index
index
index
index
index
index

Welkom

Info

Nieuws dat het 8 uur journaal niet haalt


  

2022


Vrouw houdt uit schaamte een scheet in en belandt in een rolstoel

Het ‘slachtoffer’ Vitória De Felice Moraes, op Instagram heeft ze meer dan 23 miljoen volgers. De Braziliaanse influencer deelde de onfortuinlijke ervaring op haar sociale media.

Op weg naar huis van het muziekfestival ‘Rock in Rio Lisboa 2022’ in Portugal ontstond er hevige turbulentie in de onderbuik van de jonge vrouw. Omdat haar vriendje steeds in de buurt was, probeerde ze met alle macht te verhinderen dat er een scheet zou ontsnappen uit haar welgevormde derrière. Na een tijdje kreeg Vitória zulke erge pijnscheuten in haar rug, dat ze zelfs even in een rolstoel door de luchthaven geduwd moest worden.

Pocah, Braziliaanse zangeres en collega-influencer van Vitória, ondervond in maart 2022 blijkbaar iets gelijkaardigs. Zij moest in het holst van de nacht zelfs in het ziekenhuis worden opgenomen omdat de pijn ondraaglijk was. “Meiden, schaam je niet om scheten te laten in het bijzijn van je man, want wat echt gênant is, is je man niet laten slapen vanwege de pijn, je naar het ziekenhuis moeten laten brengen, en de diagnose ‘gasophoping’ te krijgen,” liet ze haar volgers weten.

“Gas vormt zich van nature in je maag als een afvalproduct van de spijsvertering. Het vermengt zich met de lucht die je inslikt als je eet en drinkt. Als je een scheet inhoudt, kun je brandend maagzuur, een opgeblazen gevoel en pijn veroorzaken,” meldde een door The Sun geciteerde arts.


Nina-Marie (11) ontdekt rode neusbeer in Breda

De 11-jarige Nina-Marie uit Breda deed een wel heel opvallende ontdekking. Bovenin een boom aan de Wolfslaardreef zag zij een rode neusbeer. Het exotische dier komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. "We dachten eerst dat het misschien een aapje was", vertelt Nina-Marie aan Omroep Brabant. "Maar toen deed hij zijn snuit omhoog. Nou, dat was een beestje, dat normaal écht niet in Nederland voorkomt. Toen zijn we maar wat gaan googelen. Zo kwamen we erachter dat het een soort beertje is."

Nina-Marie en haar vader belden de dierenambulance, maar die zijn er niet in geslaagd om het beest te vangen. Met een valkooi vol bananen hopen ze het dier alsnog in de val te lokken.  "Misschien is 'ie weggelopen, maar ik ken hier in de buurt geen dierentuintje. Ik denk eigenlijk dat hij gedumpt is. Misschien kon iemand niet meer goed voor hem zorgen. Of ze moesten van hem af, omdat je zo'n dier niet meer thuis mag hebben", gist vindster Nina-Marie. Zij is in ieder geval weer een mooie ervaring rijker.


Openwaterwedstrijd kruist school kwallen: tientallen zwemmers gestoken

In Frankrijk zijn deze week tientallen zwemmers gewond geraakt toen ze tijdens een openwaterwedstrijd door een school kwallen zwommen. Het gaat om deelnemers aan de Monte Cristo-challenge, die 5 kilometer moeten zwemmen van een forteiland naar de havenplaats Marseille.

Enkele honderden deelnemers vertrokken om 08.30 uur voor de zwemwedstrijd, die als het grootste openwaterevenement van Europa geldt. Na vijf minuten schreeuwden de eerste deelnemers dat ze gestoken waren.

Voor de kust van Marseille zijn momenteel veel kwallen te vinden doordat de wind in een bepaalde hoek staat. Bovendien zijn er weinig roofdieren zoals schildpadden en dolfijnen.

Boten van de reddingsdienst haalden tientallen deelnemers met brandwonden uit het water. Sommige waren door hun wetsuits heen gestoken. Zo'n 50 personen bleken gestoken te zijn.

De organisatie besloot een tweede race gewoon door te laten gaan, waarna er nog eenzelfde aantal personen uit het water moest worden gehaald. Twee personen moesten uiteindelijk naar het ziekenhuis, de rest kon worden behandeld met scheerschuim. Opvallend genoeg maakten sommige zwemmers de race gewoon af.


Bestelbus stort vanaf viaduct op fietspad

In de Gelderse gemeente Wijchen is een bestelbus van een viaduct gevallen. De bus kwam op het onderliggende fietspad terecht, een paar meter lager.

De bestelbus reed rond 18.20 uur over de A326 en schoot door onbekende oorzaak over de vangrail. Het voertuig belandde op zijn zijkant. Op die plek op het fietspad reed niemand op het moment van de crash, weet Omroep Gelderland.

De hulpdiensten rukten groot uit, inclusief een traumahelikopter. De brandweer bevrijdde de buschauffeur, die gewond met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht.


Politie gokt niet op achtervolging om gestolen sportwagen in te nemen

De politie heeft een gestolen gele sportauto in beslag genomen. Ze zagen de Ferrari F8 rijden in Limburg, maar maakten de afweging om niet meteen te proberen hem tot stoppen te dwingen.

"Het is wellicht onnodig te vermelden dat deze sportauto vele malen sneller is dan het gemiddelde politievoertuig", schrijft de politie zelfbewust op Instagram. "Als je niet sneller bent, moet je sluwer zijn!" En dus wachtten de agenten tot de automobilist zelf zou stoppen.

Daarnaast benadrukt de politie dat iedere achtervolging - snelle auto of niet - risico's met zich meebrengt, voor andere weggebruikers en de politie zelf.

De auto werd uiteindelijk in beslag genomen bij een tankstation. Bij de actie waren ook politiehonden betrokken.

De Italiaanse sportauto gaat zo snel mogelijk terug naar de eigenaar, schrijft 1Limburg. Het is niet bekend hoelang de agenten de auto hebben moeten volgen.


Britse vrijgezellen vast op Schiphol, gaan met fiets naar Engeland

Veertien Britse mannen die in Amsterdam een vrijgezellenfeest hadden gevierd, konden afgelopen zaterdag niet meer naar huis, omdat hun vlucht vanaf Schiphol werd geannuleerd. Omboeken en het regelen van alternatief vervoer bleek vruchteloos. Maar de mannen waren niet voor één gat te vangen.

Na wat rondbellen bleek er nog een optie om thuis te komen: eerst de trein naar Calais in Frankrijk pakken en dan per ferry de oversteek naar Dover maken. Maar eenmaal in de trein bleek er één probleem: op de ferry zijn voetgangers omwille van de veiligheid niet toegestaan. En dus besloten de mannen als fietsers naar Dover te gaan.Die fietsen moesten ergens vandaan komen. Zo kwam het dat een deel van de groep tweedehands fietsen kocht in Brussel, waar de trein een stop maakt. De rest van de groep wist tijdens de volgende stop in Lille een fiets te bemachtigen

Slechts één feestganger lukte het niet om een fiets te bemachtigen. Eenmaal in Calais aangekomen, mocht hij bij een stel in de auto komen zitten om op de ferry de oversteek te maken. De andere mannen mochten, op hun fietsen, allemaal aan boord. Even voor middernacht kwam de groep dan eindelijk in Dover aan. Met taxi's en door te liften kwamen de mannen die nacht allemaal nog thuis.


Roemenen met drie gestolen schapen van de weg gehaald

In het Gelderse dorp Beek-Ubbergen zijn drie Roemeense mannen aangehouden voor schapendiefstal. In de auto waarin ze zaten, vond de marechaussee drie schapen die zijn gestolen bij een schapenhouder in Noord-Brabant.

Vermoedelijk waren de Roemenen met de gestolen dieren van Noord-Brabant onderweg naar de Duitse grens. Schapendiefstal is een groot probleem in Oost-Nederland. De politie krijgt regelmatig melding van boeren die restanten van geslachte beesten vinden in hun weiland.

De Koninklijke Marechaussee is een militaire dienst die ook politietaken uitvoert. De brigades van de marechaussee zitten verspreid over acht provincies.


Oud-Formule 1-baas Ecclestone (91) wil met pistool vliegtuig in en wordt opgepakt

De 91-jarige Bernie Ecclestone is woensdagavond opgepakt op een Braziliaans vliegveld. De voormalig Formule 1-baas wilde volgens de politie een pistool mee aan boord nemen op een privévlucht naar Zwitserland.

De Braziliaanse politie vond het pistool tussen Ecclestones bagage. Het wapen bleek bovendien niet geregistreerd te zijn.

Ecclestone bekende dat het wapen van hem was, maar hij zei niet te weten dat het in zijn koffer zat. De Brit mocht na het betalen van een borgsom naar Zwitserland afreizen.


Slecht nieuws voor spontane stellen: geen Elvis-bruiloften meer in Las Vegas

Wie denkt aan Las Vegas, denkt aan trouwen in een 24-uurskapel ten overstaan van een Elvis Presley-imitator. Maar dat is verleden tijd. Het bedrijf Authentic Brands Group, dat de naam en het imago van Elvis beheert, heeft alle trouwkapellen in de Amerikaanse gokstad bevolen daarmee te stoppen.

Omdat er een handelsmerk op de naam van Elvis zit, mogen er eigenlijk geen huwelijken gesloten worden door imitatoren. Volgens de website TMZ heeft het bedrijf hierover brieven gestuurd naar de trouwkapellen.

Hiermee wil Authentic Brands Group de naam van de zanger te beschermen. Kapellen die er toch mee doorgaan, kunnen juridische stappen verwachten.

Miniatuurvoorbeeld Lees ook:

Het is niet duidelijk waarom er nu pas actie wordt ondernomen. De Elvis-imitatoren voltrekken al tientallen jaren huwelijken in Las Vegas.


Auto rijdt van Spaanse Trappen in Rome, bestuurder opgepakt.

De Italiaanse politie heeft een man opgepakt die in Rome met een auto van de wereldberoemde Spaanse Trappen is gereden. Hij werd aangehouden op de internationale luchthaven van Milaan toen hij de Maserati inleverde bij een autoverhuurbedrijf, meldt de politie van Rome. Het gaat om een 37-jarige Saudiër. Hij wordt beschuldigd van het beschadigen van cultureel erfgoed. Het incident was in de nacht van dinsdag op woensdag en is vastgelegd door bewakingscamera's.

Volgens Italiaanse media kon de bestuurder met de hulp van voorbijgangers de trap afkomen en doorrijden. Minstens drie treden van de trappen bij de Trinità dei Monti-kerk raakten beschadigd. Het is al eens vaker gebeurd dat automobilisten hun voertuig op de Spaanse Trappen parkeren. Het monument staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en stamt uit de 18de eeuw.


Echtpaar klaagt zoon aan omdat ze na zes jaar huwelijk nog geen kleinkind hebben.

De ouders van een Indiase man dienen een klacht in tegen hun zoon en schoondochter omdat ze na zes jaar huwelijk nog geen kinderen gekregen hebben. Dat schrijft The Times of India. De zoon dreigt een heel hoge schadevergoeding te moeten betalen.„Welk geslacht het is, maakt ons niet uit. Wij willen gewoon een kleinkind.” Sanjeev en Sadhana Prasad, 61 en 57 jaar, uit de Noord-Indiase staat Uttarakhand vinden het welletjes geweest. Zes jaar al is hun zoon getrouwd met hun schoondochter, maar van nageslacht is nog geen sprake. Terwijl dat wel het minste is dat hij voor hen kan doen, zo vinden ze. Want zij hebben toch al hun spaargeld in zijn opvoeding gestoken, betaald voor zijn dure pilotenopleiding in de VS, hem onderdak gegeven toen hij terug in India geen werk vond en vervolgens zijn luxueuze trouwfeest gefinancierd.langste hangbrug voor voetgangers ter wereld

721 meter lang, 95 meter hoog en 1,2 meter breed. De langste hangbrug voor voetgangers ter wereld opent vrijdag in een skioord in het noorden van Tsjechië, tegen de grens met Polen. Het duurde twee jaar om de stalen brug Sky Bridge 721 te bouwen. De brug hangt aan zes stalen kabels met een trekkracht van 360 ton per kabel. Bezoekers kunnen bij het beginpunt komen met een kabelbaan of via een looppad.

Een wandeling over de brug is niet gratis. Wie de vallei van de Mlýnský potok via de brug wil oversteken moet daar 350 Tsjechische kroon voor neertellen, omgerekend zo'n 14 euro. Er geldt eenrichtingsverkeer op de brug. Als je weer terug wilt komen bij het beginpunt moet je een pad van twee kilometer volgen.

Het vorige record voor langste hangbrug voor voetgangers was in handen van de Arouca 516. Die brug werd vorig jaar geopend in Portugal en is - de naam geeft het al een beetje weg - 516 meter lang.Parlementslid Canada doet mee aan vergadering vanuit wc: 'Stuitend'

Een lid van het Canadese parlement is diep door het stof gegaan nadat hij vrijdag een commissievergadering bleek te hebben bijgewoond vanuit een wc in het parlementsgebouw in Ottawa. Een collega herkende de plek en waarschuwde de parlementsvoorzitter. Shafqat Ali, parlementslid van de Liberalen, woonde de vergadering bij via een videoverbinding op zijn smartphone. Nadat ze was getipt, liet de voorzitter direct een bode controleren of Ali inderdaad deelnam vanuit de wc. Dat bleek te kloppen. De plek werd herkend door een collega van de Conservatieven. Die partij concludeert na onderzoek dat de 55-jarige Ali zijn telefoon had neergezet op een richel boven de closetpot.

"Dit parlementslid was in de wc terwijl hij deelnam aan een zitting van het Lagerhuis, de kathedraal van de Canadese democratie", zei de Conservatieve fractieleider gisteren. Anderen noemden het gedrag van Ali 'stuitend' en een 'belediging voor de democratie'.  Ali bood gisteren zijn excuses aan. Hij spreekt van een 'ongelukkig incident' en zegt dat hij er niet goed over had nagedacht. "Ik neem dit uiterst serieus en beloof dat ik het nooit weer zal doen." Sinds het begin van de corona-epidemie wordt ook door het Canadese parlement vaak op afstand vergaderd. Fysieke aanwezigheid is niet altijd verplicht, veel parlementsleden doen mee met een videoverbinding. De voorzitter waarschuwde de parlementariërs daarbij te letten op hun cameragebruik. "Als je hem niet per se aan hoeft te hebben, zet hem dan uit. Als we niet aan het stemmen zijn, zet hem uit." Het is in Canada niet het eerste incident met een parlementariër die door videovergaderen in opspraak komt. Vorig jaar verscheen een collega van Ali's Liberale partij per ongeluk naakt in beeld toen hij zich omkleedde na een stukje hardlopen.Kleuter (4) ramt twee geparkeerde wagens met auto van zijn ouders

In de Utrechtse wijk Overvecht is een 4-jarig jongetje gisteren in de auto van zijn ouders tegen twee geparkeerde auto's gebotst. De politie spreekt vandaag op sociale media van "de nieuwe Max Verstappen", voor wie het avontuur met een sisser afliep.

Agenten kregen 's ochtend vroeg de melding dat er een jong kind op straat liep in Overvecht, op blote voeten en in zijn pyjama. De politie nam het jongetje mee naar het bureau, omdat niet duidelijk was waar zijn ouders waren. Eenmaal daar kreeg de politie een nieuwe melding, deze keer van een ongeluk met auto's in Overvecht. Een voertuig had daar twee geparkeerde auto's geraakt, maar van de dader ontbrak ieder spoor. De veroorzakende auto bleek op naam te staan van de moeder van de 4-jarige jongen.Toen agenten de moeder belden en zij via de telefoon met haar zoontje sprak, begon hij met zijn handen gebaren te maken van het besturen van een auto en een botsing. "Hierdoor kregen wij het vermoeden dat het kind mogelijk gereden zou kunnen hebben", schrijft de politie.Uiteindelijk zijn agenten met de jongen en zijn ouders bij de auto gaan kijken. Ze vroegen hem om te laten zien hoe de wagen werkte. "Het kind maakte met de sleutel de auto open en stopte de sleutel in het contact. Hij startte de auto, ging met zijn linkervoet naar de koppeling en trapte het gas in." Volgens de politie bleek achteraf dat de jongen wakker was geworden toen zijn vader naar het werk ging. Hij heeft toen de autosleutel gepakt "om een rondje te rijden". De moeder van het jongetje zegt dat ze een nogal "ondernemend" kind heeft. De politie raadt de ouders aan de autosleutels voortaan goed te verstoppen.


Met deze app van De Nederlandsche Bank check je of een bankbiljet echt is

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft een smartphone-app uitgebracht waarmee eurobiljetten op echtheid zijn te controleren.

De nieuwe Check je biljet-app werkt via de camera van zowel iPhones als Android-telefoons, meldt DNB. Gebruikers leggen een eurobiljet op tafel, houden hun telefoon er boven en de beelden worden vergeleken met de database van DNB. "De app wordt getraind met valse eurobiljetten en wordt regelmatig bijgewerkt", aldus de bank.

Volgens DNB werden er vorig jaar 26.100 valse eurobiljetten aangetroffen. Daarmee is de kans klein dat je vals geld in handen krijgt, maar de kans bestaat dus wel. Het vaakst voorkomende valse biljet is het 50-eurobiljet, al neemt het aantal valse biljetten de afgelopen jaren wel af.

Eurobiljetten zijn al voorzien van allerlei controlemiddelen, die met de 'voel, kijk, kantel-methode' gecontroleerd kunnen worden. Maar er zijn ook kenmerken waar juist bepaalde valse biljetten aan herkend kunnen worden: de app heeft daar oog voor.Politie niet blij met 'koekhappen met drone'

Een video van koekproducent Peijnenburg waarbij mensen koekhappen met een koek die aan een drone bungelt is volgens de politie onveilig.Dat blijkt uit een tweet van de afdeling luchtvaart van de landelijke politie. In een video over een winactie toont Peijnenburg ongebruikelijke manieren om te koekhappen, zoals tijdens het skydiven of terwijl een koek bungelt aan een ronddraaiende ventilator. Ook is te zien hoe een drone met aan een touwtje een koek boven mensen zweeft. Mensen proberen de koek vervolgens te happen. De politie waarschuwt in de tweet dat drone-piloten strafrechtelijk verantwoordelijk gesteld kunnen worden als er ongevallen met gewonden vallen. De politie reageerde daarmee op een tweet van drone-expert Wiebe de Jager aan Peijnenburg: "Ik weet dat de video ludiek bedoeld is, maar ik vind het niet echt een goed idee om ‘dronekoekhappen’ te promoten. Voor je het weet gaan mensen het nadoen. Een prop van zo’n minidrone in je oog en je bent blind." De winactie van Peijnenburg bestaat eruit dat mensen een filmpje kunnen maken waarin ze tonen hoe zij 'Koekhappen To The Max', waarbij ze kans maken op een skydive met vrienden.


Bijna tweederde Nederlanders gebruikt telefoon op het toilet]

Bijna tweederde (64 procent) van de Nederlanders gebruikt wel eens de smartphone op het toilet. Sociale media en nieuws lezen zijn het populairst op de wc. Dat blijkt uit een onderzoek door internetbedrijf NordVPN in elf landen, waaronder Nederland, de VS, Australië, Duitsland en Spanje. Nederland scoort vergeleken met de andere landen gemiddeld wat betreft telefoongebruik op het toilet. Spanjaarden scoorden het hoogst (80 procent) en Duitsers het laagst (55 procent).Naast social media (55 procent) zijn het nieuws lezen of ernaar luisteren (38 procent) het populairst onder Nederlanders op het toilet, gevolgd door het checken van e-mail voor werk of berichten op Microsoft Teams en Slack (26 procent). Ook speelt 26 procent van de Nederlanders wel eens games op de wc, het op een na laagste percentage van de onderzochte landen. Bellen of berichtjes sturen op de wc doet 25 procent en 21 procent kijkt naar video's, films of tv-programma's. Minder populair op het toilet: online winkelen (18 procent), het luisteren naar muziek of podcasts (17 procent) en het plannen van de dag (11 procent). Telefoon in de wc laten vallen

Amerikanen zijn volgens het onderzoek het onhandigst met hun telefoon op het toilet: 20 procent van de respondenten gaf toe zijn smartphone ooit in de wc te hebben laten vallen. Nederland staat wat dit betreft op de tweede plaats: 17 procent liet zijn telefoon in het toiletwater plonzen.Naakte man plundert container op zoek naar frikandellen

Tijdens een controle in het Friese plaatsje Gytsjerk kwam de politie een opmerkelijke dief tegen. In een container, gelegen naast een snackbar, was een naakte man opzoek naar frikandellen! Het begon allemaal toen de dienstdoende politie een melding kreeg van een brandstofdief. Een verdachte werd opgepakt maar de tweede ontsprong de dans. De politie bleef patrouilleren totdat de naakte frikandellenliefhebber plots op dook. De politie scheen het schouwspel met een zaklamp bij en besloot tot arrestatie van de plunderende man over te gaan. Maar dit ging niet zonder slag of stoot. De naakte man ging er als een haas vandoor. Eenmaal gepakt werd er nog wat met de naakte man gestoeid voordat hij in de boeien kon worden geslagen.

Het bleek om een 60 jarige man te gaan. De man werd naar het politiebureau gebracht voor verdere ondervraging.


Amerikaanse monteur vist schilderijen uit vuilcontainer, blijken miljoenen waard

Een bijzonder verhaal uit de Amerikaanse staat Connecticut. Een automonteur uit de stad Waterbury haalde vijf jaar geleden een enorme hoeveelheid schilderijen en tekeningen uit een vuilcontainer. Nu blijken ze miljoenen waard te zijn.

Jared Whipple werd in september 2017 gebeld door een vriend die een verlaten schuur aan het ontruimen was. De schuur had geen eigenaar meer en werd verkocht. Het gebouw stond vol met schilderijen, tekeningen en beelden. De vriend belde Whipple omdat hij dacht dat die ze misschien wel zou weten te waarderen.

De volgende dag ging Jared een kijkje nemen. In de vuilcontainer zaten honderden schilderijen, beelden en tekeningen. Ze waren in plastic verpakt, maar flink vuil. Whipple vond ze mooi en nam alles mee.

Whipple was van plan de grote schilderijen op te hangen in zijn indoor skatepark. Maar toen hij onderzoek ging doen naar herkomst van de schilderijen, kwam hij daarop terug.Hij wist te achterhalen dat de doeken waren geschilderd door Francis Hines, een kunstenaar die in Connecticut en in New York had gewoond. De kunstenaar overleed in 2016 op 96-jarige leeftijd.

Volgens een kunstkenner zijn de kunstwerken van Hines nu gezamenlijk miljoenen dollars waard. Whipple gaat enkele doeken van Hines verkopen, vooral om ervoor te zorgen dat kwaliteiten van de kunstenaar worden erkend en Hines een bekende naam wordt in de kunstwereld.

Toch zal hij niet alle werken verkopen, vertelt hij aan de CT Insider. "Ik haalde ze uit een container en ik werd er verliefd op. Ik voelde een connectie met het werk. Nu wil ik Hines de geschiedenisboeken in krijgen."Gesteggel over iconisch Maradona-shirt: veilt Sotheby's het verkeerde exemplaar?

Het gerenommeerde veilinghuis Sotheby's kondigde aan het shirt waarin Diego Maradona zijn iconische WK-goals tegen Engeland scoorde te gaan veilen. Dat moet miljoenen op gaan leveren. Volgens de dochter en ex-vrouw van Pluisje hebben ze echter het verkeerde exemplaar in bezit. De historische dribbelgoal én de treffer met 'de hand van God' op het door de Argentijnen gewonnen WK van 1986 zijn absolute voetbalhistorie.Zeker dat hands-doelpunt is in Engeland in het collectieve sportgeheugen gegrift. De uitschakeling in de kwartfinale deed extra pijn omdat de Falkland-oorlog nog vers in het geheugen lag. Sotheby's verwachtte dan ook een bedrag van ongeveer vier miljoen euro te gaan ontvangen voor het shirt.

Steve Hodge, Engels international van weleer, ruilde na de wedstrijd van shirt met Maradona en is de huidige eigenaar. Het shirt was lang te bewonderen in het voetbalmuseum in Manchester, maar wordt nu te koop aangeboden.


101-jarige Amerikaan krijgt na ruim tachtig jaar alsnog schooldiploma

Na ruim tachtig jaar heeft de 101-jarige Amerikaan Merrill Pittman Cooper alsnog een (ere)diploma voor de middelbare school in ontvangst genomen. Cooper ging van 1934 tot 1938 naar een school in de staat West-Virginia, maar moest zijn schoolcarrière op 17-jarige leeftijd afbreken omdat zijn familie naar Philadelphia verhuisde. Daar was geen geld meer om hem naar school te sturen en ging hij noodgedwongen werken.

Toen Cooper in 2018 met familieleden een bezoek bracht aan het terrein van zijn voormalige school, het Storer College, werd het hun duidelijk hoezeer hij het betreurde nooit een diploma te hebben gehaald. Zijn schoonzoon regelde daarom een ceremoniële uitreiking van een erediplomaRobot maakt hamburgers van 'restaurantkwaliteit'

RoboBurger, de eerste volledig autonome hamburger-automaat, is afgelopen weekend gelanceerd in de VS. Het bedrijf wil de machines binnenkort in het hele land plaatsen. De eerste automaat van RoboBurger is geopend in het Newport Centre, een winkelcentrum in Jersey City in de staat New Jersey. De machine zal volgens de makers binnenkort in luchthavens, winkelcentra, hogescholen, kantoren, fabrieken en militaire bases in het hele land komen te staan.

Het bedrijf zegt dat de RoboBurger ter plekke vers gegrilde hamburgers van 'restaurantkwaliteit' kan klaarmaken. Daarvoor gebruikt het kunstmatige intelligentie en robotica om alle processen van een restaurant na te bootsen. Dat gebeurt allemaal op een oppervlakte van iets meer dan een vierkante meter.

Het apparaat maakt gebruik van een kookproces van vijf stappen, vergelijkbaar met het proces in een fast-food restaurant. De robot grilt het vlees, roostert het broodje, selecteert de kruiden, voegt de burger samen en levert deze aan de klant in ongeveer zes minuten. Een burger kost 6,99 dollar, omgerekend zo’n 6,36 euro.

De RoboBurger kan worden aangesloten op een normaal stopcontact. De machine is uitgerust met een koelkast, een automatische bakplaat en een schoonmaaksysteem. Na elke bestelling wordt het apparaat volledig autonoom schoongemaakt.

Het is niet de eerste keer dat robots worden ingezet om fast-food klaar te maken. Zo opende in 2018 al een restaurant in San Francisco waar robots de hamburgers klaarmaken. Ook burgerketen White Castle gebruikt al een paar jaar een robotische arm om burgers te bakken. Supermarktketen Aldi nam onlangs in Australië de pizzabot in gebruik: een robotachtig automaat die pizza's van restaurantkwaliteit serveert.


Blote Zeeuw valt dronken in slaap op vreemde bank en bespuugt agenten

De politie in het Zeeuwse Kruiningen heeft midden in de nacht een dronken man gearresteerd die in andermans huis op de bank in slaap was gevallen en weigerde de woning te verlaten. Nadat agenten de man wakker hadden weten te krijgen, werden ze door hem bespuugd en bedreigd met de dood. De bewoner van het huis vond de dronken man in de nacht van vrijdag op zaterdag in zijn tuin. De man besloot de indringer binnen te laten en bood hem koffie aan. De dronken man trok daarop zonder pardon zijn kleding uit om op de bank te gaan slapen, waarop de bewoner rond 2.00 uur de politie heeft gebeld. Agenten troffen de man deels ontkleed aan.Hij had zelfs een dekentje gepakt en lag op de bank te snurken, aldus de politie zaterdag. Eenmaal wakker bleek de indringer niet van plan de woning te verlaten. Hij wilde niet meewerken en werd volgens de politie agressief. Tijdens de aanhouding werden de bewoner van het huis en de politieagenten bedreigd met de dood. Bij zijn aanhouding bleek hij een mes op zak te hebben. Dat is in beslag genomen.


Toeristen uitgerust met waterpistool tegen overlast meeuwen Venetië

Hotels in Venetië hebben een slimme manier bedacht om iets te doen aan de meeuwenoverlast in de stad. Toeristen worden uitgerust met een waterpistool om de vogels weg te jagen. Volgens de hoteleigenaren zijn de meeuwen 'agressief en irritant'. Zo plunderen ze gasten die buiten zitten te eten. De laatste jaren loopt de meeuwenoverlast in de Italiaanse stad behoorlijk uit de hand.

Het mag misschien grappig zijn om te zien, maar de hotels zijn er helemaal klaar mee. De vereniging van hotels organiseerde zelfs een speciale bijeenkomst waarop plannen werden gesmeed om de meeuwen aan te pakken.

Francesco Boemo, een hygiëne- en milieudeskundige, was daar ook bij. Hij zegt tegen Italiaanse media: "Het grote aantal meeuwen is niet alleen vervelend, maar het is ook een probleem voor de gezondheid en hygiëne en slecht voor gebouwen en het milieu."

De vogels afmaken mag niet zomaar omdat ze beschermd zijn. Daarom is er vooral over alternatieve manieren van bestrijding gesproken, zoals het inhuren van valkeniers, het laten horen van speciale geluiden die de vogels afschrikken of het verspreiden van geuren waar ze niet van houden.

De valkeniers zijn daadwerkelijk ingehuurd, maar dat bleek toch veel te duur. Twee hotels rusten hun gasten uit pure wanhoop nu uit met oranje waterpistolen (oranje omdat meeuwen niet van die kleur schijnen te houden). "Zodra ze de pistolen zien, vliegen ze weg", vertelde Paolo Lorenzini van hotel Gritti Palace. "Je hoeft ze niet eens te gebruiken, je hoeft ze alleen maar op tafel te laten liggen."


Man gered die twee dagen vastzat in pijp 'ter grootte van pizza'

Een man is in de Amerikaanse staat Californië uit het rioolsysteem gered. Hij zat twee dagen vast in een pijp met een breedte van 40 centimeter, ter grootte van een grote pizza. Er kwamen vijftig brandweerlieden aan te pas om hem te bevrijden. Hij bleef ongedeerd.

De man zat 4,5 meter onder de grond vast in San Francisco Bay. Afgelopen weekend kon hij gered worden. "We hebben hem eindelijk bevrijd", vertelde een woordvoerder van de lokale brandweer volgens The Guardian.

De man, die in de dertig is, was met opzet het rioolsysteem binnengegaan. Op een zeker moment kwam hij in een smalle pijp terecht waar hij bekneld raakte. "Hij kon niet voor- of achteruit", zei de woordvoerder.

De man vertelde aan de brandweer dat hij twee dagen vast had gezeten voordat voorbijgangers zijn geschreeuw hoorden. Zij belden het alarmnummer, waarna een grootschalige reddingsactie op touw werd gezet.

"Dat voorbijgangers hem hoorden schreeuwen, is een wonder", vertelde de woordvoerder van de brandweer. "Het waaide er vrij hard en mensen liepen op enige afstand voorbij."

Reddingswerkers moesten boomtakken, afval en ander puin ruimen voordat ze de man konden bereiken. Hij was 'heel uitbundig' toen hij gered was. Hij was niet gewond maar vertoonde tekenen van uitdroging en werd uit voorzorg voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.


