroorzaakte, werd verondersteld dat de koeien dood waren. Dat schrijft de BBC. Maar tot ieders verbazing zijn de koeien nu teruggevonden. Ze staan te grazen op de Outer Banks, een natuurgebied voor de kust van North Carolina dat vergelijkbaar is met de Waddenzee. Volgens een woordvoerder van het natuurgebied moeten de koeien zo'n acht kilometer hebben gezwommen om daar terecht te komen.

Dat betekent dat de koeien geluk hebben gehad. Ze hadden gemakkelijk af kunnen drijven richting de Atlantische Oceaan en waren dan verdronken. Zo zijn door de orkaan waarschijnlijk ook 28 wilde paarden die op Cedar Island leefden, in zee verdwenen. Zij zijn na de storm nooit teruggevonden. Er worden plannen gemaakt om de drie koeien te herenigen met de rest van de kudde. "De beesten hebben dan een spannend verhaal te vertellen", grapt de woordvoerder. 

Amsterdamse rijinstructeur betrapt op rijden zonder rijbewijs in lesauto.

Een 32-jarige rijinstructeur in Amsterdam is vorige week betrapt op rijden zonder rijbewijs. Hij moet opnieuw rijexamen doen.

Ook moet hij een boete van vele honderden euro's betalen, meldt de politie dinsdag. De rijinstructeur werd door agenten betrapt tijdens een controle van lesauto's.

Het rijbewijs van de instructeur was eerder ongeldig verklaard na een "akkefietje", aldus de politie.

De instructeur moet nu opnieuw zijn rijbewijs halen.


Per ongeluk spacecake geserveerd bij begrafenis in Duits Wiethagen.

Bij de condoleance van een begrafenis in het Duitse Wiethagen is per ongeluk spacecake geserveerd. Dertien personen die dachten dat ze normale cake aten, werden misselijk of duizelig, melden diverse Duitse media dinsdag.

De condoleance vond plaats in een restaurant in het dorp in het noorden van Duitsland. De spacecake werd meegebracht door de medewerker die verantwoordelijk is voor de cakes.

De medewerker vroeg haar achttienjarige dochter een cake te bakken, zoals ze wel vaker deed. Deze werd vervolgens in de vriezer bewaard. De moeder nam per ongeluk een ingevroren spacecake, die ook door de dochter was gemaakt, mee naar haar werk.

Gasten aten de spacecake zonder te weten dat er wiet in was verwerkt. Volgens Duitse media kregen dertien personen, onder wie de weduwe, te maken met symptomen als misselijkheid en duizeligheid. Een van hen zou door een ambulance naar het ziekenhuis zijn gebracht. Meerdere personen gingen zelf naar de eerste hulp.

Het incident vond in augustus plaats, maar is uit respect voor de nabestaanden niet eerder door de politie naar buiten gebracht. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de achttienjarige vrouw. Ze wordt onder meer verdacht van het toebrengen van gevaarlijk lichamelijk letsel en overtreding van de drugswet.


Duitse man hakt met bijl en slagersmes in op echtgenote.

Een 34-jarige man heeft vrijdagochtend op straat in het Duitse Limburg zijn vrouw met een bijl en slagersmes gedood. Volgens Duitse media reed hij haar eerst aan met zijn auto. Daarna hakte en stak hij op haar in. De 31-jarige vrouw stierf ter plekke. Ze werd aangevallen toen ze op het trottoir liep in het centrum van de stad. De twee kinderen van de echtelieden waren op het moment van de aanval op de kleuterschool. Ze zijn door deskundigen opgevangen. De man is gearresteerd. Hij heeft nog geen verklaring afgelegd.


Hoe de man die geen druppel dronk toch steeds dronken werd.