Israëliër teelt grootste aardbei ooit: bijna 300 gram

Een Israëlische aardbeienteler gaat het Guinness World Records-boek in als degene die de grootste aardbei ooit heeft afgeleverd. De rode vrucht weegt bijna 300 gram en is zo'n vijf keer zo groot als een normale aardbei.

Chahi Ariel plukte de aardbei in februari 2021, maar moest bijna een jaar wachten tot het resultaat geverifieerd kon worden. "Al die tijd lag de aardbei in de vriezer. Daardoor is ze niet meer zo mooi", zegt Ariel.

De tot voor kort grootste aardbei werd in 2015 geteeld in Japan. Die vrucht woog bijna 40 gram minder.

Het is niet heel erg verrassend dat de Israëliër in de geschiedenisboeken belandt. Ariel specialiseert zich namelijk in het telen van supersized aardbeien. De recordvrucht kwam in 45 dagen tot haar oorspronkelijke grootte, maar is sindsdien met de helft gekrompen.


Wetenschappers willen seks in de ruimte onderzoeken

Canadese wetenschappers vinden dat het tijd is om seks in de ruimte te onderzoeken. Ze hebben het nieuwe onderzoeksdomein 'ruimteseksuologie' gecreëerd: de studie van 'buitenaardse intimiteit en seksualiteit'.

Volgens de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA hebben mensen nog nooit seks gehad in de ruimte. Toch zou het best wel eens kunnen dat dat niet klopt. NASA’s Space Shuttle Endeavour lanceerde in september 1992 met een getrouwd koppel aan boord: astronauten Jan Davis en Mark Lee. De tortelduifjes waren kort voor de missie in het geheim getrouwd, maar lieten dat pas aan hun bazen weten nadat het te laat was om hen te vervangen.

Zo werden Lee en Davis het eerste (en laatste) getrouwde stel in de ruimte. Volgens Davis was er geen sprake van 'seksuele experimenten' tijdens de missie, maar dat valt onmogelijk te verifiëren. Na de missie stelde NASA een formele regel op dat getrouwde koppels niet meer samen op missie mochten.

Seks in de ruimte is altijd een onderwerp geweest waar ruimtevaartorganisaties en astronauten weinig over kwijt willen. Daar willen Canadese wetenschappers met een nieuw voorstel verandering in brengen. Volgens hen is er tot nu toe niet genoeg aandacht besteed aan de seksualiteit van astronauten. Hoewel dat voor korte missies niet zo’n groot probleem is, zal het in de nabije toekomst een steeds belangrijker onderwerp worden.


Antwerpen krijgt een pornofilmfestival: ‘Met een divers aanbod, zelfs porno binnen het horrorgenre’

Wie gelooft dat porno louter dient om te masturberen, heeft het volgens Maxi Meissner bij het verkeerde eind. Als medeorganisator zet ze haar schouders onder het pornofilmfestival SMUT dat van 22 tot 24 april plaatsvindt in Antwerpen. ‘Voor gewone mensen, zoals jij en ik.’

Onze slogan is niet voor niets ‘Beter, heter’. Hoewel het programma nu nog niet volledig ingevuld is, kan ik wel al zeggen dat er enkele films getoond zullen worden waar ik het zelf ook erg warm van kreeg. Wie langskomt, kan wel echt expliciete seks verwachten.

“We zijn ons hierbij bewust van de diversiteit binnen porno. Er zal een waaier aan lichaamsvormen aan bod komen, maar we richten ons net zo goed op genderidentiteit en seksuele voorkeur. Daarbovenop is het aanbod zelf ook divers te noemen. Zo gaan we het bijvoorbeeld in de comedy zoeken: pornofilms waar je mee kan lachen. Of zelfs porno binnen het horrorgenre.”

In Berlijn en San Francisco vonden ook al pornofestivals plaats.

“Het publiek kan tijdens het festival kennismaken met seks die wordt bedreven op een herkenbare manier. Porno waarin ze iets kunnen zien en waar ze misschien ook  iets mee kunnen. We blijven dus weg uit dat eerdergenoemde mainstream-straatje. Kwaliteit, ethiek en eerlijkheid zijn voor ons de belangrijkste begrippen.”

 Net zoals andere filmgenres is porno ook gewoon een vorm van kunst. Film is kunst in brede zin en daar valt porno onder. Volgens mij is het zelfs een heel bijzonder en apart genre. Het is eigenlijk een soort gebruiksvoorwerp: iets dat we kijken om te masturberen bijvoorbeeld, maar net zo goed om er gewoon van te genieten. Het heeft dus verschillende doeleinden.


Brandweer rukt uit om jongeman van penisring te bevrijden


Uroloog Herman Roelink beschrijft het opmerkelijke voorval op Twitter. „Een ongelukkige jongeman van een, door zwelling van zijn genitaal, niet meer zelf te verwijderen cockring af geholpen.”

Roelink heeft met een „speciale cockring slijpschijf” geprobeerd de ring van de penis van de man te halen, tevergeefs. „Na een half uur draaien en nog niet eens op de helft zijnde, opgegeven”, vervolgt de uroloog zijn verhaal. Daarna moest de brandweer eraan te pas komen.

De vorm, dikte en hardheid maakten dat de hydraulische pedaalknipper en de enorme betonschaar geen vat kregen op de ring om penis en balzak. „Uiteindelijk heeft brandweer met een dremel voor de bevrijding gezorgd.”

 De ongelukkige man zal de Valentijnsdag nog lang heugen. Een antibioticakuur, koelen en „het hoogleggen van genitaal” moeten zorgen voor een spoedig herstel.Amerikaanse wint loterij met mailtje dat in spambox zat

De Amerikaanse Laura Spears zocht naar een mailtje dat spoorloos verdwenen was en controleerde voor de zekerheid ook de spambox even. Dat bleek een goed idee. Tussen alle ongewenste e-mail vond ze een opbeurende boodschap: ze bleek drie miljoen dollar (2,65 miljoen euro) te hebben gewonnen.

Laura Spears (55) zag via een advertentie op Facebook dat het winnende lot van de loterij in de Amerikaanse staat Michigan alsmaar meer waard werd. "Ik logde in en besloot een lot te kopen", vertelt Spears in een verklaring die door de loterij naar buiten is gebracht."Een paar dagen later zocht ik naar een mailtje dat ik van iemand gekregen had moeten hebben, maar nergens kon vinden. Ik controleerde de spambox en zag daar een mailtje dat ik de loterij had gewonnen", zegt Spears.

"Ik kon het niet geloven en logde in op het online account van de loterij en ik bleek inderdaad de winnaar." Ze zegt dat ze nog altijd 'geschokt' is dat ze er met de prijs vandoor ging. De 55-jarige gaat vervroegd met pensioen en deelt het prijzengeld met haar familieleden. In de verklaring zegt ze dat ze de loterij aan haar lijst met veilige afzenders heeft toegevoegd 'voor het geval ze nog eens een gigantische prijs wint'.


Chiron rijdt 417 km/h, wordt op vingers getikt door Duits ministerie

Op delen van de Duitse Autobahn geldt geen snelheidslimiet, maar dat betekent niet dat je er altijd zo hard mag rijden als je zelf wilt. Een eigenaar van een Bugatti Chiron is daarvoor op de vingers getikt. Het gaat om de Tsjech Radim Passer, die een Chiron bezit en vorig jaar besloot om de topsnelheid van de hypercar op de Duitse Autobahn te testen. Die snelheidspoging filmde hij. Op YouTube is te zien dat hij 414 km/h rijdt op de openbare weg. Volgens Passer zelf is dat op een zo veilig mogelijke manier gebeurd. Veiligheid stond volgens hem voorop, dus ‘de omstandigheden moesten veilig zijn om de poging te ondernemen’. De Chiron haalde die topsnelheid dan ook op een driebaans gedeelte van de A2, de snelweg die Berlijn met het Ruhrgebied verbindt. Specifiek ging het om een 10 kilometer lang recht stuk asfalt, met een lichte afdaling in het midden waardoor de situatie volgens de Chiron-eigenaar veilig genoeg was. Daar is de Duitse regering het echter niet helemaal mee eens. Het Ministerie van Transport zegt in een verklaring dat het ‘elk gedrag in het wegverkeer verwerpt dat leidt of kan leiden tot het in gevaar brengen van weggebruikers’. Vandaar dat het ministerie wijst op het feit dat gevaarlijk rijden simpelweg verboden is op de Autobahn, ook op plekken waar geen limiet geldt. Daaruit blijkt dus dat het ministerie de snelheidspoging van de Chiron afkeurt. En inderdaad: terwijl de Chiron met een snelheid van meer dan 400 km/h over het asfalt vliegt, zijn er ook andere weggebruikers in de buurt. Er mag volgens de wetgeving ‘geen ander persoon geschaad, in gevaar gebracht of gehinderd worden’. Bovendien moet een bestuurder ten alle tijden de controle over het voertuig kunnen behouden, en ook daarover twijfelt het Duitse ministerie.


Belgische politie neemt extreem snelle elektrische step in beslag

De politie in de Belgische stad Mechelen heeft een man betrapt die op een enorm snelle elektrische step reed. De man van 35 trok gisteren de aandacht van de politie toen hij een meetbord voorbijreed. Dat bord gaf 43 kilometer per uur aan, terwijl hij zich in een 30-kilometerzone bevond.

Agenten hielden hem tegen en namen zijn step mee. Het voertuig werd op het politiebureau op een rollerbank gezet, zoals dat ook met scooters gebeurt om te kijken of ze zijn opgevoerd. Daar bleek dat de e-step, die in België maximaal 25 km/u op de weg mag, een snelheid kon bereiken van 104 km/u. De tweewieler is in beslag genomen.

De politie meldt ook dat de bestuurder geen rijbewijs had, zijn step niet had verzekerd en ook geen helm droeg. Voor elektrische steppen zonder zadel is dat in België niet verplicht, maar het dragen van een helm en het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering wordt wel aangeraden.

In Nederland is het op enkele uitzonderingen na verboden om de weg op te gaan met een elektrische step.


Man met scooter op A10 bij Amsterdam

Een man die voor het eerst op een scooter zat, heeft vanmorgen een ongebruikelijke route naar zijn werk genomen.

Agenten zagen hem op de A10 Zuid rijden. Op die snelweg is de maximumsnelheid 100 kilometer per uur en is het uiteraard verboden terrein voor brommers, scooters en fietsers. De politie begeleidde de man van de A10, zodat hij bij de Amstelveenseweg de afrit kon nemen, meldt NH/AT5.

Volgens de agenten zei hij: "Dit is de eerste keer dat ik op de scooter rij. Ik moet naar mijn werk."

De man krijgt een boete van 280 euro, meldt het Openbaar Ministerie. Hoe gevaarlijker de situatie, hoe hoger de boete, zegt een woordvoerster.


60-jarig bestaan Rolling Stones gevierd met eigen postzegelset

Ter ere van het 60-jarig bestaan van The Rolling Stones dit jaar brengt de Britse postdienst Royal Mail een postzegelset uit. De twaalf zegels tonen een aantal legendarische optredens van de groep, die omschreven wordt als 'een van de meest blijvende rockbands aller tijden'. Op acht postzegels zijn afbeeldingen van Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood en de vorig jaar overleden drummer Charlie Watts te zien. Het gaat om foto's die zijn gemaakt tijdens verschillende concerten die ze wereldwijd gegeven hebben. De andere vier zegels zijn bedrukt met twee groepsfoto's en twee posters van hun tournees. "Er zijn maar weinig bands in de rockgeschiedenis die zo'n rijke en veelomvattende carrière hebben neergezet als The Rolling Stones", zegt een woordvoerder van Royal Mail. "Zij hebben iconische muziek gecreëerd en albums gemaakt die inspiratie geven, en daarbij ook nog eens fantastische liveoptredens neergezet." De Stones zijn de vierde band die hun eigen postzegels krijgen. The Beatles, Pink Floyd en Queen gingen hen voor. Royal Mail heeft de set in samenwerking met de band gemaakt. De zegels zijn te koop vanaf 20 januari.


Politie vindt 21 vagina’s in vrieskist psychopaat

De politie in de Zuid-Afrikaanse stad Bloemfontein heeft een man aangehouden in wiens vriezer diverse delen van vrouwelijke geslachtsorganen werden gevonden. De autoriteiten gaan ervan uit dat de man meerdere vrouwen in zijn huis heeft verminkt.

In het huis van de 58-jarige man, een vader van twee kinderen, werden ook een scalpel, verdovingsmiddelen en divers ander medisch materiaal gevonden. De verdachte zou de vrouwen ook hebben verkracht. De zaak kwam aan het rollen na een tip van een van de betrokken vrouwen.

Het vriesvak bevatte 21 delen van vrouwelijke geslachtsorganen. De politie is nu eerst op zoek naar de vrouwen.


Blunder bij Britse bank, duizenden kregen onverwachte 'kerstbonus'

Een Britse bank heeft per ongeluk duizenden mensen op eerste kerstdag een 'kerstcadeautje' gegeven. Door een technische fout bij de Britse bank Santander werden betalingen dubbel uitgevoerd. In totaal werd bijna 155 miljoen euro overgemaakt naar 75.000 rekeningen.

Britse media melden dat het gaat om een technische storing waardoor de betalingen van zo'n 2000 zakelijke rekeningen, dubbel zijn uitgevoerd.

De bank laat weten dat er hard wordt gewerkt om de betalingen weer ongedaan te maken. Santander, een dochteronderneming van de Spaanse Banco de Santander, verzekert haar klanten dat niemand is benadeeld door de fout. De kerstbonus kwam uit de zak van de bank, niet van haar klanten.

Het terugkrijgen van het geld zal geen makkelijke opgave zijn. Britse media schrijven dat veel geld is overgeschreven naar rekeningen bij andere banken. Ook is het mogelijk dat een deel van het geld al is uitgegeven in de kerstvakantie.


Man die portemonnee zocht uit ondergrondse container gered.

Een man is gisteren in Lelystad uit een ondergrondse container gered, nadat hij vast kwam te zitten toen hij op zoek ging naar zijn portemonnee.

Hij dacht die daarin gegooid te hebben. Nadat hij in de container was beland, kwam hij er niet meer op eigen kracht uit, meldt de politie.

Een omstander waarschuwde de politie, die de man uit zijn benarde situatie kon redden. Zijn portemonnee bleek uiteindelijk niet in de container te liggen.


2021


'That's incredible': Schotse bal spoelt na 600 kilometer aan op Vlieland

Een bijzondere vondst op Vlieland, gistermiddag. Op het strand werd een bal gevonden die een afstand van ruim 600 kilometer had afgelegd. De bal werd gevonden door Esther Verhees. Ze deelde een foto van de vondst en tagde daarbij de club Dundee Athletic. De naam van de club stond op de bal geschreven.

"Missen jullie een voetbal? We hebben eentje gevonden op het strand van Vlieland", schrijft ze. "Hij heeft een flinke afstand afgelegd."De club reageert met 'that's incredible'. De bal zou twee weken geleden het water zijn ingeschopt in Dundee, in Schotland. Dundee Athletic wenst haar veel plezier met de bal. De bal heeft een afstand van meer dan 600 kilometer afgelegd. Daarbij gaan we er vanuit dat hij rechtstreeks naar Vlieland is gedreven. Verhees laat aan de club weten dat de bal 'nog steeds in goede staat' is en dat ze vanaf nu groot fan is van Dundee Athletic.


Amerikaanse leeft halfjaar met overleden moeder om uitkering te innen

'Misbruik van een stoffelijk overschot'. Dat is de aanklacht tegen een Amerikaanse vrouw die een halfjaar samenwoonde met het lichaam van haar overleden moeder. De vrouw verzweeg de dood van haar moeder om haar AOW te kunnen innen.

De 54-jarige Kimberly Heller werd vorige maand aangehouden, schrijft de Amerikaanse lokale zender WHDH. Agenten waren naar het huis gekomen, omdat er al een tijdje niks van haar moeder was vernomen. Eerst weigerde Heller de agenten binnen te laten. Een dag later kwamen ze terug, deze keer met een huiszoekingsbevel. De moeder van Heller bleek al maanden dood te zijn. In mei overleed ze door natuurlijke oorzaak. Haar uitkering bleek sinds haar dood te worden overgemaakt naar haar dochter.De aanklacht van 'misbruik van een stoffelijk overschot' is een algemene term voor zaken waarbij lichamen op illegale wijze worden opgegraven, verstopt of vernietigd. Er staat maximaal 7 jaar celstraf op.Denen verrast door sneeuwstorm, kunnen blijven slapen in IKEA

Klanten en medewerkers van een IKEA-filiaal in Noord-Denemarken hebben een nacht in de winkel doorgebracht nadat ze ingesneeuwd waren geraakt. In het gebied rond Aalborg viel gisteravond in korte tijd tot 30 centimeter sneeuw, waardoor het openbare leven volledig stilviel. De filiaalmanager aarzelde geen moment. "Toen we dichtgingen om 20.00 uur konden we ze natuurlijk niet de deur wijzen", zegt Peter Elmose tegen een lokale krant. Hij had zoiets in zijn zestien jaar bij de woonwinkelketen nog nooit meegemaakt. "Ik had ook niet gedacht dat mijn werkdag zo zou eindigen." Ook medewerkers van een naastgelegen speelgoedwinkel mochten in de IKEA schuilen. Ze kregen rijstepap, kaneelbroodjes en koffie voorgeschoteld en samen werd er naar een voetbalwedstrijd gekeken. Dit was een stuk beter dan overnachten in mijn auto", zegt Michelle Barrett tegen publieke omroep DR. "Iedereen was zo lief en we hebben vooral veel gelachen. Dit gaan we niet snel nog eens meemaken." Ze hadden ruime keuze uit bedden om te liggen, maar van een goede nachtrust was nauwelijks sprake, zegt de 75-jarige Erik Bangsgaard: "Het lag heerlijk, alleen kon het licht in de winkel niet uit. Dus we hebben maar een paar uurtjes geslapen."


Na 136 jaar zijn vrouwen welkom op exclusieve Ierse golfclub

Je kunt het met recht een mannenbolwerk noemen: de Royal Dublin Golf Club, prachtig gelegen in de baai van de Ierse hoofdstad, met uitzicht op de Ierse Zee. Opgericht in 1885 door een Schotse bankier en al 136 jaar een exclusieve herenaangelegenheid. Maar daar komt binnenkort verandering in. Leden van de golfclub hebben ingestemd met een wijziging van de statuten. Ze nemen het principe van gendergelijkheid over van de Ierse golfbond en dat betekent dat in de reglementen komt te staan dat "de club gendergelijkheid onder haar leden gaat bevorderen". De golfbond wil dat alle golfclubs in Ierland meer gaan doen om meisjes en vrouwen aan het golfen te krijgen. "We zien dat deze groepen op alle niveaus zwaar ondervertegenwoordigd zijn", zegt de voorzitter van Golf Ireland.

De Royal Dublin Golf Club is de tweede golfclub in de Ierse hoofdstad die dit jaar het beleid wijzigt. In mei stemde 83 procent van de leden van Portmarnock Golf Club vóór het openstellen van het lidmaatschap voor vrouwen. Bij die golfclub stond 127 jaar lang in de statuten dat "de club zal bestaan uit leden en die gekozenen zullen heren zijn en zij zich zullen houden aan de regels van de amateurstatus", schreef de Ierse publieke omroep RTE eerder.
Chinese man niet meer welkom bij all-you-can-eat-restaurant: hij eet te veel

Een Chinese man nam all-you-can-eat wel heel letterlijk: de man at zóveel bij een restaurant in Changsha, dat het restaurant hem niet meer toelaat. Bij verschillende bezoeken, die hij livestreamde, werkte hij kilo's voedsel naar binnen.

Zo at de man tijdens zijn eerste bezoek aan het Handadi Seafood BBQ Buffet 1,5 kilo varkenspoten, en wist hij bij een ander bezoek zo'n vier kilo garnalen weg te werken.

De streamer noemt het verbod 'discriminatie'. "Ik kan veel eten, is dat verkeerd?", zegt hij tegen Hunan TV. "Ik verspil niks".

Maar de eigenaar van het restaurant zegt dat elk bezoek van de man hem honderden yuan kost, omgerekend tientallen euro's. "Hij kan 20 of 30 flesjes sojamelk drinken. Als hij varkenspoten eet, leegt hij de hele schaal. En hij gebruikt een dienblad om zoveel mogelijk garnalen mee te nemen. De meeste mensen gebruiken een tang om er een paar te pakken."

Niet alleen deze hongerige man is nu niet meer welkom in het restaurant, alle mensen die livestreamen mogen voortaan niet meer naar binnen. Er zijn namelijk meer mensen in China die filmen hoe zij grote hoeveelheden voedsel eten. De Chinese overheid overweegt een verbod op zulke video's, om voedselverspilling tegen te gaan.


Instagram gestart met verificatie via gezichtsscan: te foppen met barbie

Instagram vraagt sommige gebruikers sinds KORT een videoselfie te maken om te bepalen dat ze echte mensen en geen bots zijn. De gezichtsscan blijkt makkelijk te foppen, zelfs met een barbiepop.

Instagram is begonnen met het vragen om videoselfies aan sommige gebruikers. Daarmee wil het bedrijf er zeker van zijn dat er een echt persoon achter het account zit. Het is een nieuwe maatregel tegen spammers en andere nepaccounts op het platform.

Bij de verificatie via de gezichtsscan moeten gebruikers hun hoofd ronddraaien en in verschillende richtingen kijken. Het systeem werd vorig jaar al korte tijd getest, maar werd toen stopgezet omdat het niet goed bleek te werken.

Ook nu werkt de gezichtsscan niet vlekkeloos. Een man laat in een video zien hoe hij Instagram weet te foppen door een barbiepop voor zijn telefoon te houden. Instagram houdt ook geen rekening met het geslacht, want ook een Barbie Ken-pop wist de app voor de gek te houden.


Duitse peuter 's nachts alleen op weg naar kinderdagverblijf

Een bijzonder avontuur voor Duits jongetje van drie: hij werd zondagnacht in Stuttgart op straat aangetroffen. Een vrouw zag hem om 02.15 uur moederziel alleen bij een metrostation zitten. Ze waarschuwde de politie toen ze merkte dat er geen ouder of begeleider in de buurt was. Het jongetje had een rugzak met een broodtrommeltje bij zich. Tegen de agenten die zich over hem ontfermden zei hij dat hij naar zijn kinderdagverblijf op weg was. Hoe hij heette en waar hij woonde wist hij niet te vertellen. De politie heeft hem daarom maar zolang bij de stedelijke kinderopvang ondergebracht.  Om 07.40 uur meldde een vrouw die dicht bij het metrostation woont dat ze een logeetje miste. Ze had hem zaterdagavond tegelijk met haar eigen kind naar bed gebracht. Maar toen ze de kinderen de volgende ochtend wilde wekken, was het logeetje dus verdwenen.  Het lijkt er niet op dat de moeder van het jongetje de oppas iets verwijt: die heeft haar kind zondagochtend samen met de oppas opgehaald bij de kinderopvang.


Geld valt uit gepantserde transportwagen: chaos op weg in VS

Op een snelweg bij het Amerikaanse San Diego is vrijdag kort chaos ontstaan nadat er zakken met geld uit een gepantserde geldtransportwagen waren gevallen. Automobilisten stapten midden op de weg uit hun auto om het geld te verzamelen. Twee mensen werden gearresteerd. "De hele snelweg lag vol met geld", zegt een woordvoerder van de snelwegpatrouille tegen CNN. "Mensen stopten midden op de weg, blokkeerden volledig de rijbaan en stopten het geld in hun zakken." Op sociale media zijn filmpjes te zien van mensen die over de rijbaan rennen en het geld oppakken. De twee arrestanten zijn een man en een vrouw die na het geld pakken zich buiten hun auto hadden gesloten. Ze blokkeerden een rijbaan omdat ze niet weg konden rijden en werden gearresteerd.


Amerikaanse springt over barrière bij verblijf leeuwen en verklaart ze de liefde

In een dierentuin in The Bronx, in New York, is een vrouw veel dichter bij de leeuwen gekomen dan is toegestaan. Ze sprong over een barrière en stond met een bos rozen tegenover het water dat als afscheiding wordt gebruikt.

De lokale zender WNBC kreeg beelden van het voorval in handen. Daarop is ze te zien gekleed in een rode jurk en een sjaal met een panterprint.

Ze staat te dansen met de bloemen in haar handen en strooit op zeker moment ook met geld. Volgens een getuige zou ze 'ik mis je' en 'ik hou van je' hebben geroepen tegen de leeuwen. Volgens de politie gaat het om de 32-jarige Mayh Autry. Zij werd twee jaar geleden ook al eens aangeklaagd voor het betreden van het leeuwenverblijf. De vrouw is sinds haar laatste actie spoorloos. De politie van New York heeft de hulp van het grote publiek gevraagd om haar op te sporen.

De vrouw strooide met geld naar de leeuwen. De vrouw strooide met geld naar de leeuwen.

Volgens The Bronx Zoo was de vrouw over een afscheiding buiten het verblijf gesprongen. Ze zou daarbij niet binnen het bereik van de dieren zijn gekomen. Tussen haar en de leeuwen zat nog een vijver.

De dierentuin is woedend. "Deze vrouw is vastbesloten om onze leeuwen lastig te vallen, zonder na te denken over haar veiligheid of die van ons personeel en gasten", zegt een woordvoerder tegen persbureau AP. "Wij accepteren dit niet en zullen er alles aan doen om te zorgen dat ze vervolgd wordt."


Veroordeelde te vroeg terug naar Duitsland, moet nu nog twee jaar zitten

Een gepland bezoek aan Duitsland is een Nederlander duur komen te staan. De man van 56 wilde bij Aken de grens over, maar werd daar door de Duitse politie aangehouden: hij bleek nog voor te komen in het opsporingsregister.

De man was in 2010 in Duitsland veroordeeld voor een drugsdelict. Hij kreeg vier jaar cel, maar kwam na twee jaar vrij. Dat was wel op voorwaarde dat hij het land zou verlaten en tien jaar lang niet zou terugkeren.

Die termijn loopt dus in februari volgend jaar af, maar zo lang kon of wilde de man blijkbaar niet wachten. Zijn arrestatie heeft grote gevolgen: hij moet nu nog bijna twee jaar zitten, schrijft het Duitse persbureau DPA.


Duitse elektricien deed zich voor als zorgexpert en castreerde acht mannen

Een elektricien heeft zich in Duitsland bij de rechter moeten verantwoorden omdat hij zeker acht mannen castreerde. Een van hen kwam te overlijden. De verdachte claimt dat hij de medische ingrepen op verzoek van de mannen en tegen betaling uitvoerde, schrijft AP.  De 66-jarige man legde uit dat hij in financiële problemen raakte na de dood van zijn vrouw. Door verzoeken op SM-websites in te willigen, wilde hij uit de schulden komen. Hij zou zijn werkzaamheden hebben uitgebreid om sneller geld te verdienen, schrijft het Duitse persbureau DPA. Zo loog hij mannen voor door te zeggen dat hij een getraind medisch expert was en castreerde hij hen vervolgens op zijn eigen keukentafel. Een van de mannen overleed enkele dagen na de medische ingreep. De elektricien wordt verdacht van moord - hij schakelde geen hulp in voor de later overleden man - en het mutileren van slachtoffers. De man houdt zelf vol dat hij niet verantwoordelijk is voor het sterfgeval.


Republikein haalt uit naar Big Bird vanwege promotie vaccinatie

De Republikeinse senator van Texas Ted Cruz heeft op Twitter uitgehaald naar Big Bird, de gele Amerikaanse broer van Pino uit Sesamstraat. De vogel promootte vaccinaties voor kinderen en dat noemt Cruz 'overheidspropaganda voor 5-jarigen'.

Niet alleen Big Bird, maar ook personages als Elmo en Oscar het Moppermonster uit Sesamstraat promootten de vaccinaties. Dat deden zij op Twitter en in een video van tv-zender CNN om jonge kijker te informeren over de prik.

"Ik heb vandaag het Covid-19-vaccin gehad. Mijn vleugel voelt een beetje pijnlijk aan, maar het geeft mijn lichaam de extra bescherming die nodig is om mezelf en anderen gezond te houden", schreef Big Bird op Twitter:

Ted Cruz haalde vervolgens uit en noemde het 'overheidspropaganda'. Anderen sloten zich bij Cruz aan. Lisa Boothe, journalist bij Fox News, noemde het 'hersenspoeling van kinderen die geen risico lopen door Covid-19'.

Data van het CDC, de Amerikaanse versie van het RIVM, laat echter zien dat 10 procent van alle coronabesmettingen momenteel plaatsvindt onder kinderen

 tussen 5 en 11 jaar oud. Zij mogen sinds kort ook een coronaprik halen in de VS.Schilders beleven heikele momenten aan Thaise wolkenkrabber

Twee schilders hebben in Bangkok angstige momenten beleefd terwijl ze herstelwerk verrichtten aan een wolkenkrabber. Een vrouw die in het gebouw woont, sneed de lijn door waar ze aan vastgehaakt waren waardoor ze bleven hangen ter hoogte van de 26e verdieping. Het touw was strakgespannen om de schilders in staat te stellen van boven naar beneden te bewegen. Met hulp van andere bewoners konden de werklieden na enige tijd via een raam in veiligheid worden gebracht. Volgens Thaise media was de vrouw van 34 boos omdat ze niet op de hoogte was gebracht van de werkzaamheden en plotseling twee mannen voor haar raam zag. Na het incident hebben de schilders aangifte gedaan tegen de vrouw. Die zou aanvankelijk hebben ontkend dat ze het touw had doorgesneden. Nadat ze was geconfronteerd met beelden en dna-onderzoek uitwees dat ze aan het touw had gezeten, bekende ze alsnog. De vrouw benadrukte dat ze er niet op uit was om de mannen om te brengen. Ze wordt verdacht van poging tot doodslag, wat haar een celstraf van 20 jaar op kan leveren.


Stel berooft toprestaurant Spanje van deel unieke wijncollectie

Een tweesterrenrestaurant in het westen van Spanje is deze week bestolen door een man en een vrouw die het op de unieke wijncollectie hadden voorzien. Nadat ze in het bijbehorende hotel hadden uitgecheckt, bleken ze 45 peperdure flessen te hebben meegenomen. Het ging onder meer om een 215 jaar oude Château d'Yquem, een fles die op zichzelf al voor een slordige 350.000 euro in de catalogus staat. Ook verdwenen zes kostbare, negentiende-eeuwse flessen van het huis Romanée-Conti. De wijnen zijn zo bijzonder, dat ze onmogelijk op de markt kunnen worden gebracht. Vandaar dat de eigenaars van restaurant Atrio in Cáceres ervan overtuigd zijn dat het gaat om dieven die handelden in opdracht van een verzamelaar. Het stel dat verdacht wordt van de diefstal, sprak Engels en heeft het bedienend personeel waarschijnlijk afgeleid door zijn uitgebreide bestellingen van de menukaart. De man van het stel zou zich intussen toegang hebben verschaft tot de wijnkelder, waar meer dan 40.000 flessen liggen opgeslagen. Hij moet daar doelgericht te werk zijn gegaan en wist precies wat hij wilde hebben, zegt één van de eigenaars. "De flessen zijn allemaal genummerd. Die fles uit 1806 is uniek, iedereen in het vak weet dat die van ons is."  De totale omvang van de buit laat zich niet becijferen, zegt hij, omdat veel flessen vooral ook een symbolische waarde vertegenwoordigen. De politie van Cáceres is intussen een onderzoek begonnen.


Man VS koopt Pokémonkaart van 57.789 dollar met coronanoodsteun

De Pokémonkaart kostte 57.789 dollar, omgerekend bijna 50.000 euro. De man gaf meer dan twee derde van de noodsteun die hij ontving uit aan de Pokémonkaart.

Dat blijkt uit documenten van het Amerikaanse ministerie van Justitie waar The Washington Post over schrijft. De noodsteun in de Verenigde Staten bestaat uit een lening en is bedoeld om ondernemers te helpen de coronacrisis door te komen. Het ministerie heeft cijfers vrijgegeven over het aantal fraudegevallen dat geregistreerd is. Een man gebruikte het geld bijvoorbeeld om naar stripclubs te gaan. Een ander kocht er een Lamborghini van 318.000 dollar (273.000 euro) mee. Uit de documenten blijkt dat het om een bedrag van 85.000 dollar ging dat de man vorige zomer ontving vanwege een klein bedrijf met tien medewerkers. De Pokémonkaart werd aan het begin van dit jaar gekocht. Om welke kaart het ging is niet bekendgemaakt.


Personeel modemerk Spanx krijgt eersteklas vliegticket en 10.000 dollar

Een meevallertje voor werknemers van SpanX, een modemerk dat correctie-ondergoed verkoopt: al het personeel krijgt een eersteklas vliegticket en 10.000 dollar (8600 euro). De reden? Het bedrijf is 1,2 miljard dollar (1,03 miljard euro) waard en dat moet volgens eigenaresse en oprichtster Sara Blakely gevierd worden.

Nadat investeringsmaatschappij Blackstone een meerderheidsbelang in SpanX kocht, werd de waarde van het modemerk op 1,2 miljard dollar geschat.

Vorige week bedankte de 50-jarige eigenaresse en oprichtster Sara Blakely haar medewerkers tijdens een feest voor hun inspanningen in de afgelopen decennia. Blakely richtte SpanX 21 jaar geleden op met 5000 dollar (4300 euro) spaargeld. Op een dag zou het bedrijf 20 miljoen dollar waard zijn, voorspelde ze. Mensen lachten haar uit.


In de voetsporen van haar moeder

Leni Klum, dochter van fotomodel Heidi Klum, deelde afgelopen zondag een pikant kiekje op Instagram. Het zeventienjarige model poseert op het strand voor het Engelse tijdschrift Rollercoaster met niet meer dan een zwarte blazer aan, die slechts de helft van haar boezem bedenkt. Dit zorgt voor de nodige ophef op het socialemediaplatform. "Te jong voor dit soort foto's" en "Is dit wel legaal voor iemand van zeventien jaar?" vragen Instagram-gebruikers zich af. Toch wordt er ook positief gereageerd: "Het is niet aan anderen te bepalen wat je met je lijf doet" en "Ik denk dat ik verliefd ben".


Bijna-perfecte moord: Indiase man doodt vrouw met slang

Het leek het perfecte moordwapen: een dodelijke slangenbeet. Maar een Indiase man die zijn vrouw vermoordde met een cobra, is wel veroordeeld. Hij liet de uitgehongerde slang los in bed terwijl de vrouw sliep.

Hoewel de dood van de 25-jarige Uthra Kumar eerst als een ongeluk werd bestempeld, twijfelde haar familie aan de onschuld van haar man, meldt de Britse omroep BBC op zijn website. Kort na de dood van zijn vrouw had hij haar familie onder druk gezet om de bruidsschat terug te betalen.

Nog opvallender was dat zijn vrouw, twee maanden voor de noodlottige beet, al door een andere slang was gebeten. Die aanval overleefde ze ternauwernood. Ze was nog aan het herstellen van haar verwondingen toen de tweede aanval plaatsvond.

Volgens de Indiase politie bekende de man achter beide aanvallen te zitten. Hij zou de slangen een week hebben laten verhongeren om de kans op een dodelijke beet zo groot mogelijk te maken.

De man is veroordeeld tot een dubbele levenslange celstraf. Zijn vader, moeder en zus zijn ook opgepakt voor het vernietigen van bewijsstukken en het mede beramen van de moord.


Amerikaanse man (57) wint 45.000 dollar en verdrinkt met lot in zijn zak

De 57-jarige Amerikaan Gregory Jarvi, die 45.000 dollar won, is op tragische wijze om het leven gekomen. De man is verdronken met het winnende lot nog in zijn portemonnee.Dat melden onder meer ABC en The Daily Beast.

Op 13 september wint Jarvi de jackpot in de Blue Water Inn in Caseville. Volgens mede-eigenaar van de horecagelegenheid, Dawn Talaski, bezocht Jarvi het etablissement dagelijks. Als zijn bezoeken plotseling stoppen, valt dat haar op zeker moment op. “Soms is hij in het noorden aan het werk. Maar hij was de hele week nog niet geweest en we begonnen ons zorgen te maken”, zo vertelt ze het lokale nieuwsstation WJRT. Die zorgen blijken niet ongegrond. Niet veel later wordt zijn levenloze lichaam aangetroffen op een privéstrand. Het winnende lot zit in zijn portemonnee.

“Hij kon het lot niet verzilveren, omdat hij geen kaart met burgerservicenummer had of omdat de kaart was verlopen. Hij had daarom een nieuwe aangevraagd”, aldus Talaski. Inmiddels is het winnende lot aan Jarvi’s familie overhandigd.

Sprake van een misdrijf is er overigens niet. “We denken dat hij zijn boot aan het vastbinden was en vervolgens is uitgegleden, waarbij hij zijn hoofd heeft gestoten en in het water belandde. De autopsie wees uit dat Jarvis verdronk nadat hij zijn hoofd had bezeerd”, aldus politiechef Kyle Romzek.

 

Slapende cipiers gevangenis Roermond geschorst: 'Je brengt collega's in gevaar'

Twee complexbeveiligers van de gevangenis in Roermond zijn geschorst omdat ze vorige maand ’s nachts tijdens hun werk in slaap zijn gevallen. 

De directie heeft beide beveiligers gehoord en er is een ontslagprocedure op gang gebracht. Het tweetal mag het gebouw niet meer in.

Een woordvoerder van de Penitentiaire Inrichting Roermond bevestigde dinsdag berichtgeving hierover op 1Limburg. In slaap vallen tijdens dienst draaien in de meldkamer staat voor de directie gelijk aan een integriteitsschending.

Beide medewerkers waren tijdens hun nachtdienst verantwoordelijk voor het werk in de centrale meldkamer van de gevangenis, waar alle camerabeelden binnenkomen. Gevangenen kunnen vanuit hun cel in noodsituaties contact zoeken met de meldkamer. Ook hadden de bewakers toezicht moeten houden op gevangenen in isoleercellen, die onder camerabewaking staan.

Bovendien hadden ze bereikbaar moeten zijn voor collega’s die in het gebouw aan het werk waren. “Daarmee breng je mogelijk collega’s in gevaar”, zei de woordvoerder. “Als je daar zit te slapen, ben je niet uit het juiste hout gesneden.”

 Cassettebandje met onuitgebracht nummer John Lennon geveild

Een bijzondere veiling in Denemarken: daar gaat vandaag een cassettebandje met daarop een nooit uitgebracht nummer en een interview met John Lennon en Yoko Ono onder de hamer. Vier Deense tieners maakten de opname meer dan vijftig jaar geleden, enkele maanden voordat The Beatles uit elkaar gingen. De BBC meldt dat het cassettebandje vandaag in een veilinghuis in de Deense hoofdstad Kopenhagen verkocht zal worden en waarschijnlijk tussen de 32.000 en 50.000 dollar (27.000 tot 43.000 euro) oplevert.Het gaat om een interview dat vier tieners in 1970 hielden voor de schoolkrant met John Lennon en Yoko Ono. "We waren 16 jaar oude hippies", vertelt Karsten Hoejen, die de opname maakte. Lennon en Ono waren in Thy, in het noordwesten van Denemarken, zonder dat lokale bewoners wisten van hun komst. Toen eenmaal naar buiten kwam dat het stel de regio bezocht, hielden de twee een persconferentie. De tieners wilden die persconferentie bezoeken en hadden een leerkracht overtuigd met ze mee te gaan. Het plan viel echter in het water toen een sneeuwstorm over het gebied trok. "We kwamen te laat aan bij de persconferentie en toen we arriveerden was iedereen alweer op weg naar buiten", herinnert Hoejen zich. Uiteindelijk mocht het viertal samen met de leerkracht toch naar binnen en spraken ze met Lennon en Ono. Het duo speelde een kort liedje genaamd 'Radio Peace' dat zou zijn opgenomen als themanummer voor een radiostation. Omdat het radiostation uiteindelijk nooit van de grond kwam, werd het nummer niet uitgebracht. "Voor zover wij weten bestaat deze opname alleen op deze cassette", zegt Hoejen. Ze verwacht dat het cassettebandje – dat samen met de schoolkrant verkocht zal worden – bij een verzamelaar terechtkomt.


Deense kunstenaar levert leeg doek op, pakt 70.000 euro en noemt het 'kunst'

De Deense kunstenaar Jens Haaning heeft de woede van een museum op zijn hals gehaald door lege canvassen aan te leveren. Een actie waar hij ook nog eens ruim 70.000 euro van het museum aan overhield. Hij noemde zijn werk toepasselijk 'Take the Money and Run', ofwel, pakken dat geld en wegwezen. Het vatte goed samen wat hij deed bij zijn werk voor het Kunsten Museum of Modern Art in het noorden van Denemarken. Haaning, die in zijn werk de nadruk legt op arbeid en ongelijkheid, was door het museum gevraagd om twee van zijn eerdere werken na te maken. In die stukken werden bankbiljetten op een canvas geplakt, die samen het gemiddelde inkomen in Denemarken moesten voorstellen. Kort voordat de tentoonstelling van Haaning zou openen, verschenen de werken van de kunstenaar verpakt in karton bij het museum. Het bleek om lege canvassen te gaan, met daarbij een briefje met de naam van de werken, Take the Money and Run dus. Het museum besloot het werk van Haaning wel gewoon op te hangen. Het museum besloot het werk van Haaning wel gewoon op te hangen. De biljetten die hij had gekregen om zijn kunstwerken te maken, kwamen uit het archief van het museum. Haaning had besloten die zelf te houden. Voor zijn werk had hij van het museum ongeveer 3000 euro gekregen. Zijn actie was bedoeld om aan te geven dat dat veel te weinig was. Het museum is op z'n zachtst gezegd niet blij met het werk van Haaning, dat het overigens wel gewoon ophing. "We zijn geen rijk museum", zegt directeur Lasse Andersson tegen The Guardian. Het museum wil dat Haaning het geld voor 16 januari teruggeeft. "Anders zullen we hem aanklagen."


Koorddanser steekt Seine over vanaf de Eiffeltoren

Een droom die uitkomt, noemt koorddanser Nathan Paulin zijn wandeling op 70 meter hoogte vanaf de Eiffeltoren over de Seine. De 27-jarige Fransman trok er een half uurtje voor uit en deed onderweg wat kunstjes.

Het koord van 2,5 centimeter breed was gespannen van de eerste verdieping van de Eiffeltoren naar het dak van het Palais de Chaillot, aan de overkant van de rivier, een afstand van 600 meter.

Duizenden mensen keken toe hoe hij de oversteek maakte:

Wandelen op een koord, 70 meter boven Parijs

"Het was prachtig", zei Paulin na afloop. "Het was een prachtig uitzicht over Parijs, maar ik moest me ook blijven concentreren op waar ik mee bezig was."

Paulin, die met een veiligheidslijn was gezekerd, ging halverwege zijn tocht nog zitten en liggen op het koord voordat hij verderliep.

Later vandaag maakt hij de oversteek, onderdeel van een cultureel festival, nog een keer. Volgens de organisatie is het de langste afstand die een koorddanser ooit in een stedelijke omgeving heeft afgelegd.


15-jarige jongen stopt USB-kabel in penis ’om te meten hoe lang die is’

Een tiener uit Londen had een USB-kabel in zijn penis gestopt om de lengte van zijn geslacht te meten. Maar dat experiment liep behoorlijk mis: de kabel kwam vast te zitten en de jongen belandde in het ziekenhuis.

De tiener deed verschillende pogingen om de kabel te verwijderen, maar dat resulteerde in een bloederige bedoening. Tijdens het plassen kwam er een grote hoeveelheid bloed uit zijn penis, waardoor de jongen realiseerde dat hij medische hulp moest inschakelen.

De tiener werd met spoed overgebracht naar een ziekenhuis in Londen. Zijn moeder mocht overigens niet mee, omdat hij zich schaamde. Maar ook daar konden artsen hem niet meteen helpen. De knoop die van binnen was ontstaan, was te groot. Dat schrijven artsen in het medisch tijdschrift Urology Case Reports. De tiener bekende tegen het ziekenhuispersoneel dat hij de kabel in had gebracht uit ’seksuele nieuwsgierigheid’.

Door middel van een röntgenfoto kon de exacte grootte en positie van de knoop in kaart worden gebracht. Daarna werd de tiener geopereerd. Artsen slaagden er uiteindelijk in om de kabel uit zijn penis te verwijderen. De jongen mocht de dag erna weer naar huis. Zijn seksuele experiment liep met een sisser af: na de operatie zijn er geen complicaties ontstaan. De jongen is weer helemaal ’de oude’, maar hij zal vast nog wel een knoop in zijn maag hebben gehad toen hij weer thuis bij zijn moeder verscheen.

Stel VS maakt nepfactuur voor bruiloftsgasten die niet op komen dagen

Een pasgetrouwd Amerikaans echtpaar heeft op sociale media een storm van reacties veroorzaakt met een factuur voor bruiloftsgasten die niet op kwamen dagen.

Het echtpaar Doug en Dedra Simmons trouwde vorige maand in Jamaica. De twee hadden 108 mensen uitgenodigd voor hun bijzondere dag, maar acht mensen kwamen niet opdagen terwijl ze wel hadden toegezegd om te komen.

"Toen we terugkwamen van de huwelijksreis zeiden ze niets", vertelde Simmons deze week aan Amerikaanse media. Het echtpaar was teleurgesteld dat de vrienden plotseling niet op waren komen dagen en er verder geen woorden aan vuil maakten.

"Als ze ons hadden ingelicht was het prima geweest, maar ze kwamen gewoon niet."

Daarom besloot het pasgetrouwde stel de vrienden een lesje te leren. De twee maakten een nepfactuur à 240 dollar (ruim 200 euro) vanwege de 'no show' en plaatste die op sociale media.

Binnen een mum van tijd regende het reacties. Het echtpaar kreeg bijval van honderden vreemden en de vrienden boden hun excuses aan. Een aantal van hen wilde zelfs voor de kosten opdraaien. Dat hoefde niet, schreef het echtpaar terug. "Laat dit een les voor je zijn en doe zoiets voortaan niet meer bij anderen."


Automobilist rijdt ruim tien kilometer met lekke banden

Een automobilist heeft in de Hoeksche Waard ruim tien kilometer met twee lekke banden gereden. Dat meldt de politie, die de automobilist vond door het spoor op het beschadigde asfalt te volgen.

Volgens de politie begon het spoor bij een tunnel bij 's-Gravendeel. De bestuurder is vervolgens elf kilometer doorgereden tot aan Strijen. Daar vonden ze de auto en de oorzaak van alle problemen: een personenauto met twee compleet weggereden voorbanden.

"Maar hoe deze bestuurder nu aan die lekke banden is gekomen is nog niet duidelijk, dat moet later blijken", zegt een woordvoerder van de politie tegen de regionale omroep Rijnmond.

De bestuurder is niet aangehouden. Waarom de automobilist is doorgereden is onduidelijk. Ook is niet bekend hoe groot de schade aan het wegdek is.Politie pakt negen man op tussen geschrokken naakte strandgangers

De rust van een aantal naakte strandgangers op de Tweede Maasvlakte is vrijdag ruw verstoord. Ze waren getuige van een actie van politieagenten, die met getrokken wapens een aantal mannen arresteerden. In totaal zijn negen mensen opgepakt, zo meldt de politie.

Volgens een strandgast trok een van de verdachten tijdens zijn vlucht voor de politie zelfs zijn kleding uit om minder op te vallen tussen de naakte recreanten. De geschrokken badgasten op het naaktstrand verscholen zich op hun beurt achter windschermen en parasols.

Of de politie daadwerkelijk een van de verdachten naakt in de boeien heeft geslagen, kan een woordvoerder niet zeggen. De mannen zijn aangehouden vanwege "verdacht gedrag", maar wat dat inhoudt is niet duidelijk.

Bij de actie waren ook een politiehelikopter en de douane betrokken.


Amerikaanse ouders die porno weggooiden moeten zoon 30.000 dollar betalen

Een vader en moeder uit de Amerikaanse staat Michigan moet een flink bedrag overmaken aan hun zoon. Het is een schadevergoeding voor zijn pornoverzameling, die ze vernietigden. Een rechter veroordeelde de ouders tot een schadevergoeding van 30.441 dollar, omgerekend zo'n 25.800 euro. De 43-jarige David Werking trok na zijn scheiding in bij zijn ouders. Hij bleef er tien maanden wonen. Toen hij later verhuisde, bleek een deel van zijn bezittingen verdwenen. Zijn ouders hadden de spullen van Werking naar zijn nieuwe adres gestuurd. Maar daarbij ontbrak zijn collectie aan pornofilms, 'vieze boekjes' en seksspeeltjes.

De vader van Werking vertelde hem per mail: "We hebben je een plezier gedaan en al die spullen weggegooid."

De Amerikaan pikte het niet en sleepte zijn ouders voor de rechter. Die stelde hem begin dit jaar al in het gelijk: zijn ouders hadden de collectie niet mogen vernietigen.

Pas deze week kon een expert de exacte waarde van de pornocollectie vaststellen. Die kwam dus tot een bedrag van 30.441 dollar. Daarnaast moeten de ouders ook opdraaien voor de advocaatkosten van Werking: 14.500 dollar (meer dan 12.000 euro).


Kat overleeft 52 dagen in leegstaande woning

Nieuwe bewoners van een huis in Schiedam schrokken toen ze afgelopen zaterdag de deur van hun pas gekochte woning openden: er vloog een sterk vermagerde kat het gebouw uit die er 52 dagen opgesloten had gezeten.

De nieuwe eigenaren hadden het huis blind gekocht op een veiling nadat de vorige bewoner met de noorderzon was vertrokken. Sinds het vertrek van de vorige eigenaar begin juli was er niemand meer in het huis geweest.

De dierenambulance kon het dier vangen en meenemen om weer aan te sterken. De kater, inmiddels Finn gedoopt, was vermagerd en van slag door zijn eenzame verblijf, maar sterkte na wat eten, een infuus, een ontworming en vaccinaties weer aan. Wel zat er papier in zijn ontlasting, een teken dat hij wanhopig op zoek was naar iets om te eten. "Wat een verschrikkelijk idee dat hij zo lang naar eten heeft gezocht", zegt een medewerker van de opvang op Facebook. "Er moet iets van een druppelende kraan zijn geweest", speculeert Dik Nagtegaal van de Dierenbescherming bij omroep Rijnmond over hoe Finn zijn dorst moet hebben gelest.

Door zijn nare ervaring is Finn angstig geworden en blaast hij soms naar de hulpverleners. "Dat komt allemaal wel goed met de hoeveelheid geduld, liefde en aandacht waarmee hij hier door zijn verzorgers wordt overspoeld", verzekert de dierenambulance. De politie zoekt nog de vorige eigenaar van het huis om erachter te komen hoe Finn kon achterblijven in het lege huis. De opvang gaat binnenkort op zoek naar een nieuw baasje voor de kater.

Een crowdfundingsactie om de verzorgingskosten te financieren is succesvol: het streefbedrag van 428,85 is al meer dan dubbel binnen.


In de aap gelogeerd

Een vaste bezoeker van de Zoo Antwerpen is per brief vriendelijk doch dringend verzocht chimpansee Cita met rust te laten. Volgens de dierentuin is dat beter voor het welzijn van de 38-jarige aap. De vrouw om wie het gaat, snapt niet wat het probleem is. "Dat beest houdt echt van mij en ik van hem. Waarom zou je dat afnemen?", vraagt Adie Timmermans zich hardop af in een interview met het Nieuwsblad. Bijna dagelijks komt ze volgens de VRT bij Cita op bezoek. Zodra die haar ziet, begint de aap met z'n armen te zwaaien. "En kusjes te geven, op zijn hoofd krabben", somt Adie op. Volgens haar zijn er nog tientallen mensen die net als zij Cita's aandacht trekken. "Ik doe niets verkeerd." Het grote probleem is dat de mannetjeschimpansee te veel aandacht heeft voor Adie, zegt Sarah Lafaut van de dierentuin tegen de VRT. Cita riskeert daardoor uitsluiting van zijn soortgenoten. "Anders wordt hij een buitenbeentje in de groep", vult Lafaut aan. Cita is zo nieuwsgierig omdat hij als huisdier is opgegroeid. Op 8-jarige leeftijd werd hij naar de zoo gebracht; de aap zou onhandelbaar zijn geworden. De jaren daarna leerde hij wel chimpanseegedrag aan, maar zijn interesse voor de mens bleef.

Adie mag overigens nog gewoon naar de dierentuin komen en langs het chimpanseeverblijf lopen. "Ze mag even snel kijken, maar daarna kan ze beter doorwandelen", zegt Lafaut. "Uiteraard zijn we blij wanneer onze bezoekers zich zo betrokken voelen met de dieren, maar het dierenwelzijn komt hier op de eerste plaats."


'Positief geval op de vlucht': Australië jaagt op met corona besmette man.

De autoriteiten in de Australische deelstaat New South Wales doen er alles aan om het coronavirus onder controle te krijgen. Zo is de politie een klopjacht begonnen op een met corona besmette man die 'op de vlucht' is geslagen. "Hij is een gevaar voor de volksgezondheid en voor zichzelf."nDe Australische politie is al een paar dagen op zoek naar de 27-jarige Anthony Karam, die twee weken in quarantaine had moeten gaan omdat hij besmet is met het coronavirus.Hij weigerde echter in zelfisolatie te gaan en wist te ontkomen door een vals een adres op te geven. De politie noemt hem inmiddels "vijand nummer één voor de volksgezondheid" en ook Australische media berichten over de zaak: De krant The Daily Telegraph meldt dat er met de man onderhandeld zou zijn en dat hij beloofde in quarantaine te gaan. Dat is echter nog niet gebeurd. Een woordvoerder van de politie meldt dat hij ook 'een gevaar voor zichzelf' is. "Hij werd gezien toen hij hoestend een appartementengebouw binnenkwam."De politie heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd voor de man en mensen worden geadviseerd hem 'niet te benaderen'. Intussen nemen de spanningen in New South Wales, waar ook miljoenenstad Sydney deel van uitmaakt, toe vanwege het ongekend hoge aantal besmettingen.
Ploeggenoten krijgen bonje tijdens voetbalwedstrijd in Turkije

Een opmerkelijk incident tijdens een voetbalwedstrijd in Turkije: twee ploeggenoten van de Turkse voetbalclub Galatasaray kregen in de tweede helft bonje en raakten slaags. De Braziliaanse voetballer Marcão Teixeira deelde een kopstoot uit en moest het veld verlaten.

De speler viel zijn ploeggenoot Kerem Aktürkoglu aan, hij deelde een paar klappen en een kopstoot uit. Wat de oorzaak van de ruzie was, is niet duidelijk.

Galatasaray, waar ook Patrick van Aanholt en Ryan Babel voor voetballen, speelde tegen Giresunspor en won met 2-0. Beide treffers vielen voor de rust.


Duits gezin vergeet zoon (11) na toiletpauze langs de snelweg

Een familie uit Duitsland is na een plaspauze langs de Duitse snelweg afgelopen zaterdag weggereden zonder het oudste kind mee te nemen. De ouders kwamen pas na vijftig kilometer achter hun vergissing, zo meldt het Duitse opinieblad Stern.

Het was het jongste kind in de auto dat op een gegeven moment vroeg waar zijn grote broer was. Vervolgens belde zijn vader de snelwegpolitie van Bielefeld, aangezien het hele gezin in een file stond door een auto die in brand was gevlogen.

De 44-jarige vader kon zich de naam van de parkeerplaats aan de telefoon niet herinneren. Op basis van zijn signalement reden de agenten naar parkeerplaats ‘Papenbrink Nord’, zo'n vijftig kilometer verderop, waar de 11-jarige volgens de politie geduldig zat te wachten.

De agenten brachten de jongeman naar een politiebureau in de buurt. Daar konden vader en zoon ‘elkaar blij en dankbaar omhelzen', aldus de ambtenaren. Vervolgens kon het hele gezin de reis voortzetten.


Amerikanen vast in lift door plotselinge overstroming: 'Net een film'

Drie mensen zijn in de Amerikaanse staat Nebraska afgelopen weekend aan de dood ontsnapt. Ze zaten vast in een lift die onder water kwam te staan door plotselinge overstromingen. "Het leek net een film." De stad Omaha in de Amerikaanse staat werd afgelopen weekend geteisterd door zware regenval. Tony Luu en twee vrienden zagen het noodweer op zaterdagavond vanuit een appartement voorbijtrekken maar wilden de schade van dichterbij zien. Ze besloten de lift naar de begane grond te nemen. Dat ging echter gruwelijk mis toen de liftdeuren door al het water vast kwamen te zitten. De drie bevonden zich op de begane verdieping toen het water de lift binnenkwam, waar ze niet uit konden ontsnappen. "Toen het water tot mijn middel stond, realiseerde ik me dat het écht was", vertelde Luu aan het Amerikaanse ABC News. Luu filmde het incident. Op de video is te zien hoe een van zijn vrienden vanuit de lift de hulpdiensten probeert te bellen:


Eigenaresse jaagt overvaller snackbar uit met frituurvet

Een eigenaresse van een snackbar in Rotterdam heeft vannacht een overvaller de zaak uitgejaagd door een pannetje frituurvet naar de man te gooien. Volgens de politie kwam de man rond middernacht met een mes de zaak binnen en eiste geld. "De eigenaresse twijfelde geen moment en gooide het frituurvet in de richting van haar belager", aldus de politie. Daarop verliet de man de zaak. Volgens de regionale omroep Rijnmond kwam een deel van het vet op zijn rug. Of de overvaller gewond is geraakt is niet bekend, de politie zegt dat hij meteen wegrende.  De politie heeft nog in de omgeving gezocht naar de verdachte, maar er is nog niemand opgepakt voor de overval.
Vliegtuigstoel in huis? Deze Australische luchtvaartmaatschappij veilt ze

Altijd al een vliegtuigstoel in je woonkamer willen hebben? Dit is je kans. De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas veilt eerste klas-stoelen uit een afgedankte Airbus A380-toestel. Je moet wel een fanatiek fan van Qantas zijn om kans te maken.  "Zo ben je altijd in de wolken." Met die slogan kondigt luchtvaartmaatschappij Qantas de online veiling van de eerste klas-vliegtuigstoel aan.  "Stel je voor hoe je liggend op de vliegtuigstoel in je woonkamer, champagne drinkend, kijkt naar de nieuwste televisieserie. Iedereen wil er even op zitten."

Afgedankte toestellen.  Doordat reizen van en naar Australië vanwege de coronacrisis vrijwel onmogelijk is, staan een aantal Airbus A380-vliegtuigen van de nationale luchtvaartmaatschappij geparkeerd in een Amerikaanse woestijn.

De luchtvaartmaatschappij besluit één van de eerste klas-stoelen daarom maar vast te veilen. Om kans te maken moet je vaak met Qantas hebben gereisd: alleen bieders die meer dan 350.000 frequent flyer-punten te besteden hebben, maken kans op de stoel. Ook bezorgt Qantas de stoel alleen in Australië. En de luchtvaartmaatschappij waarschuwt toekomstige kopers: het ingebouwde televisiescherm werkt niet. "Dat moet worden aangesloten op het entertainmentsysteem aan boord."


Duitse politie haalt Nederlands gezin in ‘vreemd vaartuig’ van water

Een Nederlands gezin op vakantie in het zuiden van Duitsland zal zich hun vaartochtje met een zelfgebouwd amfibievoertuig nog lang heugen. De vader, moeder en vier kinderen kregen de politie achter zich aan omdat ze op een riviertje voeren waar boten met eigen aandrijving verboden zijn. Het zat de agenten niet mee tijdens hun ongewone operatie maar uiteindelijk maakten ze een einde aan de waterpret. ‘Geen vliegende maar een varende Hollander heeft een politieactie op gang gebracht in Viechtach’ Dat vond plaats op het riviertje de  Zwarte Regen bij Viechtach, zo'n 177 kilometer ten noordoosten van München. Nadat de politie een melding had ontvangen over een ‘vreemd vaartuig’ rukte ze uit. Bij gebrek aan een eigen boot, leenden agenten een elektrische boot van een particulier. Daarmee zetten ze de achtervolging in maar die eindigde al snel door een lege accu.

De politie riep daarop de hulp in van de waterreddingsdienst Viechtach. Die voer de agenten naar het ‘vreemde vaartuig’. Dat wisten ze uiteindelijk in te halen vlakbij de Höllensteinsee ter hoogte van Pirka. Bij controle bleek dat het ‘amfibievoertuig’ geen benzinemotor had maar een elektrische. De agenten vertelden de 54-jarige Nederlander dat gemotoriseerde privéboten over het algemeen niet zijn toegestaan op het riviertje en schreven een proces-verbaal uit wegens meerdere overtredingen van het water- en scheepvaartrecht. Het gezin verliet daarna het water met hun vaartuig. De politie informeerde zowel het Openbaar Ministerie als het districtsambt over de zaak. De ‘varende Hollanders’ waren volgens de Oostenrijkse publieke omroep ORF onderweg naar een Europese amfibievoertuigen-ontmoeting in het Innviertel, de regio ten zuidoosten van de rivier de Inn net over de Duits-Oostenrijkse grens.


Amerikaanse mot verliest discriminerende naam

Een bepaald type nachtvlinder krijgt in de VS een nieuwe naam, omdat de oude beledigend is. In de naam voor de gypsy moth komt het Engelse woord voor 'zigeuner' voor, wat een denigrerende term voor Roma of Sinti is. Het is de eerste keer dat een Amerikaanse 'volksnaam' van een insect wordt aangepast wegens een beledigende term. Het Amerikaanse Entomologische Genootschap ESA past meteen ook de naam van de iets minder bekende gypsy ant aan. Later zullen mogelijk nog meer volgen. De gypsy moth, in het Nederlands plakker genoemd, is mogelijk naar het nomadische volk vernoemd omdat de larven kilometers ver door de lucht kunnen zweven. Een andere verklaring is dat de kleur van de nachtvlinder wordt vergeleken met de huidskleur van Roma of Sinti.


Leeuwarder krijgt 77 jaar na dato spaarpotje ter ere van zijn geboorte

De 77-jarige Jes Wassenaar uit Leeuwarden wist niet wat hem afgelopen week overkwam. Van zijn kinderen kreeg hij een spaarvarken met zijn naam, geboortedatum en geboorteplaats erop, afkomstig uit 1943. Zelf wist hij niet van het bestaan van de spaarpot af. Een vriend van zijn schoonzoon ontdekte de spaarpot op een rommelmarkt in Lemmer. "Hij zag dit spaarvarkentje staan en dacht: hé, Wassenaar, die naam komt mij bekend voor", zegt Wassenaar tegen Omrop Fryslân. Na een belletje kocht die vriend het en nam het mee naar Leeuwarden.