Een man die in de Amerikaanse staat North Carolina werd aangehouden voor rijden onder invloed, bleek maar liefst 0,2 procent alcohol in het bloed te hebben: zo’n 2,5 keer meer dan de toegelaten hoeveelheid. De man ontkende dat gedronken had, maar niemand wilde hem geloven. Tot onderzoekers in New York ontdekten dat zijn dronkenschap een andere oorzaak had. De 46-jarige man weigerde om een ademtest af te leggen en werd daarom naar het ziekenhuis overgebracht. Een bloedonderzoek wees uit dat hij een hoog percentage alcohol in zijn bloed had, maar de man bleef ontkennen. Onderzoekers aan het Richmond University Medical Center in New York ontdekten uiteindelijk dat hij de waarheid sprak: bacteriën in zijn spijsverteringsstelsel bleken de koolhydraten uit zijn voeding om te zetten in alcohol.


Man brengt honderden gevonden euro's naar politiebureau.

De politie in Wageningen is op zoek naar iemand die meer dan 500 euro aan bankbiljetten in een pinautomaat heeft laten zitten.

Ze zijn gevonden door een man die zelf kwam pinnen bij een automaat in de Stationsstraat. Hij heeft het geld naar de politie gebracht.

De politie probeert nu bij de bank te achterhalen wie het geld vergat mee te nemen, zegt de politie op Facebook.

De man die het geld naar het bureau bracht, is door de Wageningse politie tot held van de dag uitgeroepen.


Man snijdt penis van zijn vrouw’s verkrachter af

Een 27-jarige Australiër heeft in Oekraïne de genitaliën afgesneden van de belager van zijn vrouw.

De man was onderweg naar huis toen hij getuige werd van de verkrachting van zijn echtgenote in de bosjes nabij de woning. Het incident voltrok zich in Oost-Oekraïne.

Volgens lokale autoriteiten sleepte de verkrachter zijn slachtoffer de bosjes  in waarna hij haar roep om hulp smoorde door met zijn hand haar mond te bedekken.

De echtgenoot van het slachtoffer, van wie de naam niet is vrijgegeven, was op weg naar huis toen hij de man betrapte.

De Australiër aarzelde geen seconde en sloeg eerst de misbruiker van zijn echtgenote op het hoofd en sneed vervolgens 's mans geslachtsdeel af met een Zwitsers zakmes.

Omwonenden werden wakker van het geschreeuw van de belager en haastten zich naar de plek van het incident.

De verkrachter werd met spoed naar een ziekenhuis gebracht en  onderging een behandeling voor zijn verwonding.

Hij zal worden aangehouden als zijn conditie verbetert.

Het is nog niet zeker of de echtgenoot zal worden vervolgd voor het verminken van de verkrachter.

Mocht het niet helen dan kan ie voortaan tot gender neutraal door het leven.
Amerikaanse vrouw neergeschoten door labrador.

Een vrouw uit de Amerikaanse staat Oklahoma is in haar been geschoten door een hond. De labrador stapte op een geladen revolver toen de vrouw samen met de eigenaar van de hond in de auto bij een spoorovergang zaten te wachten.

Volgens de politie kwam er een telefoontje binnen over de hond, Molly genaamd, die de vrouw in haar linkerdij had geschoten. De 44-jarige vrouw is op de achtergrond van het telefoontje naar het noodnummer 911 te horen. 'Ik voel me niet goed', zegt ze. Volgens de bestuurder van de auto was het drietal onderweg naar zijn broer, toen Molly van de achterbank naar voren sprong. Het pistool ging daarop af.  De bestuurder kreeg instructies om het hevig bloedende been van de vrouw af te binden. Politieonderzoek wijst uit dat het verhaal van de man klopt. Het slachtoffer is behandeld in een lokaal ziekenhuis.


Vrouw opent nooddeur vliegtuig voor 'frisse lucht'

Een Chinese vliegtuigpassagier heeft in de noordelijke Chinese stad Wuhan voor vertraging en irritatie gezorgd. De vrouw opende de nooduitgang omdat ze frisse lucht wilde. Ze vond de cabine 'stoffig en veel te warm'. Aanvankelijk deed de vrouw haar beklag bij het cabinepersoneel. Ze had het benauwd en snakte naar een beetje frisse lucht. Maar het personeel gaf meerdere keren aan dat er écht geen raam open kon. De vrouw kon het kennelijk niet laten en besloot in een opwelling een zwaai aan de hendel van de nooddeur te geven, om zichzelf, en haar medepassagiers wat frisse lucht te gunnen, schrijft onder meer Inquirer. Het incident was extra vervelend voor medepassagiers. Door het toedoen van de vrouw werd de vlucht namelijk met met een uur vertraagd.Kater moet aan infuus na wilde nacht met vijf vrouwtjes