Het cadeau was een grote verrassing voor Wassenaar. "Het moet op mij slaan, het kan bijna niets anders. Je maakt mij niet wijs dat er op diezelfde datum in Sneek iemand geboren is met dezelfde naam. Het zal voor mij zijn bedoeld, maar ik heb mijn ouders er nooit over gehoord. Het blijft een raadsel waar dit al die 77 jaar is geweest." Het enige dat niet klopt is de spelling van zijn naam op het spaarvarken. "Officieel heet ik Jetze Jan, maar hier staat Jetse met een S. Begrijpelijk, want dat komt ook veel voor in Friesland", zegt Wassenaar.
Arrestant Roosendaal gaat er met politieauto vandoor.

Een opmerkelijk incident in Roosendaal gisteren. Een verdachte van drugshandel ging er vandoor met de politiewagen waar hij geboeid in zat. De politie meldt dat het om een 32-jarige man ging die werd aangehouden. De politie dacht dat er werd gehandeld in drugs. In de bosjes vond een agent zakjes met hennep die daar net vermoedelijk door de verdachte waren weggegooid. Tijdens het fouilleren werd er briefgeld bij hem gevonden. Terwijl agenten zijn auto gingen doorzoeken, werd hij geboeid in de politiewagen gezet. Maar toen ging hij er dus vandoor. De politieauto is teruggevonden, meldt de Roosendaalse politie. Van de verdachte ontbreekt nog ieder spoor. Er wordt nog onderzocht hoe hij er met de auto vandoor kon gaan.


De piemelplakker slaat weer toe, maar mysterie blijft wie het steeds doet

De mysterieuze dildoplakker in Nijmegen heeft weer toegeslagen. In de nacht van zaterdag op zondag zijn drie rubberen piemels op de PostNL-brievenbus aan de Weurtseweg gelijmd. ,,Ze zijn er weer”, roept een voorbijganger. ,,Drie stuks maar liefst!” De man doelt op de dildo's - een zwarte, roze, en huidkleurige deze keer - die aan de voorzijde van de brievenbus vastzitten. De man kan een glimlach niet onderdrukken, want het is niet de eerste keer dat de brievenbus tussen de wijken Koningsdaal en Waterkwartier, vlakbij het Westerpark, is ‘opgesierd’ met seksspeeltjes. De eerste keer dat het raak was, was in februari van dit jaar. Een zwarte neppenis zat vastgeplakt aan de achterkant van de oranje brievenbus. Niet lang daarna werden er, net zoals nu. De afgelopen maanden zijn ook op andere plekken dildo's op brievenbussen geplakt. PostNL liet wel weten ‘het niet te pikken’


Parachute opent niet, maar deze Britse parachutist overleeft na val op huis

Een soldaat van de Britse luchtmacht die tijdens een oefening uit een vliegtuig sprong, heeft aan een falende parachute slechts 'lichte verwondingen' overgehouden. De man viel door het dak van een huis, waar hij werd afgeremd door isolatiemateriaal en dakbedekking.

Het incident gebeurde vorige week boven de Amerikaanse staat Californië, waar de Britse luchtmacht bezig was met een oefening. Parachutisten sprongen van 15.000 voet (ruim 4,5 kilometer hoogte) uit een vliegtuig.

De parachute van de soldaat opende niet en de man viel door het dak van een huis. Op beelden van lokale media is een gat in het dak te zien. Buurtbewoners vertellen dat ze de parachutist uit de lucht zagen vallen

Rose Martin, een buurvrouw die als verpleegkundige werkt, vertelde dat ze naar het huis rende om te kijken hoe het met de parachutist ging. Hij lag in de keuken van de woning, omringd door isolatiemateriaal en dakpannen. "Ik wilde niet dat iemand hem verplaatste", zei Martin. "In mijn ogen is het een wonder dat hij nog leeft, zonder parachute."

De eigenaresse van het huis, Linda Sallady, zei dat er behalve het gat in het dak weinig schade aan het huis is. "Hij landde niet op de muren of apparatuur." Volgens de politie was de parachutist na landing 'bij bewustzijn, in veel pijn, maar niet zwaargewond'.

De parachutist is overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij volgens het Britse leger alweer 'herstellende' is van zijn val.


Man breekt penis ’verticaal’ tijdens wilde sekspartij

Een Britse 40-jarige man heeft een primeur, maar wel een pijnlijke: hij is de allereerste patiënt ter wereld die zijn penis verticaal heeft gebroken. Dat meldt Daily Mail.

Het ongeluk gebeurde door een ’botsing’ tijdens een hevige vrijpartij. Hij raakte het gebied tussen de anus en het geslachtsdeel. Het is onduidelijk welk standje hij deed, maar de meeste penisbreuken zouden volgens de artsen optreden tijdens ’doggy style’ of wanneer de vrouw of man bovenop zit.

Omdat het nog nooit eerder is voorgekomen dat een man zijn penis verticaal breekt, schreven artsen een artikel voor British Medical Journal over het voorval. Een verticale breuk is anders dan een horizontale, schrijven de doktoren. De man had bijvoorbeeld niet het gevoel alsof er iets ’knapte’ – wat wel gebruikelijk is bij een horizontale breuk.

Het medisch verslag vermeldt verder dat de penis van de man erg gezwollen was. Ook was op de scan te zien dat hij een scheur van 3 centimeter had.

De man werd geopereerd en was na zes maanden weer helemaal ’de oude’. Het incident, dat een nachtmerrie is voor elke man, loopt met een sisser af: zelfs zijn erecties ’zijn van dezelfde kwaliteit als die van voor de verwonding’.


Jumbo: 'Verrassende vegetarische soep' met kip is foutje

Vegetarische soep mét kip. Supermarktketen Jumbo had ook even tijd nodig om dat uit te leggen.

Nadat de eerste Twitteraars een paar dagen geleden de tegenstrijdige informatie op de verpakking van de Rode Curry Soep (Maleisische Stijl) hadden gesignaleerd, erkent Jumbo de fout nu. De "verrassende vegetarische soep" bevat volgens de lijst met ingrediënten namelijk een kleine 5 procent aan kipstukjes.

inmiddels is volgens Jumbo duidelijk dat de omschrijving van de soep niet juist is, en dat lijst met ingrediënten klopt. Wel kip dus.

De leverancier had de fout volgens Jumbo zelf ook al opgemerkt en denkt nu na over een nieuwe tekst op de verpakking.

Momenteel wordt er een nieuwe zak gedrukt door onze zakkenleverancier, om dit zo spoedig mogelijk aan te passen! Dankjewel voor het doorgeven en onze excuses voor de foutieve informatie op de verpakking

Of de soepzakken in de tussentijd uit de schappen zijn gehaald, blijft onduidelijk.


Zeeleeuw verstoort voetbalwedstrijd in Nieuw-Zeeland

Een voetbalwedstrijd in de Nieuw-Zeelandse stad Dunedin werd afgelopen weekend verstoord door een wel heel opmerkelijke toeschouwer. Een zeeleeuw besloot een kijkje te nemen op het veld waar de junioren aan het spelen waren. Het dier wilde vervolgens niet vertrekken. De 0Nieuw-Zeelandse Bradley Scott was bij de voetbalwedstrijd van zijn dochter aan het kijken toen het dier tevoorschijn kwam op het sportveld. Het voetbalveld ligt niet ver van de kust.

De zeeleeuw lag eerst langs de kant van het veld en hield zich gedeisd, maar toen de 13-jarige spelers aan de wedstrijd begonnen kwam het dier in actie. De zeeleeuw bewoog zich naar het midden van het veld, waardoor de wedstrijd moest werden stilgelegd.

De wedstrijd werd verplaatst naar een naastgelegen veld, maar al gauw volgde de zeeleeuw de kinderen. "Toeschouwers probeerden het dier af te schrikken en opnieuw naar de zijkant van het veld te dirigeren", vertelt Scott aan lokale media. Dat lukte uiteindelijk, waarna het dier terug in zee verdween.

De aanwezigheid van de zeeleeuw leidde tot hilariteit onder de ouders van de voetballende kinderen.


Naakte zonaanbidders negeren lockdown Australië: 630 euro boete

Twee Australische mannen hebben een flinke boete aan hun broek gekregen voor het negeren van de lockdownregels. Ze werden door de politie naakt gespot in een natuurgebied, terwijl ze eigenlijk hun huis niet uit mochten.

In de Australische deelstaat New South Wales geldt tot 9 juli een strenge lockdown om de verspreiding van het coronavirus in te perken.

Maar daar trokken de twee mannen zich niets van aan. Ze besloten naakt te gaan zonnen op het strand. Op het strand ze in de problemen: ze moesten vluchten voor een wild dier en trokken een natuurgebied in.

Daar werden ze door een politiehelikopter gespot. Een reddingsteam moest in actie komen om de twee naaktlopers te redden uit het natuurgebied.

De naakte mannen kregen een boete van 1000 Australische dollar, omgerekend is dat zo'n 630 euro. Naast deze boetes werden nog 42 anderen op de bon geslingerd. Een man uit Taiwan moet 3500 Australische dollar (2200 euro) betalen omdat hij zonder toestemming uit quarantaine ging.


2104,18 pond afgeschreven? Attractie bracht per ongeluk de datum in rekening

Een van de populairste toeristische attracties van Groot-Brittannië is getroffen door een opmerkelijke fout. Door een technische storing werden er duizenden ponden in rekening gebracht bij klanten die de attractie maanden geleden hadden bezocht. Wat blijkt? "De datum werd per ongeluk in rekening gebracht."

Een vrouw die de pier in Brighton eerder dit jaar bezocht vertelt aan de Britse krant The Guardian dat ze afgelopen week niet wist wat haar overkwam.

Er werd door de pier een bedrag van 2104,18 pond (bijna 2500 euro) van haar rekening afgeschreven. "Ik begreep er niets van. We hadden de pier in april bezocht met onze kleinkinderen", vertelde ze. De vrouw gaf er toen 85 pond uit aan een paar ritjes in de attracties, een suikerspin en enkele donuts.

De vrouw bleek niet de enige bij wie hetzelfde bedrag werd afgeschreven. Honderden klanten die de pier in april hadden bezocht zagen duizenden euro's van hun rekeningen verdwijnen.

Brighton pier liet in een verklaring al gauw weten dat een fout bij de betaaldienst de problemen veroorzaakte. "Bij het verwerken van betalingen is de datum van de transactie per ongeluk gebruikt als het bestede bedrag", schrijft het bedrijf.

Vandaar dat mensen die de attractie op 18 april bezochten afgelopen week plotseling het opmerkelijke bedrag van 2104,18 pond van hun rekening zagen verdwijnen.

Het bedrijf zegt er alles aan te doen de fout zo snel mogelijk te herstellen. Getroffen klanten kunnen het afgeschreven bedrag binnen vijf werkdagen terugverwachten op hun rekening.


Belangrijke 17e-eeuwse schilderijen in prullenbak langs Duitse snelweg gevonden

In een prullenbak langs een snelweg in Duitsland zijn twee waardevolle schilderijen aangetroffen. Het gaat om de 17e-eeuwse werken Portret van een jongen van de Nederlandse schilder Samuel van Hoogstraten en Lachend zelfportret uit 1665, geschilderd door de Italiaan Pietro Bellotti.

De schilderijen werden een maand geleden gevonden door een automobilist, die even pauzeerde op een rustplaats op de A7 in het noorden van Beieren. De man, die anoniem is gebleven, zag het 'afval' en vermoedde dat het om kostbare werken ging. Daarop schakelde hij de politie in.

Daarmee lijken twee belangrijke kunstobjecten gered te zijn. Experts die door de Keulse politie werden geraadpleegd, gaan ervan uit dat de werken authentiek zijn. Het is onbekend wie de schilderijen recent in bezit heeft gehad. De politie hoopt daarom met een oproep de rechtmatige eigenaar te vinden.

De twee schilders zijn gerenommeerde kunstenaars, beiden zijn vertegenwoordigers van de barok-stroming. Het werk van Bellotti hangt onder meer in musea in Stuttgart en Bologna. De Dordtenaar Samuel van Hoogstraten (1627-1678) werkte jaren in het atelier van Rembrandt van Rijn.


Hongerige kat valt Amsterdamse supermarkt binnen, eigenaar opgespoord

Tumult in een vestiging van Deen Supermarkten in Amsterdam: een kat uit de buurt maakt er sinds een paar weken een gewoonte van om de kantine binnen te vallen en te bedelen om iets te eten. Het leidde tot een oproep in de winkel: of de eigenaar zich wilde melden. "Wij willen graag even met u overleggen."

Al snel ging de oproep rond op social media, waar veel mensen zich vrolijk maakten om het 'opsporingsbiljet'. Als 'verdachte' zouden de ogen van de kat eigenlijk met een balkje moeten worden bedekt, opperde iemand.

"Deze nieuwsgierige viervoeter bezocht onze kantine regelmatig via het balkon van zijn baasje en onze buren", schrijft de supermarkt op Twitter. "De bedrijfsleiding wilde het baasje hiervan op de hoogte stellen. Alle puzzelstukjes vielen voor het baasje nu op zijn plek. Waarom de kat bijvoorbeeld zo weinig at."

Want de eigenares meldde zich al snel. "Hierachter is een afgesloten hofje", zegt een medewerker van de supermarkt, "en daar kwam de kat vandaan. Hij kwam steeds even snuffelen en kijken en iedereen hier in de kantine gaf hem aandacht. We gaven hem niet actief te eten, maar er staan natuurlijk wel spullen waar hij van at."

Met de eigenares is vandaag afgesproken dat ze haar kat gaat proberen binnen te houden. "Maar het is begrijpelijk als dat niet altijd lukt", zegt de medewerker van Deen. "Het blijft per slot van rekening een buitendier."

Dus hebben de medewerkers van Deen beloofd dat ze, mocht de buurtkat zich weer in de kantine laten zien, eventueel voedsel zo ver mogelijk bij hem uit de buurt zullen houden.Vlag mag niet uit, dus verlicht dit stel VS hele huis in regenboogkleuren

Voor het huis van Memo Fachino en zijn echtgenoot Lance Mier hing al vijf jaar lang een regenboogvlag, maar vorige maand viel er een brief op de mat. De vlag moest weg voor hun huis in de Amerikaanse staat Wisconsin. De twee kwamen daarom met een opmerkelijke oplossing. Afgelopen maand stuurde de vereniging van eigenaren echter een brief met de vraag of de vlag verwijderd kon worden. Vanaf nu zou alleen de Amerikaanse vlag nog toegestaan zijn in de buurt. "Ik denk niet dat de vereniging verkeerde bedoelingen had", vertelt Fachino. Er waren buurtbewoners die Black Lives Matter-vlaggen ophingen en anderen die de politie aanhingen. De vereniging wilde daar een einde aan maken. "Diversiteit is belangrijk voor ons", vertelt Fachino. Jaren geleden was er eens een buurman die worstelde met zijn genderidentiteit. Hij zei veel baat te hebben gehad bij de vlag van het stel. Al gauw ontdekten Fachino en Mier dat er in het regelement niets staat over verlichting. Daarom besloten ze zes gekleurde lampen te kopen en lichtten ze het hele huis op in de kleuren van de regenboog. "Het is niet dat we aan een drukke doorgaande weg wonen", vertelt Fachino. "Dus het is niet zo dat honderden mensen langs ons huis rijden." Een foto van het huis, die hij op Reddit postte, werd wel al gauw tienduizenden keren gedeeld.

Pride-maand. Fachino denkt niet dat het huis altijd zo verlicht blijft. Aan het einde van deze Pride-maand verwacht hij de gekleurde lampen uit te zetten.


Dierenasiel VS organiseert verjaardagsfeest voor 19-jarige kat zonder thuis

Een dierenasiel in de Amerikaanse staat Ohio heeft op sociale media voor duizenden hartverwarmende reacties gezorgd. Sammy, een kat zonder thuis die in het asiel woont, werd afgelopen week 19 jaar en dat liet het asiel niet onopgemerkt voorbij gaan. Het dier kreeg een vlinderdas om en glitterhoed op."Fijne verjaardag voor deze prachtige jongen, die overigens ook op zoek is naar een rustig huis om zijn oude dag in door te brengen." Met dat Facebookbericht kondigde het Cincinnati dierenasiel de verjaardag van Sammy (19) aan. De kat kwam eerder deze maand naar het asiel omdat zijn voormalige eigenaar niet meer voor hem kon zorgen. "De eigenaar vertelde dat Sammy deze week jarig was en dus organiseerden we dit feestje", vertelt een manager van het dierenasiel aan Amerikaanse media. "Het is een lief dier." Tientallen mensen zouden al hebben geïnformeerd naar adoptiemogelijkheden. Wie het dier krijgt, moet het asiel wel één ding beloven. "Dat de nieuwe eigenaar voor Sammy zijn twintigste verjaardag opnieuw een feestje organiseert."Plaat Bob Dylan 48 jaar te laat ingeleverd bij Amerikaanse bibliotheek

Medewerkers van een bibliotheek in de Amerikaanse staat Ohio werden verrast met een wel heel bijzonder pakketje. Ze kregen een plaat van Bob Dylan toegestuurd, die eigenlijk in 1973 al ingeleverd had moeten worden. Inclusief een excuusbriefje. "Het is wat te laat en dat spijt me."

Het album 'Self Portrait' van Bob Dylan had 48 jaar geleden al ingeleverd moeten worden. De man die het album leende, Howard Simon, was veertien jaar oud en zat op de middelbare school toen hij de plaat bij de bibliotheek ophaalde.

"Inmiddels ben ik gepensioneerd", begint Simon het excuusbriefje aan de bibliotheek dat hij ook op Facebook plaatste. "Daarom richt ik mijn aandacht op allerlei zaken die ik tijdens mijn leven verwaarloosd heb, vanwege een carrière en familie."

Eén van de dingen die Simon, inmiddels woonachtig in San Francisco, deed? Opruimen. "Zo vond ik deze plaat terug", schrijft hij. "Naar schatting zo'n 17.480 dagen te laat." De plaat is in de afgelopen decennia nauwelijks afgespeeld, omdat het volgens Simon 'een van de minder populaire albums' van Bob Dylan was. 

Ter compensatie voor deze 'kleine overtreding' voegde hij 175 dollar toe. Medewerkers van de bibliotheek schrijven op Instagram verrast te zijn door de te laat ingeleverde plaat – en de gulle donatie. "Grappig genoeg rekenen wij geen boetes meer, als we de geleende items maar terugkrijgen. Toch zijn we blij dat Simon ons de plaat retour gestuurd heeft. Ik denk dat we quitte staan."

Simon, die inmiddels zelf ook muziek maakt, voegde daarnaast nog een kopie van een van zijn eigen cd's toe. Hij hoopt dat die zo in de collectie van de bibliotheek verschijnt. Of dat ook gaat gebeuren is nog niet duidelijk.


Nieuw record in Hongkong: ruim 1 miljoen euro voor parkeerplaats

Een parkeerplaats in Hongkong is geveild voor omgerekend ruim 1 miljoen euro. Voor zover bekend is het op dit moment de duurste parkeerplek ter wereld voor één auto. De parkeerplaats maakt deel uit van een exclusief wooncomplex in de chique wijk The Peak. De projectontwikkelaar liet vorige maand 29 parkeerplekken veilen. Hoeveel de andere plaatsen hebben opgebracht, is niet bekendgemaakt.

De vakken zijn 12,5 vierkante meter groot. Dat betekent dat de vierkantemeterprijs van de duurste plek ruim 80.000 euro bedraagt. Het vorige record werd ook in Hongkong gevestigd, in 2019. Toen werd een parkeerplaats voor omgerekend 870.000 euro van de hand gedaan.


Deense journaliste (26) van bil tijdens reportage in seksclub

Een Deense journaliste (26) heeft voor de nodige ophef gezorgd door op een reportage bij een heropende seksclub zelf ook flink los te gaan. Het gekreun en bijbehorend achtergrondgeluid was op de radio te horen.

Of Louise Fischer (26) spijt heeft van haar escapades in club Swingland? Het was nu eenmaal ’part of the job’ en ging ’volledig natuurlijk’, zonder enige dwang, laat ze weten na haar spraakmakende reportage waarin ze ook zelf te horen is. Ze zegt van tevoren niet van plan te zijn geweest om participatiejournalistiek te bedrijven.

De jonge journaliste ondervroeg gasten in de club, maar die bleven aanvankelijk wat verlegen. Toen ze zelf mee begon te doen, sloeg de sfeer ineens totaal om, zegt ze. Ze bezocht de seksclub eerder dit jaar vanwege de heropening na de lockdown in Denemarken. In het item stelt Fischer allerhande vragen aan de gasten. Ze interviewt ook een man met wie ze op dat moment seks heeft. Ze bracht uiteindelijk meerdere uren door in de club, terwijl het radio-item slechts enkele minuten duurt. Het Deense station, Radio 4, deelt dan ook een waarschuwing bij het bericht: ’Het werd heet en nat voor zowel onze verslaggeefster als de gasten.’


’Overleden vrouw (79) opgegeten door haar huiskatten’

Een vrouw in Spanje is deels opgegeten door haar katten. Ze zou aan corona zijn overleden zonder dat de buren iets in de gaten hadden, tot er een enorme stank uit haar appartement in Madrid opsteeg en er een zwerm vliegen rondhing.

Na een melding uit de buurt trokken brandweerlieden maandag naar het appartement van de 79-jarige vrouw. Ze wisten via een raam naar binnen te klauteren. Bij binnenkomst bleek het bovenste gedeelte van haar lichaam te zijn aangevreten. Vijf van de zeven katten in het appartement bleken ook dood te zijn gegaan. De twee katten van de vrouw die nog leefden, zijn naar een dierenopvang gebracht. Een van de buren zegt dat een agent er ontsteld bijstond na de vondst van het lijk. „Sinds hij bij de politie zat, had hij nog nooit zoiets gezien”, tekent de Daily Mail op. De vrouw zou zo’n drie maanden dood in haar huis hebben gelegen. Dat wordt nog verder onderzocht, net als de precieze doodsoorzaak.


Man en zoon stuiten op lichaam in beeld van dinosaurus

De politie in Spanje onderzoekt de dood van een 39-jarige man, wiens lichaam in een beeld van een dinosaurus werd gevonden.Het lichaam werd zaterdag ontdekt in Santa Coloma de Gramenet, een voorstad van Barcelona. Een man en zijn zoon liepen op straat en roken een sterke geur bij het beeld dat van papier-maché is gemaakt. De vader keek door een scheur in het been van de stegosaurus en zag het lichaam liggen. Brandweerteams kwamen daarop ter plaatse en sneden de dinosaurus open om het lichaam te verwijderen. Volgens lokale media probeerde de man zijn mobiele telefoon te pakken, nadat hij die in het beeld had laten vallen. Hij zou ondersteboven in de stegosaurus zijn gevallen en daar vast hebben gezeten. De politie heeft niet bevestigd hoe de man daar terecht is gekomen en zegt de resultaten van de autopsie af te wachten. Een politiewoordvoerder zegt dat de man als vermist was opgegeven door zijn familie en dat het er niet op lijkt dat er een misdrijf is gepleegd. Het beeld is inmiddels weggehaald.


Amerikaanse dierentuin doet aangifte tegen vrouw die in apenverblijf klimt

Een dierentuin in het Amerikaanse El Paso in Texas doet aangifte tegen een bezoeker. Zij klom over het hek van het apenverblijf om de dieren te voeren. Volgens een verzorger bracht ze daarmee niet alleen zichzelf, maar ook de apen in gevaar.

De dierentuin is uiteraard niet te spreken over haar actie. Volgens verzorger Mason Kleist bracht de vrouw zichzelf én de apen in gevaar met haar actie.

De apen volgen een special dieet, dus dit kan volgens de verzorger voor problemen in hun darmen zorgen. Bovendien lopen ze risico op Covid-19.


Winnend lot van 26 miljoen dollar per ongeluk verdwenen in wasmachine

26 miljoen dollar was de hoofdprijs van de loterij in Californië. Maar het winnende lot is waarschijnlijk verdwenen in de wasmachine. De vermoedelijke winnares moet nu zien te bewijzen dat zij echt het winnende lot had gekocht. Deze mogelijke winnares werd gevonden doordat de organisatie van de loterij in de systemen kan nagaan waar en wanneer het winnende lot is verkocht en die gegevens ook bekend heeft gemaakt. En in het tankstation waar het om gaat, hangen beveiligingscamera's, waardoor daar bekend is wie het lot kocht. Maar dat gegeven alleen is onvoldoende bewijs, laat de loterij weten in lokale media, omdat de beveiligingscamera's niet van de loterij zijn. De vrouw en het tankstation zouden bijvoorbeeld onder een hoedje kunnen spelen en de beelden vervalsen. Desondanks worden de beelden wel bestudeerd. Het is niet bekend wie de vrouw is. Zij meldde zich deze week bij het tankstation. De loterij heeft in ieder geval geen belang om het bedrag achter te houden. Als er geen winnaar is, wordt het bedrag weggegeven aan een goed doel, in dit geval aan de openbare scholen in Californië.


Hilary Duff over seks tijdens de zwangerschap: ‘Ik had er dus écht geen zin in’

Waar de één juist een verhoogd libido heeft door haar zwangerschapshormonen, moet de ander er niets van hebben. Actrice Hilary Duff behoort tot die laatste categorie – in een podcast legt ze uit waarom. Hilary Duff en haar man Matt hebben samen twee kinderen: dochter Mae die onlangs werd geboren en dochter Banks (2). Met haar ex-man kreeg ze eerder zoon Luca (9). In een podcast over zwangerschap vertelt Hilary over haar eerste zwangerschap, nu ruim negen jaar geleden. ‘Seks vond ik toen een leuk en handig hulpmiddel toen ik richting het einde ging. Maar bij deze laatste zwangerschap van Mae had ik er echt geen zin in. Ik ergerde me dan ook enorm als mensen zeiden: ‘Je weet toch waarmee je de bevalling op gang brengt? Dan dacht ik: eh, nee, dank je.’


Lesauto belandt boven op geparkeerde auto in Utrecht

Een leerling van een rijschool heeft in Utrecht een bijzonder ongeluk veroorzaakt. Bij het nemen van een bocht werd gas gegeven, in plaats van te remmen. De lesauto kwam daardoor boven op een geparkeerde cabriolet terecht. Volgens RTV Utrecht schoot de lesauto in de lucht via een drempel en een fietsenrek: De leerling en de instructeur raakten niet gewond. Ze konden zelf uit de auto komen. In de geparkeerde auto zat niemand. eide auto's raakten flink beschadigd en zijn afgevoerd door een bergingsbedrijf.


Groot deel van thuiswerkers had seks onder werktijd

De coronapandemie heeft heel wat vervelende gevolgen op de wereld. Er zijn geen feestjes, je kan niet meer uiteten en je bent heel veel thuis. Dat laatste is voor veel mensen lastig. Gelukkig heeft het virus ook wat positiefs opgeleverd. Uit onderzoek blijkt dat het (solo)seksleven van veel Nederlanders in verbeterd.

LotteLust deed onderzoek naar het seksleven van 739 Nederlanders in coronatijd en kwam met een aantal opvallende conclusies.

Je zit de hele dag thuis en dat is terug te zien in de cijfers. Meer dan de helft  (54%) van de ondervraagde masturbeerde onder werktijd! Ook gaf 36% aan dat ze seks hadden met iemand anders onder werktijd. 5% Heeft zelfs tijdens een meeting lopen flikflooien met zichzelf of met iemand anders! Seksend je geld verdienen, het kan als je thuiswerkt.

Uit het onderzoek blijk ook dat meer mensen dit jaar seks hadden met zichzelf. Voor de pandemie deed 31% van de deelnemers het wel eens met zichzelf. In de pandemie is dit percentage gestegen naar 35%. Oelala!

Helaas is de lockdown niet goed voor ieder seksleven. Zo'n 23% heeft aangegeven dat ze minder seks hebben gehad sinds de lockdown. Ook zegt 7% dat hun seksleven saaier is geworden. Anneloes Nieuwenhuijse van LotteLust.nl heeft wel een verklaring voor deze opvallende cijfers. "Door de coronamaatregelen hebben stellen meer tijd voor elkaar, maar tegelijkertijd zitten ze op elkaars lip en dat kan voor irritaties zorgen. Bij iedereen pakt dat anders uit. Het ene stel maakt gebruik van de extra tijd samen en duikt vaker het bed in. Het andere stel zoekt juist momenten om alleen te zijn."


Knapperig tussendoortje: meelworm mag in EU worden gebruikt als voedsel

EU-burgers kunnen binnenkort voor het eerst insecten op het menu zetten. De gedroogde gele meelworm mag voortaan als voedingsmiddel dienen. De EU-landen stemden vandaag in met een voorstel van de Europese Commissie om de meelworm toe te laten voor gebruik als voedsel voor mensen.

De meelworm, eigenlijk een larf van de meeltor, kan als knapperig tussendoortje worden gegeten. Maar je vindt hem bijvoorbeeld ook in poedervorm als ingrediënt in koekjes of pasta.

Het insect is rijk aan onder meer belangrijke eiwitten en kan goed als vervanger voor vlees dienen. Insecten worden elders in de wereld al veel gegeten, maar in Europa wordt hooguit een enkele soort soms aan dieren gevoerd.

Miniatuurvoorbeeld Lees ook:

Krekels, meelworm en bitterballen van oesterzwam: Lidl komt met duurzame producten

De komende jaren moeten ze vaker op ons bord belanden, vindt bijvoorbeeld ook landbouwminister Carola Schouten. Het eten van insecten trekt een minder zware wissel op milieu en klimaat dan van bijvoorbeeld rundvlees.

De EU-landen stemden vandaag in met een voorstel van de Europese Commissie om de meelworm toe te laten voor gebruik als voedsel voor mensen, meldt de commissie. Zij handelt in de komende weken de formaliteiten af.Duitse politie gewaarschuwd voor gevonden granaat: blijkt seksspeeltje te zijn

Een vrouwelijke jogger vond in een bos bij de Duitse stad Passau een plastic zak met daarin een verdacht voorwerp dat op een granaat leek. Nadat de vrouw de politie had gewaarschuwd, kwam de explosievenopruimingsdienst ter plaatse. Al snel bleek het ontploffingsgevaar geweken, meldt de BBC. "Na het nauwkeurig bestuderen van de inhoud van de tas, kwamen de agenten er al snel achter dat het om een rubberen speeltje ging", laat de politie van Hauzenberg weten in een verklaring. De inhoud van de tas bestond verder uit een lege tube glijmiddel, twee ongebruikte condooms in een blikje en een USB-kabel. Om toch het zekere voor het onzekere te nemen, besloten de agenten een korte online zoektocht te starten. Die "bevestigde hun vermoeden dat er daadwerkelijk seksspeeltjes bestaan in de vorm van een handgranaat". De politie heeft de voorwerpen, die waarschijnlijk al langere tijd in het bos lagen, inmiddels opgeruimd. "Hoe ze daar terechtkwamen en waarom ze daar zijn blijven liggen, daar kan alleen naar geraden worden", leest de verklaring.


Indonesië wil twee YouTubers uitzetten om geschminkt mondkapje

Twee YouTubers gingen viral met een video waarin te zien is dat ze met een geschminkt mondkapje een winkel op Bali in gaan - en daarmee de coronaregels overtreden. De Indonesische autoriteiten zijn boos en willen de twee nu het land uitzetten. YouTubers Leia Se uit Rusland en Josh Paler Lin uit de Verenigde Staten deelden de video op 22 april. Daarin is te zien dat Se een supermarkt op Bali in wil gaan, maar wordt geweigerd omdat ze geen mondkapje draagt. Lin schminkt vervolgens een nepmondkapje op haar gezicht, waarna ze alsnog de winkel in kan.

Mondkapjesplicht. De video ging viral, maar de Indonesische autoriteiten zijn boos, schrijft CNN. Met de actie overtraden de twee namelijk de lokale coronaregels, die voorschrijven dat een mondkapje in winkels verplicht is. Het land is streng met het handhaven van de coronaregels. Bij een eerste overtreding kan de politie een boete aan buitenlanders opleggen van 1 miljoen Indonesische Ruphiah, omgerekend ongeveer 57 euro. Bij de tweede overtreding van de plicht kunnen buitenlanders het land uit worden gezet.


Mrs. Sri Lanka na paar minuten onttroond, want gescheiden

De winnaar van de Mrs. Sri Lanka-verkiezing heeft maar heel even van haar zege kunnen genieten. Pushpika De Silva kreeg de kroon als mooiste gehuwde vrouw van het land, maar die werd niet lang daarna van haar hoofd gerukt toen bleek dat ze gescheiden is. Aan die 'onttroning' hield De Silva naar eigen zeggen verwondingen over aan haar hoofd, waaraan ze in een ziekenhuis in Colombo is behandeld. In de reglementen van de verkiezing, die sinds 1985 wordt gehouden, staat dat de winnaar gehuwd moet zijn. Caroline Jurie, zelf Mrs. World en toevallig ook Sri Lankaanse, riep voor het oog van prominenten en camera's direct de nummer twee tot nieuwe winnaar uit, toen bleek dat De Silva gescheiden is. De Silva verliet vervolgens het podium. De Silva zegt zelf dat ze wel degelijk gehuwd is. Tegen Sri Lankaanse media zegt ze dat ze gescheiden van haar man leeft, maar nog steeds getrouwd is. Ze is van plan naar de rechter te stappen.


Sexuele voorlichting Autralie slaat plank mis

'Wil je een slokje van mijn milkshake?',

vraagt een meisje aan een jongen. Vervolgens smeert ze het drankje – ongevraagd – in zijn gezicht. Volgens het Australische ministerie van Onderwijs moet zo'n video jongeren leren over onvrijwillige seks. Experts vinden het bizar: 'Het beestje wordt niet bij de naam genoemd'.

De Australische regering komt met een wel heel opvallende campagne om jongeren seksueel voor te lichten. Honderden video's, gepubliceerd op het online platform The Good Society, moeten 14- tot 17-jarigen leren over seksualiteit. De campagne zorgde de afgelopen dagen voor felle kritiek in Australië en gaat viral op sociale media.

De reden? Het woord 'seks' komt in geen van de video's voor. In plaats daarvan worden er metaforen gebruikt om jongeren te leren over seksualiteit. Zo is er de video van het meisje dat een milkshake in het gezicht van een jongen smeert. Het zou uit moeten beelden hoe iemand seksueel misbruikt wordt. 

Of er is een video van een meisje dat bang is om in de zee te zwemmen vanwege alle haaien. Volgens The Good Society zou dat betekenen dat ze bang is om een seksueel overdraagbare aandoening (SOA) op te lopen, of zwanger te worden.

Australische experts noemen de campagne 'bizar'. Jacqui Hendriks, expert op het gebied van seksualiteit, vindt dat de video's omzeilen waar het werkelijk om gaat. "Alsof je over seks wilt praten, zonder over seks te praten", zegt ze.Grootste konijn ter wereld gestolen: 'Breng het alsjeblieft terug'

Het grootste konijn ter wereld, Darius, is gestolen. Het dier haalde ruim tien jaar het Guinness book of World Records vanwege zijn enorme lengte (129 centimeter). Nu is het konijn spoorloos. De politie is een onderzoek gestart.

Eigenaresse Annette Edwards looft een beloning van 1000 pond uit aan de vinder van Darius. Afgelopen weekend verdween het konijn uit zijn hok, dat bij Edwards in de achtertuin stond. Ze woont in het dorpje Stoulton, niet ver van de Britse plaats Worcester.

De politie van de regio Worcestershire doet onderzoek naar de diefstal. "Wij zijn op zoek naar getuigen na de verdwijning van een prijswinnend konijn", vertelt een woordvoerder aan de Britse krant The Guardian. "Wij vermoeden dat het reuzenkonijn in de nacht van zaterdag op zondag is gestolen."

De eigenaresse spreekt van een 'zeer verdrietige dag'. Ze looft 1000 pond (ruim 1150 euro) uit aan de vinder van het dier. Op Twitter smeekt Edwards de dieven om het konijn terug te brengen. "Hij is te oud om mee te fokken."


Problemen bij opstijgen vliegtuig, vrouwelijke passagiers zwaarder dan verwacht

Een softwareprobleem heeft afgelopen juli voor problemen gezorgd op het vliegveld van Birmingham in Groot-Brittannië. Een TUI-vlucht naar het Spaanse Mallorca was namelijk 1200 kilo zwaarder beladen dan waar de piloot rekening mee had gehouden. "Een ernstig incident", noemt Air Accidents Investigation Branch (AAIB) het voorval in een onderzoek, meldt de Britse krant The Guardian. De AAIB is een Britse toezichthouder voor de luchtvaart die dit soort voorvallen onderzoekt.

34 kilo verschil per vrouw.  De softwarefout ontstond na een update van het reserveringssysteem. Dit leidde ertoe dat 38 passagiers op de vlucht vanaf Birmingham International Airport een standaardgewicht van een kind kregen, in plaats van een volwassen vrouw. Dit is een verschil van 34 kilo per vrouwelijke passagier. "Maar de veiligheid van de vlucht kwam niet in gevaar", meldt de AAIB.

Door dezelfde fout vertrokken later die dag nog twee TUI-vluchten zwaarder dan berekend vanuit het Verenigd Koninkrijk. Daarna is het gewicht van de vliegtuigen handmatig gecontroleerd tot de fout was opgelost.

AAIB beschrijft de storing als een 'simpele fout' in het IT-systeem. De fout ontstond nadat een onbekend land had ingesteld dat een kind werd aangeduid aan 'Miss', en een volwassen vrouw als 'Ms'.

TUI reageert dat veiligheid voorop staat, schrijft de Britse krant. "Na dit op zichzelf staande incident hebben we een in ons IT-systeem geconstateerde storing gecorrigeerd."


Spaanse politie arresteert spookrijder met lijk in bijrijdersstoel

De Spaanse politie haalde gisteren een spookrijder van de weg. Toen agenten de auto inspecteerden, kwamen ze tot een schokkende ontdekking: in de bijrijdersstoel zat een lijk.

De 66-jarige automobilist werd door de politie staande gehouden omdat hij op de snelweg tegen het verkeer inreed. De man reed richting het noorden, maar keerde vlak voor de Franse grens om toen hij een politiecontrole naderde.

Het zou gaan om een Spanjaard die jarenlang in Zwitserland heeft gewoond. De man negeerde stoptekens van de politie en reed meer dan 30 kilometer op de snelweg tegen het verkeer in.

Pas toen de auto betrokken raakte bij een ongeval, wisten agenten de automobilist in te rekenen. In de bijrijdersstoel vonden ze het lijk.

Volgens Spaanse media gaat het vermoedelijk om de 88-jarige Zwitserse partner van de bestuurder, die drie weken geleden onder nog onduidelijke omstandigheden is overleden. De politie heeft een onderzoek ingesteld.


Groep vrouwen in Dubai gearresteerd om naaktopnames op balkon

Zeker twaalf vrouwen zijn in Dubai aangehouden nadat ze zaterdag naakt voor opnames op een balkon hadden geposeerd. Ze zijn aangeklaagd vanwege losbandig gedrag, een vergrijp waarvoor ze zes maanden celstraf kunnen krijgen.

Het Oekraïense consulaat in Dubai heeft de Britse omroep BBC intussen laten weten dat elf van de vrouwen de Oekraïense nationaliteit hebben. Volgens Russische media is ook iemand met de Russische nationaliteit gearresteerd.

Russische media hadden eerder gemeld dat onder de arrestanten ook acht Russische vrouwen waren, maar volgens het Russische persbureau Ria is de organisator van de opnamesessie een Rus. Hij kan tot anderhalf jaar gevangenisstraf worden veroordeeld.

Beelden die zaterdag vanaf een tegenoverliggend balkon zijn gemaakt, lijken in elk geval dertien ontklede vrouwen te tonen.

De politie in Dubai laat in een verklaring weten dat dit 'onaanvaardbare gedrag' niet strookt met 'de normen en waarden van de maatschappij in de Verenigde Arabische Emiraten'. Wie pornografisch materiaal publiceert, kan volgens de politie een gevangenisstraf en een geldboete tegemoetzien.


Huwelijk tussen vrouwen eindigt vaakst in scheiding.

Huwelijken tussen twee vrouwen eindigen vaker in een scheiding dan een huwelijk tussen een man en een vrouw of een huwelijk tussen twee mannen. De specifieke discriminatie van lesbiennes kan een reden zijn dat de huwelijken vaker stranden, zegt Tanja Ineke, voorzitter van het COC. Gebrek aan acceptatie onder meer te zien in opmerkin­gen van mannen en jongens, zoals: ,,Als je een keer een goede beurt krijgt, gaan je gevoelens voor vrouwen wel over.'' Of: ,,Mag ik misschien met jullie meedoen?''  Van de 580 in 2005 gesloten huwelijken tussen twee vrouwen was tien jaar later ruim 30 procent geëindigd in een echtscheiding. Bij man en vrouw was dit in 18 procent van de gevallen zo en bij de huwelijken tussen twee mannen 15 procent, zo meldt het CBS woensdag.

Het was 1 april (komende vrijdag) vijftien jaar geleden dat in Nederland het eerste homohuwelijk werd gesloten. Nederland was daarmee het eerste land ter wereld waar twee mensen van hetzelfde geslacht met elkaar mochten trouwen.


vrouwen in Zwitserse leger kunnen voortaan vrouwenondergoed krijgen

Voor het eerst krijgen vrouwen in het Zwitserse leger de beschikking over vrouwenondergoed als onderdeel van hun uitrusting. Die mogelijkheid moet de belangstelling van vrouwen voor een functie bij defensie aanwakkeren.

In de testfase worden twee verschillende sets ondergoed ter beschikking gesteld, schrijft de BBC op zijn website: eentje voor koud en eentje voor warm weer. Tot nu toe werd nieuwe rekruten alleen mannenondergoed verstrekt.

"De uitrusting is toegesneden op mannen", zegt het parlementslid Marianne Binder tegen de BBC. " Maar als het leger echt vrouwelijker wil worden, zijn passende maatregelen nodig." Niet alleen het ondergoed, maar het complete uniform van Zwitserse vrouwelijke militairen is identiek aan dat van hun mannelijke collega's.

Het uniform van het Zwitserse leger stamt uit het midden van de jaren 80. Een woordvoerder zegt dat de kleding uit de tijd is geraakt.

De hele gevechtsuitrusting krijgt een upgrade, zegt hij, inclusief kogelvrije vesten en rugzakken. "De focus ligt op pasvorm en functionaliteit." Het vrouwenondergoed komt straks inderdaad in twee soorten beschikbaar, bevestigt hij: kort voor de zomer, lang voor de winter. Van de Zwitserse militairen is 1 procent vrouw. Dat moet in 2030 zijn opgelopen tot 10 procent.


Blijdschap in Franse dierentuin om parende panda's

Grote blijdschap in de Franse dierentuin Beauval. Daar deden twee reuzenpanda's het afgelopen weekend zeker acht keer met elkaar. Het is nog te vroeg om te zeggen of er een babypanda komt, maar de dierenverzorgers zijn dolenthousiast vanwege het 'tamelijk actieve' stel.

Het gaat om een vrouwelijke panda met de naam Huan Huan, die de Franse dierentuin van China te leen heeft gekregen. Zij paarde afgelopen weekend met de mannelijke panda Yuan Zi.

De voortplanting van de reuzenpanda is ontzettend complex. De dieren zijn solitaire dieren en dus erg op zichzelf, hebben een lage sekslust en het vrouwtje is maar een paar dagen per jaar vruchtbaar. Daarnaast moeten de panda's elkaar leuk vinden. Euforie in Ouwehands Dierenpark om pandaparing: 'Ik moet er nog van bijkomen' De dierentuin laat aan The Guardian weten dat het vrouwtje 'hoge tonen' maakte en het mannetje 'schor' klonk. Volgens de dierenverzorgers is dat een goed teken. Toch blijft het de komende weken nog spannend of Huan Huan zwanger is. En zelfs dan blijft het nog lang onduidelijk of er inderdaad een babypanda komt.


'Memphis' intikken op Twitter leidt tot verbanning

Of het nu gaat om de voetballer, de Egyptische ruïnestad of de geboorteplaats van de rock-'n-roll, wie vorig weekend het woord Memphis noemde op Twitter, werd prompt van het platform verbannen. Een foutje, zegt het sociale medium nu.

De bug viel sportfans als eerste op, toen alle berichten over Memphis Depay door Twitter werden verboden. "Je mag geen privégegevens van andere personen plaatsen zonder hun uitdrukkelijke toestemming", stond er in de waarschuwing die verbaasde gebruikers ontvingen.  Ook fans van basketbalteam Memphis Grizzlies uit de Amerikaanse staat Tennessee werd verboden de verloren wedstrijd tegen de Oklahoma City Thunder te bespreken. Het team zelf had het uit voorzorg maar over "het m-woord".


Poolse man zakt voor 192ste keer voor theorie-examen rijbewijs.

Een Poolse man is voor de 192ste keer gezakt voor het theorie-examen voor zijn rijbewijs. Volgens lokale media heeft nog nooit iemand in Polen zo veel mislukte pogingen gedaan. De 50-jarige inwoner van de stad Piotrków Trybunalski probeert al zeventien jaar zijn rijbewijs te halen. Waarom hij zo'n grote moeite heeft met de toets, is niet duidelijk. Hij heeft intussen een klein kapitaal uitgegeven aan theorie-examens waarvoor hij zakte. Poolse media melden dat de gemiddelde Pool het theorie-examen in twee of drie keer haalt. De man is niet de enige persoon die ver boven het gemiddelde zit. In dezelfde regio heeft iemand anders veertig pogingen gedaan. Elders in het land, in de stad Opole, zou iemand het theorie-examen 113 keer hebben gemaakt.


Mondkapje op? Mexicaans restaurant in Texas overladen met bedreigingen. (No mask no Taco)

Een Mexicaans restaurant in Texas is overladen met bedreigingen nadat het bekend had gemaakt dat de mondkapjesplicht er van kracht blijft. In de Amerikaanse staat vervallen deze week alle coronamaatregelen. "Mensen zeiden dat ze ons personeel aan zullen geven bij immigratie. Dit is echt verschrikkelijk." De gouverneur van Texas liet vorige week weten dat de staat weer open gaat: niemand hoeft er meer mondkapjes te dragen en alle bedrijven mogen de deuren gewoon openen. Het virus is niet plotseling verdwenen, maar volgens de autoriteiten zijn coronamaatregelen er niet langer nodig.Niet iedereen is het eens met die plotselinge koerswijziging. De burgemeesters van de steden Mission, Houston en Dallas roepen iedereen gewoon nog op om mondkapjes te blijven dragen. Waar mondkapjes ook verplicht blijven? In het Mexicaanse restaurant Picos, in de Texaanse stad Houston. De eigenaresse van die eetgelegenheid vertelde aan de Washington Post dat iedereen die een hapje komt eten verplicht is een mondkapje op te doen. 0Dat leverde een zee aan boze reacties op. Mensen wendden zich tot sociale media om hun onvrede met de beslissing van het restaurant te uiten. Sommige mensen schreven dat ze de Mexicaanse medewerkers aan zouden geven bij immigratie. "Dit is echt verschrikkelijk", vertelt eigenaresse Monica Richards. "Mensen hebben geen benul hoe het is om een bedrijf te hebben in deze moeilijke tijden. Als er dan negatieve reacties komen, terwijl wij alleen maar proberen om iedereen veilig te houden. Dat slaat voor ons gewoon nergens op."


Dronken man rijdt met opengeklapte motorkap door na ongeluk

De politie heeft een Tilburger opgepakt op de A16 bij Prinsenbeek die heel gevaarlijk reed. Zijn auto was zwaar beschadigd, de motorkap stond omhoog voor zijn voorruit en hij keek naar buiten met zijn hoofd uit het raam. Het bleek dat de 44-jarige man was weggereden van de plek waar hij een ongeluk had gehad. Ook had hij gedronken en vermoedelijk drugs gebruikt, meldt de politie. Maar dat was nog niet alles: zijn rijbewijs was niet meer geldig en ook al eens eerder geschorst. De bestuurder is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar weigerde hij volgens de politie mee te werken aan een bloedproef. Dat politie was gewaarschuwd door een andere automobilist, die de man had zien rijden. Medewerkers van Rijkswaterstaat hebben na een zoektocht op de A59 een beschadigd ANWB-bord aangetroffen. Daar lagen stukken plastic die overeenkomen met de auto van de verdachte. De auto is total loss


Amerikaanse vrouwen vermommen zich als bejaarden om coronaprik te krijgen

Twee vrouwen in de Amerikaanse staat Florida hebben zich als bejaarden verkleed in een poging een tweede coronaprik te krijgen, zo melden Amerikaanse media vrijdag. Het tweetal meldde zich bij een vaccinatielocatie in Orange County en had zich vermomd met mutsen, handschoenen en een bril.

"Ik weet niet hoe ze er de er eerste keer mee zijn weggekomen", zei Raul Pino, een lokale gezondheidsfunctionaris.

De vrouwen zijn volgens de politie 44 en 34 jaar oud. Daardoor hebben ze volgens de regels geen voorrang: in Florida geldt die alleen voor mensen van 65 jaar of ouder, zorgmedewerkers en mensen die in een zorginstelling wonen.

Het duo viel door de mand toen ze zich moesten legitimeren. Ze hadden bij het registreren voor de vaccinatie gelogen over hun leeftijd, aldus de politie. De vrouwen hebben een waarschuwing gekregen.


Dolly Parton geprikt met ´eigen´ coronavaccin

Dolly Parton heeft dinsdag haar eerste coronaprik gehad. Voor de 75-jarige wereldster was het een bijzonder moment, omdat ze werd ingeënt met het vaccin van farmaceut Moderna. De zangeres heeft daar zelf een miljoen dollar ingepompt.


Beer bijt vrouw in billen op buitentoilet in Alaska.

Een Amerikaanse vrouw kreeg een vervelende en pijnlijke verrassing toen ze gebruikmaakte van een buitentoilet in de staat Alaska. Ze werd in haar billen gebeten door een beer. Die zat verstopt in het gat van het toilet.De lokale zender KTUU sprak met het slachtoffer, Shannon Stevens. Ze deelt haar verhaal 'hoewel het een beetje gênant is'.

Het zit zo: Shannon kampeerde vorig weekend samen met haar broer in zijn joert (een traditionele tent) in Alaska. Na het eten moest ze even gebruikmaken van het toilet.

Vrij snel nadat ze was gaan zitten, werd ze in haar billen gebeten. Ze schreeuwde zo hard, dat haar broer Erik een kijkje kwam nemen. "Ik opende het toilet, maar kon niets zien", vertelt hij. "Toen ik er met een lamp in scheen, zag ik een beer zitten. Dat had ik niet verwacht."

De bijtwond van Shannon heeft gelukkig geen ernstige gevolgen. Ze vertelt dat de wond alweer bijna genezen is. Eén ding heeft ze wel overgehouden aan deze ervaring: een goed verhaal.


Gevaccineerd? In Tel Aviv krijgen jongeren dan een gratis shotje

Neem een shot, krijg een shotje.' Met die campagneslogan probeert Israël jongeren te vaccineren. Wie zich gisteravond in een van pop-up bars in Tel Aviv liet vaccineren, kreeg een alcoholische versnapering cadeau. 'Zo ondersteunen we ook de lokale horeca.'

Een afspraak maken is niet nodig en het vaccin is gratis. De gemeente van Tel Aviv wil het jongeren zo gemakkelijk mogelijk maken om zich te laten vaccineren.

Daarom worden er deze week op verschillende plekken in de stad pop-up bars geopend, waar vrijwilligers mensen inenten. Dat schrijft de Jerusalem Post.

Alsof dat nog niet genoeg is, besloot de gemeente met een extra stimulans te komen. Wie een eerste prik laat zetten, krijgt een tegoedbon voor een gratis drankje. "Als de jongeren niet op komen dagen om zich te laten vaccineren, komen wij wel naar de jongeren", legt Maya Nouri, van de gemeente Tel Aviv, uit aan de krant.

Omdat horecagelegenheden nog gesloten zijn, mogen de jongeren na hun gratis drankje niet blijven hangen. Na de twee shots moeten ze de bar verlaten.

Nouri legt uit dat het heel belangrijk is dat jongeren zich laten vaccineren: "Alleen zo kunnen we terugkeren naar een normale wereld."

De brancheorganisatie van horecagelegenheden in Tel Aviv is dolblij met de actie. "Horecazaken zijn bijna een jaar dicht en we missen hun afwezigheid. Hoe eerder we ons laten vaccineren, hoe sneller we ons oude leven terugkrijgen."

Israël is wereldwijd vaccinatiekampioen: het inenten verloopt er in rap tempo.

Inmiddels heeft ruim zeventig procent van de bevolking zeker één vaccinatie gehad. Zo zijn miljoenen inwoners inmiddels al beschermd tegen het virus, terwijl er in Nederland slechts enkele honderdduizenden prikken zijn gezet.


‘TikTok-held’ zet filmpjes online waarin hij 265 km/u rijdt: rijbewijs kwijt


Een 20-jarige inwoner van Heiloo moest zijn beginnersrijbewijs inleveren, nadat hij zo’n veertig filmpjes op Instagram en TikTok had gezet. Daarop is te zien hoe hij rondscheurt met levensgevaarlijke snelheden. De zoektocht naar de wegpiraten begon toen de politie een Instagramfilmpje kreeg toegestuurd. Daarop was te zien hoe iemand met 220 km/u over de A9 bij Heemskerk scheurde. Na onderzoek troffen de agenten zo’n 40 video’s aan op Instagram en TikTok van gevaarlijk verkeersgedrag. Zo was bijvoorbeeld te zien hoe er met een snelheid van 190 km/u door de bebouwde kom van Alkmaar werd gescheurd. Op een andere, nog niet geïdentificeerde weg werd zelfs 265 km/u gehaald. De politie weet de precieze snelheden, omdat de kilometertellers prominent in beeld werden gebracht. Uiteindelijk leidde de online zoektocht naar twee verdachten: een 18-jarige man uit Den Oever en een 20-jarige inwoner van Heiloo. Zij moesten zich allebei melden op het politiebureau om een verklaring af te leggen. Beiden kregen een bekeuring. De man uit Heiloo bleek een zogeheten 'beginnend bestuurder’. Hij moest direct zijn rijbewijs inleveren.


Opkomst ‘coronabeha’: lekker los en zonder beugel


De lockdown heeft allerlei bijzondere effecten op het menselijk gedrag maar één gevolg is wel echt apart: Nederlandse vrouwen schaffen sinds de pandemie ander ondergoed aan. Zo blijken ‘minder opgeprikte’ bh’s zonder vulling en beugel in tijden van thuiswerken opeens opvallend populair.  Onder andere lingerieketen Hunkemöller ziet een stijging in de verkoop van ‘beha’s die minder geconstrueerd zijn of opgebouwd zijn met extra zachte materialen’. Dan gaat het om ‘zachte naadloze tops en bralettes’ en ‘meer fashionable beha’s zonder beugel of cups’. Ook de zogeheten ‘wire free beha's’ van het eigen merk gaan hard.Thaise koning dreigt echtgenote uit beeld te drijven.

De echtgenote van de Thaise koning Maha Vajiralongkorn is sinds 28 december niet meer in het openbaar gezien. Koningin Suthida zou haar man vertegenwoordigen bij een begrafenisplechtigheid, maar in plaats van de koningin verscheen de koninklijke bijvrouw Sineenat. Het paleis gaf geen uitleg voor de afwezigheid van Suthida. Ze verscheen zondagavond wel kort in het koninklijk journaal op de Thaise televisie, maar daarbij bleek het om opnames te gaan die halverwege december waren gemaakt. Waarnemers spreken over een felle interne strijd tussen de koningin en de 'nobele gezellin' om de gunsten van de als wispelturig bekendstaande koning. Die vertoonde zich de laatste tijd steeds vaker met Sineenat, in Thailand beter bekend als Koi. Zondag verspreidde het hof een stichtend bedoelde tekening die de koning had gemaakt. Wat meteen opviel aan de prent, was de verwijzing naar Koi. Het feit dat eerder in de officiële agenda was aangekondigd dat de koningin naar de begrafenisplechtigheid zou gaan, gold voor velen echter als geruststelling dat Suthida niet aan de kant is geschoven. Suthida zou niet de eerste echtgenote van Vajiralongkorn zijn die aan de kant wordt geschoven. Drie vrouwen gingen haar al voor.


Dode man ligt maanden in Weens appartement: 'Vergeten' door gemeente

Een man heeft twee maanden dood in zijn appartement in het Oostenrijkse Wenen gelegen, omdat het stadsdeel 'vergeten' was hem na zijn overlijden op te laten halen. "Dit is een hele ongelukkige samenloop van omstandigheden", zegt een ambtenaar.

De 66-jarige man, die alleen leefde en al lange tijd ziek was, overleed november vorig jaar in zijn appartement in Wenen.

Zijn buurvrouw, die wel eens voor hem zorgde, maakte melding van zijn dood. Ze belde de politie, omdat ze niet wist of de man vrienden of familieleden had die naar hem omkeken.

Ze ging ervanuit dat de politie de zaak afhandelde en de man een waardige begrafenis zou geven, schrijft The Guardian. Maar niets bleek minder waar.

Want toen de buurvrouw enkele weken geleden met een notaris meeging naar de woning om het testament te zoeken, troffen ze de overleden man opnieuw aan. Hij lag nog op dezelfde plek als waar ze hem ruim twee maanden daarvoor gevonden had.


Vader, moeder én hun pasgeboren dochter uit Uden jarig op dezelfde dag

Joost en Nicole uit Uden moesten erom lachen toen ze een relatie kregen; jarig zijn op dezelfde dag. Als klap op de vuurpijl werd een paar dagen geleden hun eerste kindje Bobbi geboren. Ook zij viert vanaf nu, net als haar ouders, haar verjaardag op 28 januari."Een heel bijzonder cadeau op onze verjaardagen", zegt Joost van den Heuvel tegen Omroep Brabant. Volgens hem is er geen opzet in het spel. "Daar houd je geen rekening mee als je een kindje wilt krijgen. Je gaat proberen en je ziet wel wanneer het lukt." Toen Nicole zwanger bleek, realiseerden ze zich al snel dat de uitgerekende datum erg in de buurt lag van hun eigen verjaardag. Zij rekenden zelf op 2 februari, de gynaecoloog op 30 januari. "We wilden eigenlijk dat onze kleine gewoon een eigen verjaardag zou hebben", zegt Van den Heuvel. Maar toen Bobbi daadwerkelijk op hun verjaardag werd geboren, vonden ze het eigenlijk toch wel leuk. Bovendien is het wel zo praktisch. "Vanaf dat moment vonden we het extra leuk dat het op onze dag is." Moeder en dochter maken het goed en volgens Van den Heuvel geniet het gezin volop. "Ik kan sinds de geboorte niet stoppen met lachen."


Auto met beslagen ruiten in bosjes blijkt mobiele thuiswerkplek

De politie Someren stuitte vanochtend op een man die op een opmerkelijke plek aan het thuiswerken was. De man zat in zijn auto, die hij had omgebouwd tot kantoor.

Agenten zagen de auto in het buitengebied staan, half in de bosjes. "Wij zagen beslagen ruiten en vroegen ons oprecht af wat iemand dáár nu moest doen", schrijft de politie op Instagram. "Toen wij aankwamen zwaaide het achterportier open en hadden wij zicht op een volledig ingerichte (mobiele) 'thuiswerkplek'."

Op de foto die de politie maakte, is een man op de achterbank van een auto te zien, met een laptop, groot beeldscherm, muis, toetsenbord en een houten tafeltje.

De man gaf volgens Omroep Brabant aan dat hij even rustig wilde werken, in plaats van thuis met de kinderen in huis. "Heel begrijpelijk en 10 punten voor de creativiteit!", aldus de politie.Op twee na grootste prijs in historie VS gevallen: inwoner wint miljard dollar

De jackpot van de Amerikaanse loterij Mega Millions is gevallen op één lot van een inwoner uit de Amerikaanse staat Michigan. De geluksvogel kan daardoor de op twee na grootste prijs in de historie van het land op zijn rekening bijschrijven: ruim 1 miljard dollar (omgerekend zo'n 821 miljoen euro). De winnaar kan ervoor kiezen om in één keer zo'n 740 miljoen dollar te accepteren, of het volledige geldbedrag in de komende dertig jaar te ontvangen. Tien andere Amerikanen ontvangen ten minste 1 miljoen dollar. De jackpot op de getallen 4, 26, 42, 50, 60 en 24.Trouwe hond wacht dagenlang bij Turks ziekenhuis op ziek baasje

Een ontroerend verhaal uit Turkije. Daar heeft een trouwe hond bijna een week lang voor de deur van een ziekenhuis gewacht, in de hoop dat haar baasje weer naar buiten zou komen. De eigenaar van de hond, Cemal Senturk, werd op 14 januari opgenomen in het ziekenhuis in het Noord-Turkse Trabzon, een stad aan de kust van de Zwarte Zee. Hij had een hersenbloeding en had dringend medische hulp nodig. Toen Senturk werd opgehaald met de ambulance achtervolgde zijn hond, genaamd Boncuk, de ambulance naar het ziekenhuis, meldt de Britse krant The Guardian. Senturks dochter had de hond daar toen opgehaald en mee naar huis genomen, maar Boncuk ontsnapte en rende terug naar het ziekenhuis, op zoek naar zijn baasje. De hond heeft daar vervolgens dagenlang gezeten, melden lokale media. Volgens een beveiliger van het ziekenhuis kwam Boncuk iedere dag om 9.00 uur aangelopen, en bleef ze voor de ingang van het ziekenhuis wachten tot het donker werd.


Schadevergoeding voor Ikea-klanten die handen met gootsteenontstopper wasten

Klanten van Ikea in Haarlem die vorig jaar mei gewond raakten toen ze bij de ingang hun handen ontsmetten met gootsteenontstopper krijgen een schadevergoeding van max 800 euro's. Dat meldt het letselschadebureau.. De klanten dachten bij de ingang hun handen te ontsmetten met een fles desinfecterende handgel, maar in werkelijkheid bleek in de fles een brandende vloeistof te zitten. Acht bezoekers liepen daardoor brandwonden op. Ook een medewerker van Ikea zelf raakte gewond.In de fles zou volgens het bureau riool- en gootsteenontstopper hebben gezeten, per ongeluk verkeerd bijgevuld door een schoonmaakster. Dit veroorzaakte een chemische reactie. Nog voordat de slachtoffers de winkelvloer boven hadden bereikt, begonnen hun handen enorm te branden en pijn te doen.