Een kater moest na een wilde nacht in een Chinees kattenhotel onlangs aan een infuus worden gelegd om bij te komen. De niet gecastreerde Blauwe Rus, die voor slechts een nachtje door zijn baasjes in een kattenhotel in Guangdong was achtergelaten, maakte van de gelegenheid gebruik om met vijf poezen te paren. De eigenaars van raskat Xiaopi hadden het personeel van het kattenhotel naar eigen zeggen op voorhand nog gewaarschuwd dat het dier niet was gesteriliseerd. ,,Ik dacht dat ze professioneel zouden zijn, maar het staflid in kwestie heeft Xiaopi overdag niet gevoerd en heeft hem ’s nachts ook niet in een hok gedaan, zodat hij vrij rond kon lopen”, klinkt het verontwaardigd bij meneer Zhao. Op camerabeelden van het kattenhotel is te zien wat Xiaopi met zijn vrijheid deed. ,,Tussen half elf ’s avonds en vijf uur ’s morgens heeft mijn kater gepaard met vijf poezen. En dat zijn enkel degenen die ik kon zien op de camerabeelden”, klaagt Zhao op sociale media.

Uiteindelijk beseften de eigenaars van het kattenhotel dat zij zelf in de fout waren gegaan en boden ze het echtpaar Zhao hun excuses aan. Ook boden ze aan de dierenartsenkosten van Xiaopi te betalen. Daarnaast heeft het kattenhotel beloofd de eigenaars van de mogelijk drachtige poezen financieel te compenseren en eventuele kittens voor hen door te verkopen.

Met Xiaopi gaat het intussen goed: hij is van het infuus af en heeft zijn kracht weer terug. Of het echtpaar Zhao zijn kater alsnog laat steriliseren om toekomstige escapades te voorkomen, is niet bekend.


‘Homo door mijn iPhone’: man eist 14.000 euro in rechtszaak tegen Apple

Een Russische man heeft een rechtszaak aangespannen tegen Apple. D. Razumilov eist 14.000 euro van het bedrijf. Hij beweert dat zijn iPhone hem homoseksueel gemaakt heeft. De man in kwestie downloadde volgens The Moscow Times in 2017 een betaalapp voor cryptomunten op zijn iPhone. Vorige zomer wilde de man bitcoin kopen, maar kocht in plaats daarvan ‘GayCoin’. Bij die aankoop zat de boodschap ‘niet oordelen vooraleer je het probeert’. In de aanklacht tegen Apple luidt het zo: ,,Ik dacht echt, hoe kan ik iets veroordelen zonder het eerst te proberen. Daarom probeerde ik een relatie met iemand van hetzelfde geslacht. En nu heb ik een vriendje en ik heb er geen idee van hoe ik dit aan mijn ouders moet uitleggen.” In zijn claim beweert hij dat Apple hem door middel van manipulatie heeft aangezet om homoseksueel te worden. Hij vindt dat het voor hem onmogelijk moest zijn om die GayCoin te ontvangen. ,,Het heeft mijn leven veranderd en niet op een goede manier.”  De veranderingen hebben hem morele en mentale schade toegebracht. Daarom eist hij een miljoen roebel of ongeveer 14.000 euro. Zijn advocaat Sapizhat Gusnieva zegt dat de zaak ernstig is, dat zijn cliënt bang is en veel heeft geleden. Hoewel de GayCoins afkomstig zijn van een externe app, vindt Gusnieva dat Apple in deze toch verantwoordelijk is.Politie VS zoekt mannen voor afspelen porno op reclamebord naast snelweg.

De politie van Auburn Hills in de Amerikaanse staat Michigan is op zoek naar twee mannen die ervan verdacht worden een pornovideo te hebben afgespeeld op een digitaal reclamebord naast de snelweg.

De verdachten zouden zaterdag hebben ingebroken in een huisje onder het reclamebord, waarna zij de computer die daar stond gebruikten om de pornovideo af te spelen.