De gewonde klanten werden opgevangen in het bedrijfsrestaurant. Sommigen waren met brandende handen en al zelf naar huis gegaan, en kwamen er pas na de eerste berichten achter wat er met ze was gebeurd, meldt het letselschadebureau.

Huisartsen van de cliënten constateerden de volgende dag eerstegraads brandwonden, open wonden en dikke handen. Ikea keert de slachtoffers schadevergoedingen uit van 250 tot 800 euro, afhankelijk van de duur en de ernst van de klachten.


Egyptische banketbakster opgepakt vanwege cakejes in de vorm van geslachtsdelen


Een banketbakster in Egypte is opgepakt nadat ze cakejes had gebakken met penisvormige versieringen. Beelden van de cakejes gingen rond op sociale media, waarna de autoriteiten ingrepen. De vrouw werd gearresteerd in haar woning. Dat melden buitenlandse media. Ze had de cakejes gebakken voor een verjaardagsfeestje dat georganiseerd werd bij een chique sportvereniging in de Egyptische hoofdstad Caïro: De cakes waren versierd met penissen en onderbroeken. Egyptische autoriteiten melden dat zulke voorwerpen 'verboden zijn volgens de islam'. Ook zouden de baksels indruisen tegen de 'Egyptische waarden'.

Lokale media melden dat de vrouw werd geïdentificeerd na gesprekken met ooggetuigen. De Egyptische minister van Jeugd en Sport, Ashraf Shoby, zegt de zaak te onderzoeken. Ook de feestgangers riskeren een boete. De vrouwelijke bakker zou in tranen aan de openbaar aanklager hebben verteld dat de organisatoren van het feestje haar opdracht hadden gegeven de cakejes met de penissen te versieren. Ze is op borgtocht vrijgelaten.


Auto belandt op zijkant in achtertuin in Zwijndrecht

In Zwijndrecht is deze week een auto op zijn zijkant in de achtertuin van een huis terechtgekomen. Een ongelukkig moment tijdens het inparkeren was de oorzaak van het ongeluk. Achter het huis ligt een parkeerplein. Een stel dat een paar huizen verderop woont, kwam terug van het boodschappen doen en de bestuurder wilde achteruit inparkeren. Op het moment dat zij op de juiste plaats wilde afremmen, trapte ze vol op het gaspedaal. De auto knalde vervolgens dwars door een schutting heen en kantelde ook nog eens. Het stel is zelf zonder kleerscheuren uit de auto gekomen. De schade aan de auto en de tuin was wel aanzienlijk.


Dronken automobilist valt in slaap bij de McDrive in Almelo.

Het leek een automobilist gisteren een goed idee: nadat hij wat alcoholische versnaperingen had genuttigd nog even wat eten halen bij de McDrive. De medewerkers van de McDonald's in Almelo keken echter raar op toen de 25-jarige automobilist in slaap was gevallen achter het stuur. De bestuurder mocht doorrijden naar het volgende raam toen hij zijn bestelling had doorgegeven. De auto bleef echter stilstaan en de man zat op een vreemde manier in het voertuig. Daarom besloten medewerkers van het fastfoodrestaurant de politie in te schakelen. De agenten hadden al snel door dat de man in slaap was gevallen. Met enige moeite werd hij gewekt door de politie, waarna hij is meegenomen naar het bureau voor een test. Bij het blazen blies hij ruim drie keer meer dan de toegestane hoeveelheid. De automobilist is zijn rijbewijs kwijt en er wordt ook een proces verbaal tegen hem opgemaakt.


Burgemeester Antwerpen doet interview per ongeluk in onderbroek

Bart de Wever, de burgemeester van Antwerpen, begon het jaar zaterdag met een gênant moment. De Vlaamse politicus werd geïnterviewd door de Belgische zender Radio 2, maar had niet door dat in de spiegel van zijn slaapkamer zijn onderbroek was te zien.


Ouders moeten vernietigde pornocollectie van zoon (42) vergoeden.

Een Amerikaans echtpaar moet een vergoeding betalen aan hun zoon omdat ze zijn omvangrijke pornocollectie hebben vernietigd. Een rechter bepaalde deze week dat de ouders niet aan zijn bezittingen hadden mogen komen.

David Werking (42) trok in 2016 na een scheiding weer in bij zijn ouders Paul en Beth in Grand Haven, Michigan. Toen hij een klein jaar later weer vertrok, liet hij zijn ouders zijn bezittingen nazenden. Bij het uitpakken miste hij dozen vol porno en seksspeeltjes. Zijn vader meldde hem dat hij alles had weggegooid, geschokt door de hoeveelheid en aard van het materiaal. "Ik had je gewaarschuwd dat als ik ooit porno in mijn huis zou aantreffen ik het zou vernietigen", schreef hij in een mail die als bewijsmateriaal werd ingediend voor het proces.

 "We telden twaalf verhuisdozen vol pornografie en nog eens twee vol seksspeeltjes. We zijn een flinke tijd bezig geweest met de vernietiging ervan."

De zoon spreekt er schande van dat zijn ouders zijn collectie weggegooid hebben. "Je mag niet zomaar spullen vernietigen omdat je het niks vindt of het er niet mee eens bent."
2020

32-jarige mama houdt ervan om in het openbaar naakt rond te lopen: “Ik doe in mijn blootje open voor de pizzabezorger”

Een Amerikaanse mama van 32 jaar oud deed op sociale media haar boekje open over haar voorliefde voor naakt te gaan stappen en rond te wandelen. Molly Spock uit de Amerikaanse stad Los Angeles verloor haar job vanwege COVID-19, maar pikte de draad weer op, dit keer als stripster.Naar eigen zeggen gaf het haar eigen seksleven een boost. Toen ze opgroeide, haatte ze al van jongs af het gevoel van kleding op haar huid. Daarom liep ze thuis al meermaals in haar blootje rond. In 2009 waagde ze zich aan haar eerste nudistenresort in Palm Springs, Californië.Daar speelde ze hele dagen naakt tennis en voelde ze zich sexy en energiek. Ze zou het exhibitionisme omarmen en geniet ervan om bekeken te worden. Ook op sociale media lijken haar foto’s en opmerkelijke verhaal afgetrapt te zijn. Haar partner, de 34-jarige Louis, heeft er kennelijk geen probleem mee. Meer zelfs, hij zou haar regelmatig vergezellen in haar naakte escapades.


Oostenrijks dorp veranderd naam.

Het wereldberoemde Oostenrijkse dorpje Fucking verandert zijn naam vanaf 1 januari in Fugging. De inwoners waren het zat dat hun plaatsnaamborden steeds werden gestolen, melden Oostenrijkse media donderdag.

Fucking, een dorp met ongeveer honderd inwoners, was in het verleden vaak in het nieuws door zijn naam. Die heeft geen betekenis in het Duits, maar in het Engels is het een krachtterm.

Inwoners van het dorp drongen al jaren aan op een naamswijziging, hoewel de naam ook werd benut. Vorig jaar gebruikten activisten de naam van het dorp in de strijd voor klimaatbescherming. Ze plaatsten plakkaten boven en onder de plaatsnaamborden, zodat "ons klimaat is Fucking belangrijk" te lezen was.

De burgemeester van Fucking wil tegenover Kronen Zeitung niet reageren op de naamsverandering. "We hebben ondertussen wel genoeg mediahypes gehad."


Deze vrouw heeft de grootste mond ter wereld: Ik krijg heel bizarre verzoekjes

De Amerikaanse Samantha Ramsdell wordt de trotse eigenaar genoemd van de grootste mond ter wereld. Haar mond levert haar heel wat geld op en – hoe kan het ook anders – behoorlijk wat (vreemde) verzoekjes.

Met 8,89 centimeter breed en 10,16 centimeter hoog mag Samantha Ramsdell er vrij zeker van zijn dat haar mond het grootste exemplaar ter wereld is. De 30-jarige medisch vertegenwoordiger uit Stamford (Connecticut) pronkt er maar al te graag mee op TikTok en verdient zo 12.000 euro per video voor haar 877.000 volgers.

Mensen vragen haar de gekste dingen, zo vertelt ze in ‘This Morning’. “Ik krijg heel wat verzoekjes, het ene al wat normaler dan het andere. Zo vragen mensen me om pizza of andere dingen te eten, maar er zijn er ook bij die foto’s of video’s willen van mij terwijl ik mijn mond zo hard mogelijk open doe gedurende dertig seconden”, lacht ze.

Hoewel ze via TikTok al behoorlijk wat geld verdient, raden sommigen haar aan om met OnlyFans te beginnen. “Als ik de grootste mond ter wereld had, dan zou ik OnlyFans gebruiken in plaats van TikTok” en “OnlyFans betaalt beter”, luidt het onder meer.

En uiteraard moest een enkeling weer over de schreef gaan. “Het is de droom van elke man om dingen in haar mond te steken”, klinkt het.
Vliegtuig botst op beer bij landing in Alaska.

In de Amerikaanse staat Alaska is een vliegtuig tijdens de landing tegen een beer gebotst. De piloot wist de Boeing 737-700, met plek voor 124 passagiers, wel veilig tot stilstand te krijgen.

Aan boord raakte niemand gewond, de beer heeft het ongeluk niet overleefd.

Het ongeluk gebeurde op het vliegveld van Yakutat, een dorp in het zuiden van Alaska dat niet door wegen verbonden is met de buitenwereld.

Het vliegveldpersoneel had de landingsbaan tien minuten voor de landing geïnspecteerd en niets vreemds gezien, aldus de luchtvaartmaatschappij Alaska Airlines tegen regionale media. Vlak bij de dode beer vond het personeel een berenwelp. Die was ongedeerd.


Indiërs moeten meer suiker eten

Een grote campagne in India roept de inwoners van het land op om meer suiker te eten. India kampt met een groot overaanbod van het witte poeder. De Indiërs worden onder meer aangespoord door artikels met titels als ‘Eet, drink en wees gezond: een beetje suiker kan geen kwaad’. Terwijl bijna elke diëtist van de daken schreeuwt dat we allemaal minder suiker zouden moeten eten, gebeurt in India exact het tegenovergestelde. Daar is door de Indian Sugar Mills Association (ISMA) een grootschalige campagne op poten gezet om de inwoners van het land richting de zoetigheden te duwen. Dat doet het omdat de suikerproductie waarschijnlijk dit jaar zal groeien tot 31 miljoen ton, maar de overheid dreigt ermee om te snijden in de subsidies voor de export ervan. De markt dreigt dus met een overschot te blijven zitten. In absolute cijfers is het land nu al de grootste suikerconsument ter wereld, maar per persoon komt dat ‘slechts’ neer op ongeveer 19kg per jaar, wat ruim onder het wereldwijd gemiddelde ligt. De campagne probeert op verschillende manieren om dat cijfer omhoog te krijgen. Op de nieuwe website van ISMA staan onder andere artikels met als titel ‘Eet, drink en wees gezond: een beetje suiker kan geen kwaad’.


Bril beschermt tegen corona.

Brildragers worden minder vaak in het ziekenhuis opgenomen vanwege ernstig verloop van covid-19. Dat zou erop kunnen wijzen dat het dragen van een bril inderdaad beschermt tegen het SARS2-coronavirus.

Viroloog dr. Coretta Van Leer van het UMCG vindt het niet verrassend. ,,We weten ook van andere luchtwegvirussen dat je via de ogen geïnfecteerd kan raken’’, zegt Van Leer. Brillenglazen vormen een extra barrière voor het coronavirus.


Italiaan wint na 43 dagen hardloopwedstrijd over 4.989 kilometer

Het bestaat echt, een hardloopwedstrijd over 4.989 kilometer. Vijf mensen schreven zich in voor de 3.100 Mile Race in Salzburg, drie van hen hebben de finish gehaald.

De Italiaan Andrea Marcato, een academicus die werkt in een vegetarische voedingsmiddelenfabriek, won in een 'tijd' van 43 dagen, 12 uur, 7 minuten en 43 seconden. Hij versleet daarbij negen paar schoenen.

De deelnemers mochten tussen zes uur 's morgens en middernacht lopen. De 4.989 kilometer die ze moesten afleggen is gelijk aan de afstand van 118 marathons achter elkaar.

De 3.100 Mile Race bestaat sinds 1997. Slechts 49 lopers wisten de wedstrijd te voltooien. De Finse postbode Ashprihanal Aalto was in 2015 de allersnelste. Met een gemiddelde van 123 kilometer per dag finishte hij na 40 dagen, 9 uur en 6 minuten.


Koude bitterbal: inbreker eet op z'n gemak bevroren snacks in cafetaria

De eigenaar van een cafetaria in de gemeente Zaltbommel moet vreemd opgekeken hebben toen hij zondagochtend zijn zaak binnenliep. Een inbreker zat daar rustig aan de keukentafel te ontbijten. De man had de kastjes van de cafetaria opengetrokken en daar flink wat drank en snacks uit gepakt. "Gespreid over de tafel zagen wij diverse versnaperingen liggen", schrijft Politie Bommelerwaard op Facebook. Hij had zichzelf voorzien van onder andere jenever, energiedrank en bevroren kaassouflés en -bitterballen. De inbreker is een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij is door de politie aangehouden. "Op het politiebureau bleek dat de verdachte ook nog werd gezocht voor een andere inbraak die hij ergens in het midden van Nederland had gepleegd", zegt de politie. De man is overgebracht naar een cellencomplex in Nijmegen.

Kat met overgewicht komt binnen bij Dierenbescherming: “Adélé kreeg veel te veel snoepjes”

“Dit hebben we echt nog nooit gezien. Ook onze dierenartsen kunnen hun ogen niet geloven.” De medewerkers van Dierenbescherming Mechelen geloofden haast niet wat ze zagen toen ze een poes binnenkregen van meer dan 9 kilo.

Ze zijn wat gewend in het asiel, maar een kat zoals Adélé hadden ze nog nooit gezien. Het dier, eerder een bol pels met een klein hoofdje, woog maar liefst 9,130 kilo. De kat is zo dik dat ze zich niet meer kan wassen, waardoor haar vacht overal is beginnen klitten. “Aanvankelijk ging ze even bij ons op pension komen omdat het baasje ziek was, maar we hebben haar kunnen overtuigen afstand te doen. Het is duidelijk dat dit dier een andere eigenaar nodig heeft”, zegt Wendy Kerselaers.

De oorzaak van het overgewicht: Adélé kreeg veel te veel snoepjes. “Katten zijn daar dol op. Vooraleer naar een tijdelijk pleeggezin te gaan, krijgt Adélé een eerste grondige vachtverzorging van een kattentrimster. Vervolgens zal het dier op een strikt dieet worden gezet. “Adélé zal moeten werken voor haar eten. Ze zal haar droogvoer enkel nog in voerpuzzels krijgen. Adéle gaat ook meer moeten bewegen, dus het opvanggezin zal weten wat te doen.” Bedoeling is haar weer op een gezond gewicht van 5kg te krijgen.In dit afgelegen Italiaans dorpje wonen slechts twee mensen, ook zij doen aan social distancing

In het afgelegen Italiaanse dorpje Nortosce wonen slechts twee mensen: de 82-jarige Giovanni Carilli en de 74-jarige Giampiere Nobili. Ook al zijn ze maar met hun tweetjes, de heren passen de coronamaatregelen nauwgezet toe. Ze dragen te alle tijde een mondmasker wanneer ze hun huis verlaten en als Goivanni en Giampiere met elkaar afspreken voor een wandeling of een espresso, houden ze ook afstand van elkaar.

In Italië is het momenteel verplicht om in publieke ruimtes een mondmasker te dragen en de afstand te bewaren. Giovanni en Giampiero hebben niet zoveel last van anderen, maar beslisten toch om de maatregelen op te volgen. Ze vrezen immers dat het coronavirus ook hun dorpje zal bereiken.


Oostenrijk verkoopt coronapostzegels van toiletpapier


De Oostenrijkse post gaat postzegels van toiletpapier verkopen. Het postbedrijf deed het idee eerder dit jaar op, toen tijdens de eerste coronalockdown wc-papier telkens was uitverkocht.

“Toiletpapier was toen lange tijd moeilijk te krijgen”, zei de nationale postdienst. Wc-rollen werden daarmee het symbool van de lockdown. De speciale coronazegel is gemaakt van echt toiletpapier en moet mensen eraan herinneren hoe het dagelijks leven is veranderd door de coronamaatregelen.


Man bespuit mensen die geen afstand houden met pepperspray.


De politie heeft in de Duitse stad Aken, aan de grens met Zuid-Limburg, een 71-jarige man opgepakt die mensen met pepperspray in het gezicht spoot. Naar eigen zeggen deed hij dat om voldoende afstand te kunnen bewaren in verband met de coronavoorschriften. Dat maakte de Duitse politie maandag bekend. Volgens de politie in Aken bespoot de bejaarde afgelopen zaterdag eerst een groep joggers onaangekondigd om vervolgens twee passerende fietsers pardoes in het gelaat te spuiten. De 51-jarige man en zijn 49-jarige vrouw konden ondanks tranende ogen nog zonder brokken te maken van hun fietsen stappen en de politie bellen. Een patrouille van de Duitse politie sprak de bejaarde vervolgens op zijn gedrag aan. Naar eigen zeggen had de man geen andere keus. Alleen zo kon hij passanten op „corona-afstand” houden. Noodweer of niet, de Duitse justitie is een strafrechtelijk onderzoek naar de man begonnen.


Smoesjesman opgepakt na heterdaad in Malden

De politie heeft een 36-jarige man uit de gemeente Berg en Dal opgepakt die beter bekend staat als de 'smoesjesman'. Hij troggelt mensen in onze provincie geld af door een zielig verhaal af te steken. Hij zou zich bijvoorbeeld hebben buitengesloten of zonder benzine staan.

De man sloeg sinds eind vorig jaar onder meer toe in Nijmegen, Arnhem en Beuningen. De politie waarschuwde al vaker voor de bedrieger en hield hem ook al meer dan eens aan. Maar telkens kon hij met een dagvaarding op zak vertrekken.

Begin deze maand kreeg de politie uit Beuningen, Ewijk en Wijchen weer meldingen over de smoesjesman. De politie besloot daarom op 8 oktober de verdachte vanuit zijn woning te volgen. Toen hij weer met een zielig verhaal aanklopte bij iemand in Malden, werd hij gearresteerd.

De verdachte is inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die bepaalde dat de man de komende weken vast blijft zitten. “In de tussentijd wordt gekeken wat een passende maatregel is, zodat hij stopt met mensen geld uit de zak te kloppen”, laat een woordvoerder van de politie weten.Vrouw mag vliegtuig niet op omdat haar borsten te duidelijk zichtbaar zijn

Een Amerikaanse vrouw mocht onlangs niet meevliegen als ze geen T-shirt over haar outfit trok. Ze vond van zichzelf dat dat niet nodig was, maar uiteindelijk kreeg ze van de piloot een shirt en mocht ze alsnog aan boord.

Kayla Eubanks wilde in een vliegtuig van Southwest Airlines opstappen om naar Chicago te reizen. Aan de gate werd ze echter tegengehouden door een medewerkster van de luchtvaartmaatschappij. Die vond dat haar topje te “obsceen en uitdagend” was en liet haar niet door tenzij ze er een T-shirt over aantrok.

Eubanks vroeg de medewerkster om de kledingvoorschriften te tonen, maar kreeg geen gehoor. De piloot van het vliegtuig kwam op dat moment toevallig voorbij en raadde haar aan om een T-shirt aan te trekken. Ze had echter geen shirt bij, dus gaf de piloot haar een. Vervolgens mocht ze het vliegtuig op.

De vrouw kaartte het incident aan op Twitter, waar de meningen verdeeld zijn. Sommige mensen vinden het onbegrijpelijk dat er moeilijk gedaan werd over dergelijke outfit, anderen volgen dan weer het standpunt van de medewerkster.


Aap trekt topje van studente naar beneden

Charmian Chen, een 22-jarige studente uit Taiwan, is met behulp van een opdringerige makaak een bekendheid geworden. Het model bezocht in september een tropische tuin in Ubud, op het eiland Bali. Ze werd 'aangerand' door een aap, die haar topje naar beneden trok. De beelden worden nu veel bekeken op het web. Chen had de handtastelijkheden wel een beetje uitgelokt. Ze was de dieren mais aan het voederen. Plots viel een korrel in het topje. Een makaak ging er meteen achter zoeken. De Taiwanese - die zelfs al in heel wat talkshows werd uitgenodigd - kon haar borsten nog bedekken met haar handen.Reizigers schrikken zich wild: man in trein uit Utrecht slijpt bijl.

Treinreizigers die gisteravond vanuit Utrecht vertrokken, kregen de schrik van hun leven toen een medepassagier plotseling een bijl tevoorschijn haalde. De man begon het gereedschap te slijpen, waarop de politie werd ingeschakeld. Agenten hebben de bijl in beslag genomen. De man verklaarde dat hij het voorwerp nodig had voor in het bos.Hij is niet aangehouden. "Het hebben van een bijl is niet strafbaar", aldus een politiewoordvoerder. "Maar ermee in de trein gaan zitten zou ik iedereen afraden."


jonge arrestant maakt excuses en trakteert politie op vlaai

Een arrestant heeft de politie in Arnhem-Noord dinsdag flink verrast. De jongen maakte zijn excuses voor zijn gedrag van eind augustus en deed dat inclusief een pakket lekkernijen.De Arnhemse politie kon de lunch zomaar upgraden met een appelkruimelvlaai en drie chocoladerepen.

De verrassing ging er bij de Arnhemse agenten in als koek. ‘Dat waarderen wij zeer!’, is te lezen op Facebook. Op de foto van het bijzondere spijtpakket is ook een kaartje te zien. ‘Mijn oprechte excuses, omdat ik jullie die avond tot grote last ben geweest’, schrijft de arrestant. ‘Ik heb me niet zo mogen gedragen en ik heb er erg veel spijt van.’


Dode burgemeester herkozen in Roemenië

In het Roemeense dorpje Deveselu is de burgemeester herkozen, ondanks het feit dat hij eerder deze maand overleed aan de gevolgen van corona. Bij de verkiezingen haalde Ion Aliman 64 procent van de stemmen. Aliman, van de sociaal-democratische partij PSD, overleed twee weken geleden op 56-jarige leeftijd. De populaire burgemeester was aan het eind van zijn tweede termijn in Deveselu, een Zuid-Roemeens dorp met zo'n 3000 inwoners. Volgens de kiescommissie was het te laat om Alimans naam van de stembiljetten voor de verkiezingen te halen. Veel inwoners grepen dat gisteren aan om als eerbetoon op hem te stemmen.

De verkiezingsuitslag in Deveselu is overigens ongeldig verklaard. Binnenkort gaan de inwoners opnieuw naar de stembus. Aliman is niet de eerste Roemeen die postuum wordt gekozen tot burgemeester, weet de BBC. In 2008 weerhield de dood van Neculai Ivascu de inwoners van het dorp Voinesti er niet van om massaal op hem te stemmen. De nummer twee van de verkiezingsuitslag werd toen door de kiescommissie tot winnaar verklaard.


Reusachtige rat veroorzaakt overstroming van riool in Mexico

Een gigantisch grote rat veroorzaakte een enorme verstopping van het riool in Mexico-City, met een overstroming tot gevolg. Het beest, groter dan de meeste mensen, werd ontdekt door werknemers van de onderhoudsdienst in de Mexicaanse hoofdstad. Voordat je nachtmerries krijgt: de levensecht lijkende rat is van pluche.

Samen met de kolossale knuffel haalden de werknemers vervolgens ruim 20 ton afval uit de riolering. Volgens lokale media had dit afval zich jarenlang opgestapeld tegen de rug van het blokkadebeest, met een enorme verstopping tot gevolg. Hierdoor liep de hele buurt onder water.

De beelden van het groot uitgevallen knuffeldier werden al snel verspreidt op sociale media, waarna een vrouw zich zou hebben geïdentificeerd als de eigenares. Volgens haar zou de rat zijn bedoeld als decorstuk voor Halloween. Ze raakte het enorme gevaarte naar eigen zeggen kwijt tijdens een hevige regenbui. Het knaagdier had blijkbaar de vrijheid geroken, en besloten dat het riool een mooi plekje was om de komende jaren te vertoeven.


Surfplank verdween in Hawaï, maar spoelde 8000 km verderop aan

Een surfer die zijn favoriete surfplank twee jaar geleden verloor op Hawaï, hield al die tijd hoop dat hij de plank op een dag terug zou zien. Maar dat de surfplank twee jaar later en 8000 kilometer verderop plotseling op zou duiken op een afgelegen eiland, had hij niet aan zien komen. "Ik dacht dat het een grap was." Doug Falter raakte zijn surfplank twee jaar geleden kwijt door een metershoge golf in de Waimea baai op Hawaï. De surfer kreeg vorige maand, twee jaar nadat hij het bord kwijtraakte, via sociale media plotseling een bericht dat zijn surfplank terecht was.  Het bord is tijdens de tocht van 8000 kilometer van kleur veranderd. In Hawaï was het blauw, inmiddels is het geel en verweerd.


Australische coronavlucht 'naar nergens' onmiddellijk uitverkocht

Een Australische 'vlucht naar nergens' van luchtvaartmaatschappij Qantas is uitverkocht in 10 minuten. Het uitstapje, dat begint en eindigt in Sydney, is een rondvlucht van zeven uur voor reizigers die balen dat ze door corona aan de grond moeten blijven.

Een Dreamliner die normaal alleen voor intercontinentale vluchten wordt gebruikt, vertrekt op 10 oktober met 150 passagiers aan boord voor een trip langs Australische bezienswaardigheden als het Great Barrier Reef, de rots Uluru en de haven van Sydney. Volgens Qantas is het een ideale manier om inspiratie op te doen voor een binnenlandse vakantie, als de coronarestricties dat weer mogelijk maken.

Omdat er nergens geland wordt, omzeilen de reizigers de strikte coronaregels die Down Under gelden: de grenzen zijn gesloten en er gelden binnenlandse reisbeperkingen. Wel worden passagiers aan boord gevraagd maskers te dragen.

Behalve het mooie uitzicht krijgen de passagiers ook de beschikking over de speciale Qantas-pyjama's aan boord, een lunch van een chef-kok en een speciaal certificaat. De prijs van een ticket begon bij 500 euro, een stoel in business class kostte 2300 euro.


Belg (29) opgepakt met 20.000 euro in zijn zwembroek

De Koninklijke Marechaussee heeft gisteren op Rotterdam The Hague Airport een 29-jarige man uit België opgepakt, die 20.000 euro in zijn ondergoed had verstopt. De man wordt verdacht van witwassen. De man, die op het punt stond af te reizen naar Spanje, bleek tijdens een veiligheidscontrole op de Nederlandse luchthaven vierhonderd briefjes van 50 euro verstopt te hebben in een zwembroek, die hij droeg onder zijn onderbroek. De Belg kon niet duidelijk vertellen hoe hij aan het geld kwam.

Bij de Marechaussee rees het vermoeden dat het geld mogelijk afkomstig was van criminele activiteiten. De twintiger is daarom aangehouden, hij zit momenteel nog vast. Het geldbedrag is in beslag genomen. De politiedienst onderzoekt de zaak verder.


Slang bijt in penis van tiener terwijl hij op toilet zit.


Een Thaise tiener heeft een nachtmerrie beleefd. Hij zat nietsvermoedend op de toiletpot toen hij plots een stekende pijn ervoer in zijn edele delen. Wat bleek? Een slang had zich in het toilet verscholen en in zijn penis gebeten. De jongen moest met spoed overgebracht worden naar het ziekenhuis, zo schrijft The Daily Mirror.

De 18-jarige Siraphop Masukarat uit het Thaise Nonthaburi keek dinsdagavond met zijn broek op zijn enkels en pijn in de geslachtsdelen naar beneden en zag naast een bebloede toiletpot ook een slang aan zijn eigen slang hangen. Het reptiel had zich met zijn scherpe kaken rond het topje van zijn penis bevestigd, maar liet al snel los. De jongen schreeuwde het uit terwijl hij uit de badkamer naar zijn moeder rende, die de tiener kalmeerde tot de ambulance arriveerde.

Aangekomen in het Bang Yai ziekenhuis, naaiden dokters de beschadigde klieren in het topje van Siraphop en gaven ze de wond een antibacteriële spoeling. Intussen zochten dierenverzorgers bij de jongen thuis naar de slang, die ze nog steeds in de toiletpot aantroffen. Het bleek om een python te gaan van zo’n 1,2 meter lang. “Slechts een klein exemplaar”, zegt Siraphop, “maar zijn beet was krachtig.” De moeder van de jongen, Sutapath, was door het incident geschokt doch opgelucht dat het slechts om een niet-giftige python ging, in plaats van een giftige cobra. De vrouw vermoed dat de slang via de riolering in het toilet is beland. “Ik hoop dat mijn penis kan herstellen”, besluit Siraphop.


Vrouw begluurd met cameraatje in knuffel

Een man in het Australische Perth heeft een huisgenote bespioneerd met een minicamera die in een teddybeer was verstopt. De politie arresteerde de boosdoener nadat de 21-jarige kamerbewoonster de ware aard van het knuffeldier naast haar bed had ontdekt.

De camera was verbonden met een videorecorder in de kamer van de gluurder. De politie trof ook ruim tweehonderd pornoplaatjes aan op het mobieltje van de 22-jarige verdachte.


Teddybeer niet welkom in vliegtuig

Een zesjarig meisje uit Spanje mocht haar pluche teddybeer niet meenemen in een vliegtuig van Easyjet. Het personeel vond dat het knuffelbeest te groot was om als handbagage mee te nemen op de vlucht van Glasgow naar Londen.

Het meisje had de beer cadeau gekregen en barstte in huilen uit. De moeder ging in discussie met de medewerkers, maar die waren onvermurwbaar. Ze besloot de beer toen maar per post te versturen.

"De jas die ik aanhad was groter dan de beer," zei de moeder. EasyJet liet weten spijt te hebben. "Het personeel had ook rekening moeten houden met de gevoelens van het kind," aldus een woordvoerder.
Vrouw wordt onwel, blijkt slang in keel te hebben

Artsen in Rusland hebben tijdens een operatie een schokkende ontdekking gedaan. Een jonge vrouw die met spoed was opgenomen omdat ze onwel werd, bleek een slang in haar keel te hebben. Het dier is vermoedelijk in haar mond gekropen terwijl ze in haar tuin lag te slapen, zo meldt de Daily Mail. Nadat de vrouw onder narcose gebracht was, troffen artsen de slang van iets meer dan een meter lang aan. Op beelden is te zien dat de arts duidelijk gruwelt terwijl ze de slang uit de keel van de patiënte haalt.


Koeien maken nachtwandeling door centrum Zuidlaren

Een groep koeien heeft zaterdagnacht voor commotie gezorgd in het centrum van Zuidlaren. Bewoners zagen de pinken op straat lopen en alarmeerden de politie.