De politie van Auburn Hills ontving zaterdagavond (lokale tijd) meldingen dat de beelden op het bord werden afgespeeld. Na de meldingen werd het bord uitgeschakeld. Volgens de politie waren de beelden ongeveer vijftien tot twintig minuten zichtbaar.


Man schiet inbreker dood en gaat terug naar bed zonder 911 te bellen.

In Dallas, in de Amerikaanse staat Texas, is een man gearresteerd die ervan wordt verdacht een inbreker te hebben doodgeschoten. De man zou daarna weer terug naar bed zijn gegaan, in plaats van het alarmnummer te bellen.

De 72-jarige James Michael Meyer werd naar eigen zeggen om 05.00 uur 's ochtends wakker doordat iemand met een houweel zijn schuur probeerde binnen te komen. Hij pakte zijn geweer en riep de inbreker te stoppen, niet dichterbij te komen en dreigde anders te schieten.

De inbreker zou daarna op Meyer af zijn gelopen, die daarop een schot loste. De inbreker liet zijn houweel vallen en rende weg. Meyer schoot daarna naar eigen zeggen "in de duisternis", maar wist niet of hij de inbreker raakte. Daarna keerde hij terug naar bed. Bij zonsopkomst zag Meyer de man dood op zijn stoep liggen.

Meyer zelf heeft verklaard dat hij die avond twee schoten heeft gelost uit zelfverdediging. Volgens buurtbewoners zijn er die avond drie schoten gelost.
Hardloopster vergist zich in continent: halve marathon Worcester is in VK, niet in VS

Een Amerikaanse hardloopster kwam er vorige week tot haar schrik achter dat de halve marathon van Worcester, waarvoor ze zich had ingeschreven, niet bij haar in de buurt was, in de VS, maar in Groot-Brittannië. Sheila Pereira had zich weliswaar ingeschreven voor het evenement, maar een vliegreis van bijna vijftien uur had ze er niet voor over.

De 42-jarige Pereira besloot op dezelfde dag dan maar de 21 kilometer in en rond het Amerikaanse Worcester af te leggen en deed dat in 2 uur en 5 minuten. Ze stuurde de organisatoren van de Britse loopwedstrijd vervolgens een foto en de gegevens van haar loop-app Strava en vertelde over haar vergissing.

De organisatoren van de Worcester City Half Marathon stuurden haar daarop een medaille en een T-shirt van het evenement retour. Ze schreven te hopen dat Pereira de vliegreis volgend jaar alsnog zal maken en deel zal nemen aan de editie 2020, zo schrijft The Boston Globe.


Man verdrinkt tijdens huwelijksaanzoek onder water

Een man die zijn vriendin deze week onder water ten huwelijk heeft gevraagd, overleefde dat niet. Hij verdronk voordat ze haar ja-woord kon uitspreken.

Het koppel verbleef in een luxe-resort op Pemba, een eiland ten noorden van Zanzibar, voor de kust van Tanzania. Ze hadden een kamer geboekt die deels onder water ligt, zo'n 250 meter uit de kust.

Op de derde dag van hun verblijf wilde de Amerikaan Steven Weber zijn vriendin Kenesha Antoine verrassen met een speciaal huwelijksaanzoek. Met flippers aan en een duikbril op, maar zonder zuurstofflessen dook hij naar de buitenkant van het raam. Zijn vriendin filmde het tafereel vanuit de hotelkamer.

De man drukte een briefje tegen het raam waarop stond dat hij adem tekort kwam om te vertellen hoeveel hij van haar hield. Uit zijn zwembroek haalde hij een verlovingsring. Daarna zwom hij weg.

"Je kwam nooit meer boven, dus je hebt niet kunnen horen wat ik zou zeggen", vertelt Antoine in een Facebookpost. "Ja! Ja! Een miljoen keer ja!"

De eigenaar van het resort zegt tegen de BBC dat het toegesnelde personeel niets meer voor het slachtoffer kon betekenen.


  

Welkom

8 uur journaal

Nieuws

STEMPEL

CD TRIPPER

Stappen met Koppendrayer