Toen agenten de koeien wilden vangen, sloegen de dieren op de vlucht. Dit alles tot verbazing van Zuidlaarder Giel Mollema. Hij kwam net bij een vriend vandaan en liet zijn hond nog uit. Maar toen Mollema over zijn schouder keek, moest hij een paar keer met zijn ogen knipperen.'Ik zag de koeien een voor een aankomen. Wel een stuk of acht, negen. Zie ik dat nou goed, of heb ik een biertje teveel gehad', dacht hij bij zichzelf.' Mollema besloot de politie een helpende hand te bieden. 'Agenten reden er al achteraan met de auto. Ik ben langzaam mee opgelopen om te zien hoe dat verliep.' Agenten wisten de pinken in een voortuin aan het Beatrixplein klem te zetten. De dieren zorgden volgens Mollema niet voor problemen.

'De koeien waren best rustig en er was weinig afleiding op straat. Dat verliep vrij gemakkelijk.' Volgens Mollema heeft politie via de oormerken de eigenaar getraceerd. 'Dat bleek een boer uit Appingedam. Zijn koeien liepen hier aan de rand van het dorp in een weiland. Misschien zijn ze op de vlucht geslagen of heeft iemand het hek geopend.' Omdat het hele avontuur tot 3.30 uur duurde, besloot Mollema er het beste van te maken. 'Ik heb een grote kan thee gemaakt voor iedereen', lacht hij. 'Ach, zo maak je nog eens wat mee.' De eigenaar heeft de koeien inmiddels opgehaald.Dronkelap lift mee op fietsenrek Duitse bus

De Duitse politie heeft woensdagmiddag op de ringweg van Berlijn een man van een fietsenrek van een touringcar gehaald. De politie was getipt door de chauffeur van een sleepauto, die de bus tot stilstand had gemaand. Onduidelijk is hoelang de verstekeling al met de bus meeliftte en waarom. De politie zegt dat hij geen duidelijk verhaal had omdat hij starnakel bezopen was. Hij zat op het fietsenrek met ontbloot bovenlijf. De 28-jarige man heeft een bekeuring gekregen voor gevaarlijk weggedrag en zwartrijden.


Passagier valt in slaap en wordt wakker in lege trein

Een passagier van een trein met eindbestemming Heerlen is zondagochtend door de NS bevrijd moeten worden van het rangeerterrein. De passagier was in slaap gevallen en had niet door dat de trein de eindbestemming al had bereikt.

Toen alle passagiers uitgestapt waren, werd de trein naar het rangeerterrein gebracht. Daar werd de slaperige passagier uiteindelijk wakker. Omdat de deuren gesloten waren, werd de politie ingeschakeld.

"We krijgen met enige regelmaat meldingen van mensen die in slaap zijn gevallen en soms uren later wakker worden in een lege trein", laat de politie op Twitter weten. "Gelukkig is, net als nu, de NS altijd ter plaatse om de slaaper te bevrijden."


Britse agenten stuitten bij patrouille op ontsnapte pinguïn

Op een routinepatrouille zijn Britse agenten in de vroege ochtend op een pinguïn gestuit.

Vorig weekend zagen ze het dier over de straten van Broxtowe, Nottinghamshire, waggelen.

Toen ze hem zagen kwamen ze naar eigen zeggen snel in actie.

"Om hem te vragen wat hij aan het doen was.

Hij liep midden op de straat", zeggen de agenten.

De pinguïn was uit zijn verblijf op een boerderij zo'n anderhalve kilometer verderop ontsnapt en de straat op gegaan.

"We zien interessante dingen tijdens een patrouille, maar een pinguïn midden op de weg moet een van de meest bizarre dingen zijn die we tegen zijn gekomen."

"Hij poseerde voor foto's met ons en was erg vriendelijk."

De vogel, bijgenaamd Po-Po, is inmiddels terug bij zijn eigenaar.


Dierenpolitie neemt half miljoen bijen in beslag in Veldhoven

De dierenpolitie Oost-Brabant heeft deze week in de gemeente Veldhoven een half miljoen bijen in beslag genomen.

De politie zegt dat de eigenaar van de grond waar de bijenkasten staan er niet goed voor kan zorgen; hij mist "kennis en kunde".

Volgens Omroep Brabant zijn de bijen het middelpunt van een ruzie tussen de eigenaar van het stuk grond en een imker die daar zijn bijenkasten heeft staan.

De eigenaar van het perceel heeft de imker verboden om zijn kasten te bezoeken, waardoor de imker dus niet meer voor zijn bijen kon zorgen.

Volgens de politie bestonden er twijfels of de bijen door de grondeigenaar zelf juist werden verzorgd.

"In het kader van dierenwelzijn is besloten de dieren direct onder te brengen bij een deskundig persoon."

De bijen moesten voor zonsopgang in beslag genomen worden, want zodra de zon opkomt vliegen ze uit.

De dieren zijn naar een geheime locatie gebracht, waar ze worden verzorgd.HORRORBLESSURE: hechting in geslachtsdeel voor Gent-verdediger

Verdediger Igor Plastun heeft geen fijne middag achter de rug. De verdediger moest na een stevige botsing met zijn eigen keeper gehecht worden aan zijn geslachtsdeel.

De Oekraïense mandekker moest bij het enorm pijnlijke moment ook nog eens een doelpunt incasseren. En dat terwijl hij daarvoor nog persoonlijk aantekende voor de gelijkmaker.

AA Gent nam het op tegen Sint-Truiden en tijdens de rust stond er, dankzij een goal van Plastun, een stand van 1-1 op het scorebord. Na rust ging het gruwelijk mis voor Plastun, maar ook voor AA Gent. De verdediger probeerde een gevaarlijke hoge bal weg te koppen, maar door miscommunicatie met keeper Thomas Kaminski gingen beide spelers vol voor de bal. De doelman plantte tijdens de sprong zijn knie vol in de edele delen van Plastun, die vervolgens kermend van de pijn op de grond bleef liggen. AA Gent kreeg de bal daarna niet weg en tot overmaat van ramp scoorde Sint-Truiden de beslissende 2-1.

Eenmaal aan de zijlijn was het goed mis voor de Oekraïense stopper. Plastun, wiens vriendin/vrouw waarschijnlijk met samengeknepen billen zat te kijken, moest ter plekken gehecht worden aan zijn geslachtsdeel. AUW!


Dronken duo doet dutje op oprit van A12

De politie heeft vannacht op de oprit van de A12 bij De Meern twee mensen aangehouden. Volgens de politie lagen zij daar in een geparkeerde auto een dutje te doen. Agenten dachten eerst dat de inzittenden van de stilstaande auto onwel waren geworden, omdat zij nergens op reageerden, meldt RTV Utrecht. Ook op schreeuwen en kloppen op de ruit werd volgens de politie niet gereageerd.

Nadat agenten een ruit van de auto hadden ingeslagen, werd duidelijk dat het tweetal dronken was en een tukje deed. "Dit resulteerde in een aanhouding voor rijden onder invloed en een aanhouding voor openbare dronkenschap", schrijft de politie op Instagram.Gestolen teddybeer met boodschap van overleden moeder teruggebracht

Een teddybeer met een spraakbericht van een overleden moeder is met hulp van beroemdheden terug bij de rechtmatige eigenaar. De knuffel van de Canadese Mara Soriano werd vorige week tijdens het verhuizen gestolen, waarna ze een grote zoekactie begon. De moeder van Soriano overleed vorig jaar aan de gevolgen van kanker. Vlak voordat ze ernstig ziek werd, gaf ze haar dochter de knuffel met daarin een audio-opname van zichzelf. "Het was de laatste herinnering aan mijn moeder zoals ik haar kende", zegt Soriano tegen de Canadian Press. "Het was haar stem zoals ik mij herinnerde van toen ik opgroeide." Ze was dan ook in alle staten toen ze merkte dat haar tas met de beer die bij de verhuiswagen stond, verdwenen was. In haar woonplaats Vancouver zocht ze in alle vuilcontainers en hing ze overal posters op. Het opsporingsbericht van een lokale verslaggever werd opgepikt door acteur Ryan Reynolds. Reynolds loofde een beloning uit van ruim 4000 euro voor degene die de beer zou terugbrengen naar Soriano. Ook George Stroumboulopoulos, een Canadese presentator, bood de vinder een beloning.


53 uur darten was vergeefs: wereldrecord toch niet voor duo uit Assen

Het wereldrecord darten komt toch niet in handen van twee mannen uit Assen. Eind oktober vorig jaar zetten Frank Posthumus en Wyan Alders met 53 uur darten een wereldrecord neer, dachten ze. Een vijf jaar oud record van bijna 51 uur onafgebroken pijlen gooien verdween zonder problemen in de prullenbak van een café in Assen. Maar naar nu blijkt was er een paar maanden voor de Assense vuurproef al een nieuw record gevestigd. Twee Britten bleken in juli 2019 58 uur lang gedart te hebben, maar dat record was nog niet verwerkt bij Guinness World Records en dus wisten de Assenaren er niets van. Na hun recordpoging kwamen ze er per toeval achter, zo vertellen ze vandaag bij RTV Drenthe. En dus staan niet hún namen in het boek, maar eisen twee Britten de eervolle vermelding op.


Kleinste gemeente van Italië viert eerste geboorte in acht jaar

Voor het eerst in tijden had de ooievaar weer eens wat te doen in Morterone, de kleinste gemeente van Italië. Dankzij de eerste geboorte in acht jaar is het aantal inwoners van het dorpje in de regio Lombardije gestegen naar 29.Het jongetje Denis (2,6 kilogram) kwam zondag weliswaar op de wereld in een ziekenhuis in de nabijgelegen stad Lecco, maar zijn moeder Sara Invernizzi woont in Morterone. "Dit is voor onze hele gemeenschap een waar feest", zegt burgemeester Antonella Invernizzi in de Italiaanse krant Corriere della Sera. Ondanks de komst van de kleine Denis blijft Morterone qua inwonertal de kleinste Italiaanse gemeente. En daar lijkt volgens de burgemeester voorlopig geen verandering in te komen: "Er zijn geen andere geboortes op komst, tenminste niet dat ik weet."


Voormalige Miss Kentucky moet cel in voor sturen naaktfoto's aan 15-jarig

In 2014 won ze een missverkiezing in haar thuisstaat, nu moet Ramsey BethAnn Bearse (29) de cel in. Ze stuurde topless foto's aan een 15-jarige oud-leerling en daar moet ze voor boeten.

Bearse werd in 2014 verkozen tot de mooiste vrouw van haar staat: ze werd Miss Kentucky. In de jaren daarna werkte ze als docente voor kinderen van 13 en 14 jaar oud, meldt CNN.

In december 2018 werd ze aangehouden voor het sturen van 'obsceen materiaal aan een minderjarige'. Het ging om vier topless foto's die ze via Snapchat stuurde aan een oud-leerling. Die was op dat moment 15 jaar oud.

Gisteren kreeg Ramsey BethAnn Bearse van een rechter te horen dat ze twee jaar de cel in moet. Ze moet zich maandag melden bij de gevangenis en wordt ook ingeschreven in een register voor zedendelinquenten.

De ex-miss heeft toegegeven dat ze de foto's stuurde. Ze zegt dat het eerste Snapchat-bericht bedoeld was voor haar echtgenoot. De ouders van de 15-jarige jongen vonden de naaktfoto's op zijn telefoon.Groningse winkelmedewerker sluit overvallers op

In Groningen heeft de politie twee mannen aangehouden na een mislukte overval op een kledingwinkel. De arrestatie verliep relatief eenvoudig: de overvallers konden geen kant op doordat een winkelmedewerker hen had opgesloten.

De mannen kwamen vanmiddag even na sluitingstijd de winkel aan de Waagstraat binnen. Ze bedreigden de winkelmedewerker met een mes en eisten geld uit de kassa. De medewerker wist daarop naar buiten te rennen en de deur op slot te doen.

De opgetrommelde politie stelde bij de arrestatie vast dat er meerdere ramen waren gesneuveld, meldt RTV Noord. Waarschijnlijk hadden de mannen geprobeerd op die manier naar buiten te komen. Ze zijn meegenomen naar het bureau.


Lerares overleden die zwanger werd van leerling (12) en later met hem trouwde

Een Amerikaanse oud-lerares die in de jaren 90 een schokgolf teweeg bracht door zwanger te raken van haar destijds 12-jarige leerling en later met hem trouwde, is gisteren op 58-jarige leeftijd gestorven. Volgens Amerikaanse media overleed ze aan de gevolgen van kanker.

Mary Kay Letourneau gaf les in de zesde klas van een basisschool in Seattle. Ze werd in 1997 gearresteerd vanwege een seksuele relatie met een van haar leerlingen, de 12-jarige Vili Fualaau.

De misbruikzaak kwam in aan het licht toen de politie een tip kreeg. Een getuige zou de lerares met haar leerling gezien hebben in een busje, terwijl ze seks hadden. Letourneau werd veroordeeld voor kinderverkrachting op het moment dat ze zwanger was.

Toen ze na zes maanden cel op vrije voeten was gesteld wegens goed gedrag, raakte ze opnieuw zwanger van Fualaau. Ze moest daarop terug naar de gevangenis, omdat de rechter het haar had verboden hem nog te zien.

Nadat ze uiteindelijk een gevangenisstraf van ruim zeven jaar had uitgezeten, trouwde ze in 2005 met Fualaau. De kinderen, Alexis en Georgia traden op het huwelijk van hun ouders op als bruidsmeisjes.

Het stel ging in 2017 uit elkaar, al was de scheiding pas vorig jaar augustus helemaal afgerond. Letourneau was bij het begin van de affaire met Fualaau 34 jaar, getrouwd en al moeder van vier kinderen.


17-jarige jongen is rijbewijs na een dag alweer kwijt

Een 17-jarige bestuurder heeft maar weinig aan zijn rijbewijs gehad. Afgelopen dinsdag slaagde hij voor het rijexamen, gisteren kon hij zijn roze pasje inleveren nadat de politie in Arnhem hem staande hield omdat hij veel te hard reed. Volgens de politie had de man zijn rijbewijs gisteren net opgehaald in het gemeentehuis.

Hij reed 105 kilometer per uur op een weg waar 50 kilometer is toegestaan. Ook reed hij alleen, terwijl hij vanwege zijn leeftijd nog verplicht is om met een begeleider in de auto te zitten.

Bewoners van de wijk Presikhaaf klagen al lange tijd dat er te hard wordt gereden in hun buurt. Daarom houdt de politie regelmatig snelheidscontroles.

"Behalve dat het gevaarlijk is om zo hard te rijden is het natuurlijk ook mega zonde", zegt de politie tegen Omroep Gelderland. "Een aantal maanden dure rijlessen nemen en dan binnen een week het rijbewijs alweer kwijtraken. Hopelijk is dit een wijze les geweest."

De jongen was overigens niet de enige die werd bekeurd. Nog negen bestuurders, die allemaal harder dan 70 kilometer per uur reden, werden op de bon geslingerd.


Hardloopster vindt afgehakt hoofd langs kant van de weg in Florida

Een hardloopster in Florida heeft een gruwelijke vondst gedaan. Tijdens haar dagelijkse hardlooprondje vond ze langs de kant van de weg een afgehakt hoofd, in staat van ontbinding. De politie staat voor een raadsel.

De vrouw liep gisteren een rondje in haar woonplaats St. Petersburg, in de Amerikaanse staat Florida, toen ze langs de kant van de weg een afgehakt hoofd vond. Dat schrijft CNN.

Omdat het hoofd al in verregaande staat van ontbinding is, blijkt identificatie moeilijk.

Leeftijd, afkomst en geslacht onbekend

Rechercheurs hebben de omgeving van de vindplaats afgezocht maar geen andere menselijke resten gevonden.

"We vragen buurtbewoners of ze iets gezien hebben", vertelt een woordvoerder van de politie. Op dit moment zijn zowel de leeftijd, afkomst en zelfs het geslacht van de overleden persoon onbekend.

De vrouw liep dit weekend ook langs de plek en had toen nog niets zien liggen. De politie denkt dan dus ook dat het afgehakte hoofd er in de afgelopen dagen is neergelegd. Er zijn geen bewakingscamera's op de plek.

Het lijkt de rechercheurs onwaarschijnlijk dat de persoon ook op de locatie overleden is, gezien de staat van de menselijke resten.


Mishandelde jongen (5) zamelt op kunstbenen miljoen in voor ziekenhuis.

Een Britse jongen heeft meer dan een miljoen pond opgehaald voor het ziekenhuis dat zijn leven heeft gered. De vijfjarige Tony Hudgell liep daarvoor een sponsorloop van tien kilometer op zijn beenprotheses. De jongen werd zwaar mishandeld door zijn ouders toen hij een baby was. In het Londense Evelina-kinderziekenhuis werden zijn benen geamputeerd en kreeg hij twee protheses. Zijn biologische ouders zitten een gevangenisstraf van tien jaar uit. Volgens zijn adoptiemoeder kon Tony in februari nog amper een stap zetten. Dat ging snel beter, begin deze maand liep hij al honderden meters per dag. Het was eigenlijk de bedoeling om 500 pond op te halen voor het ziekenhuis. Inmiddels staat de teller op meer dan een miljoen pond, zo'n 1,1 miljoen euro.


Restaurant geeft Amerikaan 'per ongeluk' pizza met hakenkruis mee

Een koppel uit de Amerikaanse staat Ohio schrok zich rot toen ze een pizzadoos openden. Bovenop de bestelde pizza lag een hakenkruis, gemaakt van peperoni. Jason en Misty Laska doen hun verhaal bij de lokale zender Fox 8. Jason had zaterdag een pizza gehaald, vlak voor het restaurant sloot. Toen zijn vrouw de doos opende, schrok ze zich rot. "Ze vroeg: heb jij dit zo besteld, hebben ze de pizza zo voor jou gemaakt?", zegt Jason. "Toen ik me omdraaide, zag ik waarom ze zo geschrokken was."

Bovenop de pizza lag een hakenkruis dat was neergelegd met stukjes peperoni. De pizza verdween direct in de prullenbak, want de eetlust was inmiddels wel verdwenen.

Het echtpaar belde meteen naar de pizzaketen om verhaal te halen, maar die was net een paar minuten dicht. Een dag later kwam er een bericht van de manager: het was een foutje.

"Hij zei dat het een 'intern grapje' was en dat de pizza zo nooit de deur uit had mogen gaan. De manager liet ook weten dat de betrokken medewerkers meteen ontslagen zijn." Een woordvoerder van de keten zegt tegen Fox 8 'diep teleurgesteld' te zijn in het personeel. "Dit gaat in tegen onze waarden."

Voor Jason en Misty is dat niet genoeg: zij gaan nooit meer naar dit restaurant. "Dit is onacceptabel.


Bijen in de schoorsteen: 'De honing komt uit het plafond'

Aanvankelijk dacht Ingrid Katilas uit het Zeeuwse Zonnemaire dat het om water ging. Maar al snel bleek dat het honing was dat in haar woning uit het plafond en langs de muren loopt. De honing komt van de naar schatting 100.000 bijen die in een ongebruikte schoorsteen boven haar huis 'wonen'. Vandaag haalt een imker de bijen weg. Het probleem met de bijen speelt al jaren in het dorp op Schouwen-Duiveland. "Je ziet ze af en toe je schoorsteen in vliegen. Of er zitten er een paar in huis. Maar ze doen niks, we hebben er verder geen last van", aldus Katilas bij Omroep Zeeland.

Totdat er vocht door het plafond droop. Katilas: "We dachten eerst dat het regen was. Toen hebben we het onderzocht en een stuk uit het plafond gesneden. Het bleek honing te zijn."

Het stuk plafond zit precies onder de schoorsteen die nooit werd gebruikt. "Een imker denkt dat er zeker 100.000 bijen in de schoorsteen zitten en misschien wel 70 liter honing."


Zes mensen in Duitsland naar ziekenhuis en postkantoor ontruimd door 'stinkvrucht'

In Duitsland is een postkantoor ontruimd en zijn zes medewerkers afgevoerd naar het ziekenhuis vanwege een verdacht pakketje. Tientallen hulpverleners moesten eraan te pas komen voordat werd ontdekt dat het om de exotische 'stinkvrucht' doerian ging.  Zes ambulances, vijf politiewagens, drie verschillende brandweerkorpsen: de hulpdiensten rukten afgelopen weekend massaal uit naar een postkantoor in het Duitse Schweinfurt. Zestig medewerkers werden geëvacueerd. Twaalf mensen zijn vanwege misselijkheid ter plekke behandeld, zes anderen werden naar het ziekenhuis gebracht.

En de reden? Vier stukken stinkend stuk fruit in een 'verdacht pakketje', zo schrijft de politie in een verklaring. Volgens CNN had iemand de vrucht vanuit het Duitse Neurenberg naar een 50-jarige inwoner van Schweinfurt gestuurd. De stank was zo afschuwelijk dat alle alarmbellen afgingen bij de medewerkers van het postkantoor. De vrucht staat bekend om zijn penetrante geur van rotte eieren, veroorzaakt door de vorming van waterstofsulfide. Sommige bus- en luchtvaartmaatschappijen hebben het daarom verboden de stinkvrucht mee te nemen en ook hotels voelen er niets voor dat gasten een doerian mee naar binnen nemen. De doerian is ondanks de lucht een dure vrucht en kost tussen de 45 en 90 euro. De vrucht is uiteindelijk afgeleverd bij de geadresseerde.


Man vergeet kilo's goud in Zwitserse trein

Zwitserse autoriteiten zijn op zoek naar een man die in 2019 enkele kilo's goud achter heeft gelaten in een trein. Het gaat om ongeveer 3,5 kilo goud met een waarde van zo'n 170.000 euro.

De man reisde in oktober 2019 met spoorwegmaatschappij SBB van Sankt Gallen in het noordoosten naar Luzern in het midden van het land. De politie heeft een zoektocht opgezet naar de eigenaar, maar hij werd niet gevonden.

Daarom heeft de openbaar aanklager van het kanton Luzern nu een oproep geplaatst. De man heeft vijf jaar de tijd om zich te melden bij het Openbaar Ministerie in Luzern.


Boek na bijna 40 jaar terug bij bibliotheek, 5 euro boete

De bibliotheek in het Gelderse Groesbeek heeft een boek teruggekregen dat bijna 40 jaar geleden al ingeleverd had moeten worden. Het boek Terug naar Oegstgeest van Jan Wolkers had op 5 maart 1981 terug moeten zijn, maar het duurde 39 jaar, 13 weken en 5 dagen voor iemand het kwam brengen. "Soms geloof je als medewerker van de bibliotheek je eigen ogen niet", schrijft de bieb op Twitter, met daarbij een afbeelding van de stempelkaart die bij het boek zat. "De lezer kon het vast moeilijk loslaten." De man die het boek terug kwam brengen zei dat het dertig jaar te laat was. "Ik dacht dat het een grapje was", zegt Antonie van Bergen van de bibliotheek in Groesbeek tegen Omroep Gelderland. De bibliotheek werkt met een maximaal bedrag van 5 euro boete. "Als er geen maximumbedrag was, zou de boete zijn opgelopen tot 1530,75 euro", zegt de bieb. Maar hij hoeft niets te betalen. De onbekende man die het boek kwam inleveren vertelde dat hij het na tientallen jaren bij toeval had gevonden op zolder, toen hij aan het opruimen was. De bibliotheek wil graag met hem in contact komen. Het gaat volgens Van Bergen om een lange man van rond de vijftig jaar.

"We hopen dat hij zich meldt en het verhaal achter het boek kan komen vertellen."'Vliegtuigoptreden' van Tim Akkerman blijkt nep, is publiciteitsstunt.

Het nieuws dat Tim Akkerman op 1 juli een optreden voor 524 mensen zou geven in een stilstaand vliegtuig, blijkt slechts een publiciteitsstunt.

Onder meer NU.nl trapte hier maandag in en schreef er een bericht over, waarna de zanger tegen het AD liet weten dat hij met zijn zelfbedachte nieuws aandacht wilde genereren voor de cultuursector.

"Omdat de cultuursector zo geraakt werd", zegt de zanger.

"Het was een statement, omdat mensen wel in een vliegtuig samen mogen komen en niet bij een openluchtconcert.

Dat vonden wij gek.

Op het idee van een vliegtuig kwam ik na het lezen van de column van Claudia de Breij."

Akkerman liet maandagmiddag weten een concert te willen geven in een stilstaand vliegtuig, nadat vorige week bekend werd dat vliegreizen binnenkort weer mogelijk zijn.

De luchtfiltering in vliegtuigen zou volgens de zanger anders zijn, wat voor bescherming zou zorgen.

Een man genaamd Bernard Vissers zou een vliegtuig beschikbaar stellen voor het optreden van de zanger.

Een gefingeerde naam, zo legt Akkerman uit.

"Overigens heeft er door dit bericht wel serieus een vliegtuigmaatschappij zich gemeld dus misschien komt het wel degelijk van de grond."


Heerlijke marketingstunt: Burger King verandert naam van speler McDonald

Een heerlijke marketingstunt in Costa Rica, waar fastfoodketen Burger King de naam op het shirt van Jonathan McDonald voor één wedstrijd veranderde in Burger King.

De naam van speler McDonald doet natuurlijk sterk denken aan McDonald's, een grote concurrent van de Burger King.

Daarom besloot Burger King de naam van McDonald voor één wedstrijd te veranderen.


Man in Rotterdam aangehouden met half miljoen euro in boodschappentas

Een 51-jarige man uit Brazilië is aangehouden door de politie in Rotterdam, omdat hij 525.000 euro in een grote boodschappentas bij zich had.

Hij wordt verdacht van witwassen.

De politie kreeg woensdag een tip en ging naar de Argonautenweg in Hillegersberg.

Daar in de buurt zagen ze de man met een big shopper in een auto stappen.

In de tas zaten stapeltjes bankbiljetten. Het geld is geteld en in beslag genomen.


'Hitlers alligator' sterft in dierentuin van Moskou, 84 jaar oud

Saturnus is dood, de bejaarde ster uit de dierentuin van Moskou.

Hij groeide uit tot legende nadat hij, tijdens een bombardement in de Tweede Wereldoorlog, de benen had genomen uit de dierentuin van Berlijn.

Het verhaal ging dat hij daar terecht was gekomen als Amerikaans cadeau aan Adolf Hitler.

De alligator met de bijzondere levensgeschiedenis is ongeveer 84 jaar geworden.

"Een zeer respectabele leeftijd", laat de dierentuin van Moskou weten.

"Hij heeft een lang en afwisselend leven gehad."

Saturnus belandde in 1946 in de Russische hoofdstad.

Hij was ernaartoe verhuisd vanuit Berlijn, waar hij uit de dierentuin ontsnapte tijdens de chaos na een bombardement op 23 november 1943.

Het is een raadsel waar hij heeft uitgehangen tot de dag waarop hij, drie jaar later, in de Duitse hoofdstad bij toeval werd ontdekt door een Britse militair.


Wandelaars Nieuw-Zeeland overleven 19 dagen in wildernis

In Nieuw-Zeeland zijn twee wandelaars levend teruggevonden die 19 dagen vermist waren in de wildernis.

De politie meldt dat de twee alleen lichte verwondingen hebben opgelopen en het naar omstandigheden goed maken.

Jessica O'Connor en Dion Reynolds (beiden 23) raakten kort na het begin van hun vijfdaagse tocht in het Kahurangi National Park verdwaald in de mist.

In de dagen daarna verstuikte Reynolds zijn enkel.

Zijn partner kneusde haar rug na een val en de twee besloten daarom even op dezelfde locatie te blijven.

Vervolgens gingen ze op zoek naar een plek met water en bleven daar wachten in de hoop gevonden te worden.

Vanuit een van de zoekhelikopters van het Nieuw-Zeelandse leger werd de rook gezien van het kampvuur dat de twee hadden gemaakt, en konden ze worden gered.

Ze hadden slechts proviand gepakt voor enkele dagen en hadden lang niet gegeten.


Premier Nieuw-Zeeland praat rustig door op tv tijdens aardbeving

In Nieuw-Zeeland is deze week een aardbeving geweest.

Die had een kracht van 5,6 en heeft voor zover bekend niet geleid tot gewonden of grote schade. Wel gebeurde het op een opvallend moment: midden in een tv-interview van premier Jacinda Ardern.

Vanuit het parlementsgebouw in de hoofdstad Wellington sprak Ardern via een videoverbinding met het programma Newshub, toen de grond begon te schudden.

"We hebben hier een klein aardbevinkje, Ryan", zei ze tegen de presentator:

'We hebben hier een kleine aardbeving'

De premier bleef opvallend kalm: "Als je achter me dingen ziet bewegen, beweegt hert gebouw een beetje meer dan normaal."

Nadat de aardbeving was gestopt, zei Ardern dat alles in orde was.

"Er hangen geen lampen boven me.

Het lijkt erop dat ik in een stevig gebouw sta."

Ook buiten viel de paniek mee.

Wel werd het treinverkeer tijdelijk stilgelegd en in supermarkten werden de producten in de schappen flink door elkaar geschud.


Nederlander heeft oehoe-nest op het balkon.

Een opmerkelijk natuurfenomeen in het Belgische Geel: een oehoe en haar drie jongen wonen daar op het balkon van de Nederlander Jos Baart.

De vogels hebben zich genesteld in een bloembak voor het raam.

Baart woont in het centrum van Geel, een plaats met zo'n 40.000 inwoners.

Dat de oehoe en haar jongen zich daar vertonen en ook blijven, is zeer bijzonder.

De dieren zijn schuw en laten zich normaal amper zien.

Begin februari ontdekte hij weer drie eieren in de bloembak en daarmee lukte het wel. Baart zocht de broedtijd op en rekende erop dat de eieren rond Pasen zouden uitkomen. "Het werd 11 april, Paaszaterdag.

Inmiddels zijn de jongen vijf weken oud en ziet Baart dagelijks hun kopjes voor het raam

Baarts zegt op Facebook dat de oehoes naar verwachting nog twee maanden op zijn balkon blijven voordat ze uitvliegen.


Restaurantbezoekers in Maryland krijgen 'bumpertafels' om voldoende afstand te bewaren

Een visrestaurant in de Amerikaanse staat Maryland geeft bezoekers een 'bumpertafel' om onderling voldoende afstand te kunnen houden.

Of het ook comfortabel is moet nog blijken: bezoekers kunnen niet zitten aan de tafel en moeten blijven staan.

Volgens de eigenaar van het restaurant heeft hij al aanvragen gekregen van andere bedrijven om de bumpertafels te kunnen gebruiken.


Onderzoek naar Franse oud-president Giscard d'Estaing (94) om ‘betasten billen’ journaliste

In Frankrijk is vandaag een onderzoek gestart naar oud-president d'Estaing vanwege seksueel misbruik.

De Duitse journaliste Ann-Kathrin Stracke (37) beweert dat de 94-jarige Giscard d'Estaing haar eind 2018 betastte na een interview.

Hij zou herhaaldelijk haar billen hebben aangeraakt.

De Franse openbaar aanklager laat weten daarom een onderzoek te starten.

Stracke, die voor de Duitse zender WDR werkt, zegt blij te zijn dat het Openbaar Ministerie kijkt naar de zaak, ,,Ik sta natuurlijk ter beschikking van justitie in het kader van het onderzoek”, laat de journaliste weten.

Ze deed op 10 maart aangifte tegen Giscard d'Estaing.


Canadese snelheidsduivel (19) rijdt ruim 300 kilometer per uur: ‘Dit is de hoogste snelheidsovertreding ooit’

De Canadese politie heeft gisteravond bij Toronto een 19-jarige snelheidsduivel van de weg gehaald.

De jongeman wordt beschuldigd van gevaarlijk rijden omdat hij met de ‘ongelooflijke’ snelheid van 308 kilometer per uur over de snelweg reed.

,,Dit is de hoogste snelheidsovertreding waarover ik ooit heb horen praten’’, zo reageerde sergeant Kerry Schmidt.

De bestuurder, vergezeld door een leeftijdsgenoot, reed in de Mercedes van zijn vader.

Zijn rijbewijs werd onmiddellijk opgeschort en het voertuig werd zeven dagen in beslag genomen.

De jongen wordt ook beschuldigd van gevaarlijk rijden, zei Schmidt.

Het incident vond zaterdagavond plaats ten zuidwesten van Toronto op een deel van de Queen Elizabeth Highway, waar de maximale snelheid 100 km per uur is.

,,Het had een vreselijk ongeluk kunnen worden (...) de Queen Elizabeth Highway is geen racebaan’’, zei de sergeant verontwaardigd.

Volgens hem besloten diverse automobilisten die de auto over de weg hadden zien scheuren, te claxonneren naar de politie uit tevredenheid over zijn aanhouding.

De jongen is voorlopig op vrije voeten gesteld, in afwachting van een beslissing van de rechter.

,,Ik weet zeker dat hij het nog moeilijk zal krijgen als hij aan zijn vader moet uitleggen waarom diens auto op deze Moederdag niet meer in de garage staat’’, aldus de politieagent.Game of Thrones-acteur tilt 501 kilo en breekt wereldrecord deadliften

Het wereldrecord deadliften is gebroken door Game of Thrones-acteur Hafthór Björnsson. De 31-jarige IJslander hield 501 kilogram twee seconden boven de grond.

Daarmee verbrak hij het vorige record van Eddie Hall, die 500 kilogram wist op te tillen.

Bij een deadlift moet je een gewicht optillen in een voorovergebogen houding, waarbij ook de knieën meebuigen.

 Het is niet de eerste titel die de IJslander verovert. In 2018 werd hij uitgeroepen tot Sterkste Man van de Wereld


Schietstoel gevechtsvliegtuig per ongeluk geactiveerd tijdens rondvlucht

Een 64-jarige Fransman heeft zichzelf per ongeluk gelanceerd met zijn schietstoel toen hij als passagier in een straaljager zat.

Hij schoot met 500 kilometer per uur uit het toestel toen hij zich schrap wilde zetten en hierdoor aan een hendel naast zijn stoel trok. De man kon veilig landen door zijn parachute.

De vlucht was een cadeau van de collega's van de man.

Het toestel heeft een topsnelheid van zo'n 1400 kilometer per uur.

Hij had nog nooit eerder in een militair vliegtuig gevlogen en was erg gespannen, maar durfde zijn cadeau niet te weigeren.

Tijdens het opstijgen raakte de man in paniek en greep hij naar iets om zich vast te houden. Dat bleek de hendel te zijn waardoor de schietstoel werd geactiveerd.

De piloot had ook gelanceerd moeten worden, maar dit gebeurde niet door een technische fout in het vliegtuig.

Hij kon het toestel daardoor wel veilig aan de grond zetten.


Bijzondere penisplant bloeit in Hummelo en hij stinkt enorm: ‘Er hangt een lijkenlucht omheen’


Een rariteit in de plantenwereld, noemt de Hummelose kweker Robbert van Til de Amorphophallus konjac, oftewel de penisplant.

Daarvan staat er nu één in bloei bij zijn kwekerij Bandus in het buitengebied van Hummelo.

En dat is bijzonder, want de plant bloeit maar eens in de zes tot zeven jaar.

De penisplant heeft wel meer eigenaardige kenmerken.

De belangrijkste: het ding stinkt enorm. ,,Er hangt een lijkenlucht omheen”, zegt Van Til.

,,De plant verspreidt deze geur omdat hij door aasvliegen wordt bestoven.”


Vrouw 'doodverklaard' en werd levend teruggevonden in vriezer van mortuarium

Zou er leven na de dood kunnen zijn?

Voor deze Zuid-Afrikaanse vrouw was de dood toch echt niet helemaal het einde.

Paramedici uit Johannesburg werden onlangs behoorlijk verrast.

Een vrouw, die nog niet bij naam is genoemd, werd wettelijk doodverklaard en opgeslagen in de vriezer van een mortuarium.

Maar toen ze eruit werd gehaald, kwamen ze erachter dat ze nog ademde.

De vrouw was betrokken bij een auto-ongeluk met twee andere slachtoffers.

De paramedici controleerden haar hartslag en ademhaling om vast te stellen of ze nog leefde.

 De familie praat nu met het ambulancepersoneel om over hun manier van werken te praten.

De vrouw lag misschien nog maar heel kort in de vriezer van het mortuarium, maar ze ligt nu te herstellen in een ziekenhuis in de buurt van Johannesburg.

De technici van het mortuarium moeten ook herstellen, om over de schok heen te kunnen komen!


Vrouw ontdekt dat haar man op mannen valt, neemt vervolgens wraak

Een vrouw uit Afrika ontdekte dat haar man op mannen valt en bedacht een duivels plan. Ze vervangende stiekem de glijmiddel van haar man met superlijm.

Toen haar man van bil wilde gaan met een andere man maakten ze de fout van hun leven door superlijm te gebruiken in plaats van glijmiddel.

Op beelden is te zien hoe de twee aan elkaar vast zitten en het uit schreeuwen van de pijn. De voorste, die van achter vast zit, lijdt natuurlijk het meeste van dit ongelukkige ongevalletje. Inmiddels zijn de beelden heel de wereld overgegaan.

De vrouw van deze man heeft toch wel wraak kunnen nemen op de meest gruwelijke manier dat je maar bedenken kan. Heel ziek…


Erotische massage in coronatijd: Tilburger krijgt boete van 10.000 euro voor overtreden regels

De eigenaar van een massagesalon in Tilburg krijgt een boete van 10.000 euro omdat hij in coronatijd toch doorging met het aanbieden van massages. Volgens burgemeester Theo Weterings overtrad hij voor de tweede keer in korte tijd de noodverordening door zich niet aan de 1,5 meter afstand te houden. De massagesalon is gevestigd in een bedrijfsruimte bij een woning aan de  Voorschotenstraat in de wijk Reeshof.  Het gaat om een legaal bedrijf waarbij eerder overtredingen zijn geconstateerd, aldus een woordvoerster van de gemeente Tilburg. ,,En waar ook erotische massages worden aangeboden.

De locatie is al langer in beeld bij gemeente en politie vanwege meldingen van overlast en illegale prostitutie.  Een masseur valt onder de contactberoepen, net als bijvoorbeeld kappers en nagelstylisten. Ze kunnen bij hun werk geen 1,5 meter afstand te houden tot de klant.  Twee weken geleden kreeg de Tilburger al een waarschuwing van de burgemeester omdat het werk in de massagesalon doorging, ondanks de ingevoerde coronamaatregelen.  Dinsdag hebben toezichthouders van de gemeente samen met de politie een hercontrole uitgevoerd. Er werd nog steeds gewerkt. Omdat dit de tweede keer is dat er een overtreding van de noodverordening is geconstateerd, is de eerdere waarschuwing omgezet in het verbeuren van de dwangsom.” De eigenaar van de massagesalon kan daar nog wel bezwaar tegen maken. Bij de controle van dinsdag sprak de politie ook een klant. Hij wordt niet beboet. In de noodverordening is alleen het uitoefenen of laten uitoefenen van een contactberoep verboden.


Ouwehands Dierenpark heeft signalen dat reuzenpanda drachtig is

Ouwehands Dierenpark zegt dat er positieve signalen zijn dat reuzenpanda Wu Wen drachtig is. Het is echter nog niet zeker of de paring in januari een succes was. Het dier wordt sinds de paring in de gaten gehouden, waarbij verzorgers de hormonen in haar urine monitoren.  Haar hormoonspiegel blijkt te stijgen, wat zou kunnen betekenen dat ze drachtig is. Het kan echter ook een schijndracht zijn. Ook valt op dat Wu Wen steeds vaker in haar 'kraamhol' gaat zitten, wat ze eerder niet deed.


Linda de Mol moet sinds coronacrisis zelf huis schoonmaken

Linda de Mol (55) komt de coronacrisis door door vrij hysterisch haar huis schoon te maken.  De presentatrice is continu met spray en ontsmettende doekjes in de weer.  "Ik ben al van de poets, maar nu helemaal", zei ze woensdag in 'Ladies Night.'  Normaal gesproken heeft Linda iemand in dienst om haar huis schoon te maken, maar nu doet ze het helemaal alleen. "Ik heb laatst voor het eerst in tijden een hele verdieping gestofzuigd.  Dat is een hele work-out", zo ondervond Linda. "De transpiratie liep in stralen van me af.  Ik heb natuurlijk een groot huis, wat ook wel fijn is omdat je een beetje de ruimte hebt om elkaar af en toe eventjes te ontwijken.  Maar ik ben heel erg smetvrezerig momenteel."

Indiase tweeling geboren

In India heeft een vrouw een tweeling op de wereld gezet. De jongen en het meisje heten Corona en Covid, vernoemd naar het dodelijke virus dat momenteel de wereld in zijn greep heeft.

Het stel voegt bij de bekendmaking van de namen direct toe dat het niet zeker is of de twee hun namen zullen behouden: „Wellicht bedenken we ons en geven we hen andere namen.” In gesprek met PTI zegt moeder Preeti Verma: „De bevalling volgde na flink wat complicaties. Daarom wilden we de deze dag memorabel maken.”

Ze vervolgt: „Ja, het is een gevaarlijk en levensbedreigend virus, maar de pandemie heeft ervoor gezorgd dat men weer meer focust op hygiëne en goede gewoonten.

Covid en Corona zijn kerngezond en zijn samen met hun moeder inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis.


Automobilist na positieve blaastest: 'Het waren de kersenbonbons'

Een beschonken automobilist kwam vannacht in Arnhem met een opmerkelijke verklaring voor zijn positieve blaastest. Hij zei dat een doos kersenbonbons de boosdoener was. De man viel de politie op toen hij slingerend en langzaam reed over de Rijksweg-West. Bij een controle blies hij 275 ugl, terwijl de maximum toegestane hoeveelheid voor een ervaren bestuurder 220 ugl is. De man bezwoer dat hij niet te veel had gedronken, schrijft de politie op Facebook. Wel had hij naar eigen zeggen meer dan een doos kersenbonbons verorberd. Ze zouden in de aanbieding zijn geweest. Volgens de politie had hij chocolade op zijn tanden. Het is onwaarschijnlijk dat de kersenbonbons hebben geleid tot de positieve test. Hypothetisch is dat mogelijk als iemand net voor het blazen een sterke bonbon heeft gegeten. Er blijft dan een hoge concentratie alcohol in de mond, maar die verdwijnt na een paar minuten. De man is later op het bureau getest met een ademanalyse die nog steeds 275 ugl aangaf. NRC schreef enkele jaren geleden dat je zo'n 42 van de chocolaatjes moet eten om op de hoeveelheid alcohol van een halve liter bier te komen.

Even geen 'offer you can't refuse': New Yorkse maffia hard geraakt door corona

Allerlei bedrijfstakken worden hard geraakt door de coronacrisis, maar er is eentje waar je misschien niet meteen aan denkt: de maffia. Toch hebben ook maffiosi het zwaar door de uitbraak van Covid-19. Dat schrijft The New York Post. Volgens politiebronnen van de tabloid zorgt de coronacrisis voor iets wat de politie bijna niet lukt: de georganiseerde criminaliteit indammen. Illegaal gokken, afpersing en de vuilophaalbusiness. Alle 'bedrijfstakken' waar de maffia normaal sterk in is, zijn geraakt door de uitbraak van het coronavirus, zegt The New York Post. Gegokt wordt er bijna niet meer, omdat alle grote sportwedstrijden van bijvoorbeeld de Basketball League, de Hockey League en het paardenracen op hun gat liggen. Restaurants afpersen is er ook niet meer bij: die zijn allemaal gesloten, net al veel bouwplaatsen. De maffia in New York is ook sterk in de markt van het vuilnis ophalen, maar ook daar valt momenteel geen droog brood te verdienen.

Enorme krab rooft peperdure camera Nederlandse onderzoekster


Het was een complete ravage die Annabel Dorrestein onlangs aantrof in de jungle van Christmaseiland. Haar apparatuur was vernield en van de peperdure warmtebeeldcamera ontbrak ieder spoor. De hoofdverdachte? Een kokoskrab, niet voor niets ook klapperdief genoemd.

Dorrestein doet op het Australische eiland in de Indische Oceaan onderzoek naar het gedrag van vleerhonden. Die gaan 's nachts op zoek naar eten en dat wilde ze graag filmen. De camera stond op een statief en was vastgemaakt aan een grote accu.

's Ochtends bleek dat haar onderzoeksplek ongewenst bezoek had gehad. "Het statief was omgevallen, er zaten overal diepe krassen op en een stekker was helemaal verbogen", zegt ze tegen de NOS. Het ergste was nog dat de camera van ruim 3000 euro was verdwenen. "We hebben uren in het oerwoud gezocht, maar vonden hem nergens."

Gezien de sporen op de apparatuur ging de verdenking meteen uit naar een kokoskrab. Die beschermde kreeftachtigen kunnen tot wel 1 meter groot worden en wegen dan zo'n 4 kilo.

Ze hoopt dat haar verzekering de diefstal dekt en ze een nieuwe camera kan kopen. "En ik plak er sowieso een zendertje op zodat ik hem kan terugvinden als hij weer wordt meegenomen."


Australische vrouw bevalt van enorme baby van 6,6 kilogram.


In de Australische staat Victoria is een vrouw bevallen van een enorme baby. Het meisje, Willow, woog bij de geboorte 6,6 kilo.

De baby kwam op natuurlijke wijze ter wereld en is met 6,6 kilo 'enorm'. Als je bedenkt dat een gemiddelde baby tussen de 2,5 en 4,5 kilo weegt, dan is dat niet mals.

De baby past al in kleding die eigenlijk voor een kind van drie maanden bedoeld is.

Eerder dit jaar werd in IJsland ook al eens een baby van zes kilo geboren. EditieNL ging vervolgens op zoek naar Nederlandse vrouwen die waren bevallen van een enorme baby. Sambrina is een van hen: "We hadden wel meegekregen dat hij groot was, maar we hadden niet verwacht dat hij boven de twaalf pond was."Gentse toiletten lopen over met schuim


Bewoners van een paar huizen in Gent moesten deze week schuim uit hun toiletten en wastafels scheppen. Door een lek bij een nabijgelegen zeepverwerkingsbedrijf in de Belgische plaats kwamen er honderden liters schuim in het riool terecht en daardoor bij mensen thuis omhoog, meldt de VRT.

Een van de getroffen bewoners zegt tegen de Vlaamse omroep dat hij gek opkeek toen hij na een rondje fietsen thuis een warme douche wilde nemen: "Al vijf tonnen schuim heb ik vanuit mijn toilet en stookruimte weggeschept!"

Een vrouw in de Amerikalaan in Gent merkte al aan het einde van de middag dat er schuim uit een riooldeksel op straat kwam. Uren later stond het schuim duimendik op straat en kwam het bij drie huizen uit de riolering omhoog.

De brandweer heeft een anti-schuimmiddel in het riool gegooid. Ook heeft het zeepbedrijf Christeyns de riolering leeggezogen. Er zou geen sprake zijn van gevaar voor de gezondheid door het schuim. Sommige bewoners hebben wel wat schade in huis, die het chemische bedrijf belooft te vergoeden.Belg vindt 10.000 euro op straat en brengt het naar politie


Eerlijkheid duurt het langst, moet degene die een flink geldbedrag in een Belgische winkelstraat opdook hebben gedacht. Maar liefst 10.000 euro lag er zo voor het oprapen in de Gasthuisstraat in Turnhout.

Intussen is het geld terug bij de rechtmatige eigenaar, zo meldt Het Nieuwsblad. „De Gasthuisstraat in Turnhout was dinsdag misschien wel even de meest aantrekkelijke winkelstraat van het land”, aldus de lokale politie. Een voorbijganger trof de biljetten aan en bracht direct de politie op de hoogte. Agenten die ter plaatse kwamen, konden direct achterhalen wie recht had op de 10.000 euro. „De inspecteurs konden niet veel later het stapeltje eurobiljetten overhandigen aan de gelukkige eigenaar.”

Het is niet duidelijk of de eerlijke vinder een beloning kreeg. De politie heeft geen details vrijgegeven over de persoon die het geldbedrag verloor.


Al vijf auto's te water in haven van Marseille door fout in navigatiesysteem.


Een Franse automobilist is maandag door een fout in zijn navigatiesysteem de haven van de Franse stad Marseille in gereden. Het was al de vijfde keer in vijf maanden tijd dat een bestuurder niet goed oplette en daardoor in het water terechtkwam, schrijven Franse media.

De 56-jarige automobilist reed met zijn personenauto de oude haven in. De man wist via het raam zelfstandig uit de wagen te klimmen, waarna hij werd opgevangen door de toegesnelde brandweer. Hij reed via een aflopende helling het water in, omdat zijn navigatiesysteem aangaf dat hij in een tunnel reed. De man had dit blijkbaar niet door. Vervolgens verdween de auto in het metersdiepe water. Volgens politiebronnen heeft het slechte weer mogelijk ook een rol gespeeld. De man was volgens Franse media onderkoeld en in shock, maar mankeerde verder niets. De lokale politie waarschuwt dat het ongeval een "dramatische afloop" had kunnen hebben. Om soortgelijke ongelukken in de toekomst te voorkomen, wordt bij de verkeersveiligheidsdienst en politie melding gemaakt van de incidenten.


Japanner stal 5800 fietszadels, tegen stress en als hobby


In de Japanse stad Osaka is een man opgepakt die 5800 fietszadels heeft gestolen. De 57-jarige vrachtwagenchauffeur zei tegen de politie dat hij de zadels meenam tegen de stress.De man kon worden opgepakt omdat een beveiligingscamera had vastgelegd hoe hij in november twee fietszadels ontvreemdde bij een treinstation. Na de arrestatie ontdekte de politie de duizenden zadels in een opslagruimte. De chauffeur heeft de diefstallen bekend. "Ik begon er 25 jaar geleden mee om van de werkstress af te komen. Daarna kreeg ik er langzaamaan steeds meer lol in", staat in de verklaring van de man tegenover de politie.


Duitser steelt stroom voor Tesla pal naast politiebureau


Een 48-jarige Duitser heeft stroom gestolen uit een toilet op een bouwplaats pal naast het nieuwe hoofdbureau van de politie in de Duitse stad Mettman. De man verschafte zich toegang tot de bouwplaats en begon te tanken. De politie ging een kijkje nemen nadat het inbraakalarm van het naburige overheidsgebouw, dat nog in aanbouw is, was afgegaan. Daarbij deden de politieagenten een merkwaardige ontdekking: een witte Tesla stond geparkeerd voor een geopend bouwhek en vanuit de auto liep een stroomkabel richting een toiletgebouw op het terrein. Toen de agenten de kabel volgden, ontdekten ze dat de stekker was aangesloten op een van de stopcontacten in de toiletvoorziening (bij de urinoirs) met als doel de elektrische auto op te laden. Even later kwam een 48-jarige man uit Kevelaer aan lopen, die vertelde dat hij was gestrand met een lege accu en daarom geen andere mogelijkheid zag dan stroom te stelen. De man had kennelijk niet gedacht aan de voor de hand liggende optie om hulp te zoeken bij het politiebureau zelf, waar laadpalen voor de deur zouden staan. Als de man zijn auto daadwerkelijk in het 220 volt-stopcontact had opgeladen, zou dat volgens de politie zo’n 40 uur hebben geduurd. Er is inmiddels een strafprocedure gestart tegen de Tesla-rijder.


Belg eet elke dag friet, al 32 jaar lang


Een medium friet met een vleesje erbij. Voor Rudy Gybels is het een bestelling waar hij elke dag in de snackbar om vraagt. Al 32 jaar lang. Ondanks het bizarre dieet heeft de 45-jarige Belg geen overgewicht of andere gezondheidsproblemen. "Ik voel me goed." Elke dag haalt Rudy frietjes bij een van de snackbars in de buurt van zijn huis. In 32 jaar sloeg hij de maaltijd slechts één keer over. Rudy weet dat nog goed, vertelt hij aan de Vlaamse omroep VRT. "Ik lag met griep in de zetel." Toch kon hij ook die ene dag niet stoppen met denken aan zijn goudgele vrienden. "Toen miste ik mijn frieten heel erg. Ik had zelfs het gevoel dat mijn lichaam om frieten vroeg. Misschien was ik daarom de volgende dag al beter om 's avonds toch weer naar de frituur te gaan voor mijn dagelijkse portie."Rudy werkt als radio-dj en toen hij als 14-jarige jongen bij een lokaal radiostation zijn carrière begon, werden de frietjes een dagelijkse gewoonte. Hij liep namelijk iedere dag langs de snackbar en na zijn radioprogramma had hij altijd zin in een bakje patat. Vooral de sfeer in de snackbar vond én vindt hij aangenaam: "De mensen die friet gaan halen zijn altijd goedgezind", vertelt hij aan de omroep. Of hij bang is voor zijn gezondheid door zijn eetgedrag? Nee, het interesseert hem niets. Hij voelt zich kerngezond en is van mening dat je in het leven gewoon moet doen wat je graag wil doen. "En dus eten waar je zin in hebt, dat is mijn visie."


Paaldanseres kukelt zes meter naar beneden


Een paaldans-act in een nachtclub in Dallas is flink misgelopen. Genea Sky kukelde van een hoogte van zes meter naar beneden, deed alsof er niets aan de hand was en danste zelfs nog even verder. Ze hield er wel een gebroken kaak, een verstuikte enkel en verschillende gebroken tanden aan over.

Genea, die in het ziekenhuis herstellende is van een kaakoperatie, zette deze week een Instagramfilmpje online. De danseres verklaarde overdonderd te zijn door de vele steunberichten. ,,Ik ben jullie erg dankbaar. Ik heb veel pijn, maar ben klaar om de lange weg naar het herstel in te slaan, zodat ik terug kan keren naar mijn normale leven.'' De val staat als een arbeidsongeval geboekt, maar of de verzekering van de XTC Cabaret-club over de brug zal komen, is nog maar de vraag. Haar striptease-inkomen volstaat niet om de medische kosten te dekken. De vrienden van Genea zijn daarom een GoFundMe-crowdfunding gestart waar tot nu toe al 38.000 dollar is opgehaald.


Agressieve Pool bijt agent stuk vinger af


Een 29-jarige man heeft in Polen een deel van een vinger van een politieagent afgebeten toen hij werd gearresteerd. Dat heeft een woordvoerster van de politie in Poznan, waar het incident zich afspeelde, gezegd. De gewonde politieman heeft inmiddels het ziekenhuis verlaten. ,,Het is een 1,5 centimeter lang stuk van de pink van de rechterhand", aldus de zegsvrouw. Of het afgebeten deel kon worden aangezet, kon zij niet zeggen. De automobilist uit Gdańsk trok de aandacht van de politie omdat hij niet bij een verkeerscontrole was gestopt en er hard vandoor ging. Met een snelheid van soms meer dan 140 kilometer per uur probeerde hij al spookrijdend via het centrum van Poznan aan de politie te ontsnappen.

Uiteindelijk werd hij klemgereden en gearresteerd, waarna hij de agent beet.

Volgens de eerste bevindingen had de man drugs gebruikt. Hij is een bekende van de politie en staat geregistreerd voor verschillende misdrijven, waaronder inbraken en diefstallen. Hij heeft geen rijbewijs.


Zwitsers kwartje 3 millimeter groot


Een nieuwe Zwitserse munt geeft een nieuwe betekenis aan het woord kleingeld: het kwart-frank-stuk is maar 2,96 millimeter in doorsnee en 0,063 gram zwaar.

Volgens de Zwitserse Munt is het kwartje het kleinste gouden geldstuk ter wereld. Het is bedoeld om de vaardigheden van de Zwitserse muntmeesters te illustreren.

Op de munt is een afbeelding te zien van Albert Einstein die zijn tong uitsteekt. Althans, als je de bijgeleverde loep gebruikt, want met het blote oog is niks zichtbaar.

Er zijn 999 exemplaren geslagen die voor 199 frank (185 euro) te koop zijn aangeboden.

Op de website van de Munt zijn alle exemplaren inmiddels uitverkocht.


Japanse postbode neemt duizenden brieven mee naar huis


Een Japanse postbode heeft jarenlang brieven mee naar huis genomen, in plaats van ze te bezorgen.

In zijn huis heeft de politie nu zo'n 24.000 poststukken gevonden.

"Het kostte me te veel moeite om ze rond te brengen", zei de 61-jarige man tegen de agenten.

De man uit de regio Kanagawa, niet ver van Tokio, werkte al jaren bij de Japan Post. In 2003 nam hij voor het eerst brieven mee naar huis.

Lange tijd bleef dat onopgemerkt.

Pas in november liep de postbode tegen de lamp toen zijn werkgever een intern onderzoek deed.

Daarna schakelde de Japan Post de politie in.

Het Japanse postbedrijf biedt zijn excuses aan aan geadresseerden en probeert de brieven zo snel mogelijk alsnog te bezorgen.Eigenaar gedode Duitse tv-kip krijgt hogere vergoeding in hoger beroep


Een Duitse rechter heeft vrijdag in hoger beroep bepaald dat de eigenaar van tv-kip Sieglinde een hogere schadevergoeding moet krijgen vanwege de bijzondere status die de hen had, meldt het Duitse persbureau DPA.

Sieglinde werd in 2017 doodgebeten door een hond, waardoor haar veelbelovende mediacarrière bruut ten einde kwam.

De eigenaar van de kip vroeg in eerste instantie een schadevergoeding van 4.000 euro aan de eigenaar van de hond, omdat hij zijn huisdier niet had aangelijnd.

Echter geloofde het baasje van de hond niet dat zijn dier een beroemde kip had doodgebeten en daarom stapte hij naar de rechter.

Daarin kreeg de man in eerste instantie ongelijk; het was Sieglinde de filmkip en niet één of andere onbeduidende legkip, oordeelde de rechtbank.

Desondanks verlaagde de rechtbank de schadevergoeding naar 307 euro, omdat de kip vrij rondliep over een erf toen zij werd gedood.

De rechter vond dat Sieglindes eigenaar de hen beter had moeten beschermen tegen dit soort gevaar.

Hiertegen ging de kipbezitter vervolgens in hoger beroep.

Een hogere rechter besloot het schadebedrag te verhogen naar 615 euro, omdat die vond dat Sieglinde een wel heel bijzondere kip was geweest waarvoor niet zomaar een vervanger te vinden zal zijn.

De specialiteit van Sieglinde was om uitzonderlijk lang te kunnen blijven zitten, zelfs wanneer er een auto op haar af kwam rijden.

Voor haar kunsten verdiende de kip honderden euro's per dag op de set.


Vrouw uit Parijs verhuurt huis op AirBnb, huurders nemen dagenlang pornofilm op


Haar appartement verhuren op Airbnb is een nietsvermoedende vrouw uit Parijs duur komen te staan.

De huurders gebruikten de flat van 45 m² in 2017 voor de opnames van een pornofilm.

De 35-jarige vrouw kreeg van de conciërge in haar gebouw te horen dat verschillende buren hadden geklaagd over 'aanzienlijke geluidshinder van seksuele aard', vertelde ze aan de krant Le Figaro.

De eigenares had haar appartement in het Parijse 16e arrondissement in oktober 2017 vijf dagen verhuurd.

Het resulteerde in een vijftig minuten durende seksfilm die gedeeld werd op een pornosite genaamd Jacquie et Michel.

Meer dan twee jaar later is die al bijna drie miljoen keer bekeken.

De vrouw herkende op de beelden tot haar ontsteltenis het interieur van haar huis en het terras., De website heeft gezorgd dat de huurders niet langer gebruik konden maken van de diensten van het bedrijf.

Ze ondernam ook juridische stappen tegen het pornobedrijf, maar verloor de rechtszaak. Haar nieuwe advocaat sleept nu de pornoactrice in kwestie voor de rechter.

Dat proces staat pas voor 2021 op de agenda.

Airbnb betaalde de vrouw al een schadevergoeding van 3.740 euro, genoeg geld om de bank en het tapijt te vervangen.

Haar advocaat eist een hoger bedrag.Alarm om 'bombrief' in Haarlem, blijkt om chocoladeletter te gaan.


Een bedrijf in de Ampzingstraat in Haarlem heeft vrijdagochtend alarm geslagen toen een verdikte envelop binnenkwam.


Na onderzoek bleek echter niet een bombrief, maar een chocoladeletter bezorgd te zijn.


De Officier van Dienst (OvD), een functie binnen de crisisbeheersing, en het Team Explosieven Verkenningen kwam ter plaatse na de noodoproep van het bedrijf.


Bij openmaken van de verdikte envelop kwam de daadwerkelijke inhoud aan het licht.


"Een verlate chocoladeletter", aldus de politie.


De politie benadrukt dat er geen sprake was van paniek bij het bedrijf.


De laatste tijd hebben meerdere bedrijven bombrieven toegestuurd gekregen.


De politie heeft een foto verspreid en waarschuwt alle bedrijven voor verdikte enveloppen die het Centraal Invorderings Bureau (CIB) als afzender hebben.
Gwyneth Paltrow verkoopt kaars die naar haar vagina ruikt en mensen staan massaal in de rij.


Dat Gwyneth Paltrow (47) met haar lifestylebedrijf Goop regelmatig bedenkelijke producten op de markt brengt, is bekend.


Toch weet de actrice iedereen weer te verbazen door een kaars te introduceren met de beeldende naam ‘This Smells Like My Vagina’.


Hoewel één kaars zo'n 67,50 euro kost, was de volledige voorraad na amper één uur al uitverkocht.


Haar merk kreeg al meerdere keren kritiek te verduren, onder andere omdat ze op haar lifestylewebsite soms bizarre tot ronduit gevaarlijke tips zou geven.


Zo promootte ze al een dildo van 13.000 euro, liet ze zich vrijwillig steken door bijen om haar jeugdige uitstraling te behouden en riep ze op een geitenmelkdieet van acht dagen te volgen, waarbij je ook allerlei anti-parasietkruiden moet slikken.


Toch is er blijkbaar een publiek voor haar alternatieve tips en producten.


Haar nieuwste creatie, de geurkaars ‘This Smells Like My Vagina’, is immers al volledig uitverkocht.


Het begon volgens Paltrow als grap tussen haar en haar parfumeur Douglas Little. De twee waren aan het experimenteren met nieuwe geuren, toen Gwyneth plots zei: ,,Oh, dit ruikt naar mijn vagina.”


Zo gezegd, zo gedaan.


Je zal het maar een kut geur vinden.


De man kon worden opgepakt omdat een beveiligingscamera had vastgelegd hoe hij in november twee fietszadels ontvreemdde bij een treinstation. Na de arrestatie ontdekte de politie de duizenden zadels in een opslagruimte. De chauffeur heeft de diefstallen bekend. "Ik begon er 25 jaar geleden mee om van de werkstress af te komen. Daarna kreeg ik er langzaamaan steeds meer lol in", staat in de verklaring van de man tegenover de politie.